Titulinis » Naujienos » Į Lietuvos čempionatą sugrįžta apie ledo ritulio bazę vis dar svajojanti Klaipėdos komanda

Į Lietuvos čempionatą sugrįžta apie ledo ritulio bazę vis dar svajojanti Klaipėdos komanda

2021-09-01
hockey.lt, "HC Klaipėda" informacija
Lietuvos ledo ritulio čempionate ateinančiame sezone plėsis geografija – 2021-2022 metų pirmenybėse savo komandą ir vėl turės Klaipėdos atstovai. Pastaruosius du metus jungtinius klubus su Kauno bei Elektrėnų atstovais sudarę uostamiesčio sportininkai naująjį sezoną pasitinka į Lietuvos čempionatą vėl žengdami vien tik savo jėgomis.
 
Viena iš penkių būsimo sezono Lietuvos čempionato dalyvių „HC Klaipėda“ komanda pastaraisiais metais pirmenybėse varžydavosi suvieniję jėgas su kitų miestų ledo ritulio klubais. 2019-2020 metų sezone į pagalbą klaipėdiškiai buvo pasitelkę Kauno „Baltų Ainių“ mokyklos atstovus, o praėjusiame sezone jie varžėsi kartu su Elektrėnų atstovais. Šiemet tiek kauniečiams, tiek ir elektrėniškiams turint po vieną komandą lygoje, po trijų metų pertraukos vien tik savo jėgomis suburtą komandą turės ir Klaipėda, kuri čempionate versis savo mieste užaugusių žaidėjų pagrindu.
 
Būtent galimybė išlaikyti vietinius žaidėjus ir suteikti jiems galimybę kelti savo meistriškumą paskatino „HC Klaipėda“ vadovus suburti Lietuvos čempionate dalyvaujančią komandą.
 
„HC Klaipėda“ pagrindinis siekis yra padėti išlaikyti Klaipėdos ledo ritulio auklėtinius savo gretose, o jaunimui suteikti galimybę kelti savo meistriškumą vyrų ledo ritulio kovose bei semtis patirties. Taip ilgesnėje perspektyvoje tikimasi, jog jie galėtų sugrąžinti Klaipėdai lyderių vardą tarp vyrų ledo ritulio lyderių ekipų. Visgi, kadangi šiemet komanda bus jauna, sieksime sudaryti konkurenciją labiau patyrusiems Lietuvos klubams“, - apie būsimą sezoną kalbėjo klaipėdiečių ekipos atstovai.
 
Į naująjį sezoną Klaipėdos komanda žengs ne tik su „HC Klaipėda“ auklėtiniais ar kitais šio miesto atstovais, tačiau ir savo gretas sustiprindami keliais legionieriais iš Rusijos. Ne vienas iš jų jau yra puikiai pažįstami Lietuvos ledo ritulio gerbėjams, nes pastaraisiais sezonais jie mūsų šalyje gynė kitų komandų garbę.
 
Klaipėdos ledo ritulio publikai pažįstamas ir trenerių iš Rusijos duetas – „HC Klaipėda“ ekipai vadovaus Artiomas Suminas ir Timuras Muginovas. Abu šie treneriai dirba ir su „HC Klaipėda“ ledo ritulio mokyklos auklėtiniais bei dar patys užlipa ant ledo – pernai jie abu atstovavo jungtinei „Energija Hockey – HC Klaipėda“ komandai.
 
„Didžiausias mums tenkantis iššūkis – sukomplektuoti konkurencingą komandą. Tai sąlygoja ir perspektyvaus jaunimo išvykimas į užsienio klubus, o tam reikalingos ir lėšos komandos išlaikymui. Šiuo klausimu tikimasi ir Klaipėdos miesto vadovų paramos“, - apie pasiruošimą sezonui kalbėjo vienas iš „HC Klaipėda“ trenerių A. Suminas.
 
Savo mieste pilnavertės ledo arenos vis dar neturintys „HC Klaipėda“ atstovai 2021-2022 metų sezone bus priversti varžovus priimti Klaipėdos „Akropolyje“, kuriame ir vyksta uostamiesčio ekipos pasiruošimas būsimam sezonui. Šios ekipos vadovai neslepia, jog tai gerokai apsunkina jų pasiruošimą aukščiausios lygos kovoms.
 
