Titulinis » Naujienos » Puikiai rungtynes užbaigusi "HC Klaipėda" iškovojo pirmąją sezono pergalę (VIDEO)

Puikiai rungtynes užbaigusi "HC Klaipėda" iškovojo pirmąją sezono pergalę (VIDEO)

2021-10-09
hockey.lt informacija
TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate šeštadienį dar viena komanda iškovojo savo pirmąją pergalę sezone.
 
Elektrėnuose vykusiose rungtynėse „HC Klaipėda“ po dramatiško rungtynių finišo 5:4 palaužė „LTeam Select“ komandą. Klaipėdiečiai pergale džiaugėsi nepaisant to, jog iki trečiojo kėlinio pabaigos likus žaisti septynias minutes jie dar turėjo dviejų įvarčių deficitą.
 
 
Pirmajame rungtynių kėlinyje puikią progą įsiveržti į priekį turėjo „LTeam Select“ komanda, bet Mykolas Kubilius pataikė į vartų skersinį. Neišnaudoję savo šanso jaunieji ledo ritulininkai buvo nubausti, kai „HC Klaipėdos“ atstovas Sergejus Smurovas (17:29, rez. perd. Mikhailas Evstigneevas, Anatolijus Sedura) išvedė savo komandą į priekį.
 
Antrasis rungtynių kėlinys priklausė „LTeam Select“ komandai. Iš pradžių Jaromiras Šusterovas (25:35, rez. perd. Karolis Fedorovičius) rezultatą išlygino, o vėliau Klimentijus Oleinikas (34:08, rez. perd. Artemas Kuzmenko, Ernestas Misiukas) išvedė juos į priekį. Nors tiksint paskutinems kėlinio akimirkoms Pavelas Bykovas (39:33, rez. perd. S. Smurovas, M. Evstigneevas) rezultatą išlygino, Lietuvos rinktinių kandidatai surado laiko savo atsakui ir Jaromiro Šusterovo (39:55) įvarčiui.
 
Trečiasis kėlinys startavo dar vienu greitu „LTeam Select“ įvarčiu. Pasižymėjo Karolis Fedorovičius (40:29, rez. perd. Janas Tuchto, Rojus Plepys).
 
Rungtynėms artėjant prie pabaigos „HC Klaipėda“ iš pradžių realizuodami daugumą skirtumą sušvelnino po S. Smurovo (53:20, rez. perd. Aleksejus Nikulinas, M. Evstigneevas) įvarčio, o vėliau Aleksandras Zavirochinas (54:48, rez. perd. Maksimas Sačiukas) ir dar kartą rungtynėse atstatė lygybę.
 
Tuo „LTeam Select“ bėdos nesibaigė: jau paskutinę rungtynių minutę Anatolijus Sedura (59:01, rez. perd. Emilis Alekna) išplėšė pergalę „HC Klaipėda“ komandai.
 
„Atvažiavome gerai nusiteikę ir per pirmus du kėlinius pamatėme ko tikėtis iš varžovų. Trečiajame kėlinyje padarėme išvadas iš savo klaidų ir sėkmingai pabaigėme rungtynes. Jautėme, kad vienu penketu turime daugiau patirties ir jie įrodė, kad pas mus patirties buvo daugiau“, - po rungtynių kalbėjo „HC Klaipėda“ gynėjas Matas Mikalauskas.
 
„Manau, kad šios rungtynės mums buvo geriausios iš visų iki tol žaistų. Vaikinai žaidė tikrai neblogai, bet jaunimas, manau, kad per anksti patikėjo, jog rungtynės jau buvo laimėtos. Vyrų čempionate yra patyrusių žaidėjų, kurie ir ištraukė tas rungtynes. Iš klaidų teks mokytis, bet vaizdas buvo visai neblogas“, - savo komandos pasirodymą įvertino „LTeam Select“ vyriausias treneris Dovydas Kulevičius.
 
 
Rytoj TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate laukia dar dvi rungtynės: 12:00 val. abi šių rungtynių dalyvės stos į antrąją tarpusavio akistatą, o 14:35 lauks rungtynės tarp „Energijos“ ir „7bet-Hockey Punks“ komandų. Abi rungtynės bus žaidžiamos Elektrėnuose.