„Kadangi didžiąją dalį Klaipėdos „Akropolio“ arenos ledo laiko užima vaikų ledo ritulio klubų bei dailiojo čiuožimo atstovų treniruotės, „HC Klaipėda“ vyrų ledo ritulio komanda treniruojasi kartu su vyriausiais vaikų ledo ritulio klubo „HC Klaipėda“ auklėtiniais. Ir visa tai vyksta praktiškai tik naktiniu laiku. Tai labai apsunkina pasiruošimą Lietuvos ledo ritulio čempionatui.“
 
Ledo arenos klausimas Klaipėdos ledo ritulio atstovams šiuo metu yra itin aktualus. Ne vienerius metus tinkamos bazės laukiantys klaipėdiečiai pabrėžia, jog miestui būtina turėti aukšto lygio sportininkams ruošti reikalingas sąlygas.
 
„Ledo arenos statyba Klaipėdoje yra labai svarbus ir svarus žingsnis Klaipėdos ledo ritulio vystymui mieste. Arena padėtų optimizuoti treniruotes, komanda galėtų naudotis ir kitomis galimybėmis ruoštis ledo kovoms. Tai apimtų ir fizinį pasiruošimą bei specifinių savybių vystymą, reikalingą ledo ritulininkams.
 
Tai, kad Klaipėdos ledo ritulio specialistai pasiruošę ugdyti aukšto lygio sportininkus rodo ir iš miesto išvykstančių jaunųjų ledo ritulininkų skaičius. Šie auklėtiniai savo įgūdžius tobulina tose šalyse, kurios turi ledo rituliui pritaikytas sporto bazes. Todėl Klaipėdai ledo ritulio arenos kompleksas yra gyvybiškai svarbus. Tai pagaliau turi suprasti ir miesto vadovai.“
 
Ledo ritulio bazės statybų besitikintys klaipėdiečiai neslepia, jog dabartinėmis sąlygomis sunku išlaikyti perspektyviausius miesto talentus, o mieste vyraujantis šio sporto populiarumas tik dar labiau skatina norą išspręsti šį Klaipėdai svarbų klausimą.
 
„Kaip ir minėjome, didžiausias mūsų iššūkis yra išlaikyti perspektyviausius jaunuosius ledo ritulininkus, kad „HC Klaipėda“ komanda galėti remtis mieste užaugusiais žaidėjais ir konkuruotų su patyrusiais Lietuvos klubais. Bet šiuo klausimu ir vėl grįžtame prie to, kad ledo ritulio bazės įkūrimas mieste yra vienas svarbiausių spręstinų klausimų miesto lygiu. Turbūt visi sutiktų, kad ledo ritulio gerbėjai mielai apsilankytų ledo ritulio dvikovose, kuriose jie galėtų stebėti vyrų kovas. Kaip parodė Baltijos ledo ritulio taurės turnyras, mūsų sporto populiarumas mieste yra labai didelis ir sutraukia būrį žiūrovų.
 
Atsižvelgdami į tai tikimės tiek miesto, tiek ir verslo įmonių paramos įgyvendinant „HC Klaipėda“ vyrų komandos tikslus. O taip pat viliamės pagaliau sulaukti miesto politikų valios pagaliau įgyvendinti Klaipėdos ledo arenos bazės statybas.“
 
Lietuvos ledo ritulio čempionato 2021-2022 metų sezonas startuos rugsėjo 18 dieną. „HC Klaipėda“ pirmąsias savo rungtynes žais spalio 3 dieną, Klaipėdoje prieš svečius iš Elektrėnų – „Energijos“ komandą.
 
Išplėstinis „HC Klaipėdos“ komandos sąrašas šiam sezonui (preliminari komandos sudėtis, kuri gali keistis iki pirmųjų čempionato rungtynių):
 
Vartininkai: Maksim Ponomarenko, Domas Makarevičius;
Gynėjai: Mikhail Evstigneev, Simonas Gorelis, Maksim Kondratjev, Matas Mikalauskas, Alexei Nikulin, Matas Palšauskas, Oleg Peliušenok, Maksim Sačiuk, Pavel Shabash, Dmitrij Sobolev, Aleksandr Strokin, Artiom Sumin, Oleg Zbarazskij;
Puolėjai: Emilis Alekna, Ilja Bastrikin, Pavel Bykov, Denis Kuzminov, Igor Kuzminov, Ilja Kuznecov, Danielius Kvedaras, Timur Muginov, Arnas Palšauskas, Dmitrij Prokopenkov, Anatolij Sedura, Pijus Skalandis, Andrius Skirmantas, Aleksandr Zavirochin.
 
Vyriausias treneris: Denis Smelik.