Titulinis » Naujienos » Ledo ritulio rinktinės startas turnyre - su favoritais latviais

Ledo ritulio rinktinės startas turnyre - su favoritais latviais

2021-04-18
hockey.lt informacija
Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė šiandien pradeda tarptautinį „Trijų jūrų taurės“ turnyrą. Pirmoje keturių komandų turnyro akistatoje lietuviai bandys atlaikyti kaimynų latvių mestą iššūkį.
 
Latvijos reprezentacinės vyrų ledo ritulio rinktinės šiemet laukia svarbiausias dešimtmečio startas – namuose vyksiantis elitinio diviziono pasaulio čempionatas. Po 15 metų pertraukos savo šalyje pirmenybes surengsiantys latviai atkakliai ruošiasi gimtinėje įvyksiančiam čempionatui ir į savo treniruočių stovyklą susirinko dar balandžio 3 dieną.
 
Oficialiai į Katovicų miestą vyksta Latvijos U-23 rinktinė ir joje nepamatysime didžiausių šalies ledo ritulio žvaigždžių. Lenkijoje nebus 26 šiuo metu geriausius šansus ginti savo šalies garbę pasaulio čempionate turinčių ledo ritulininkų, kurie kitos savaitės pradžioje Slovakijoje kovos prieš šios šalies rinktinę. Tiesa, 15 iš Lenkijoje žaisiančių ledo ritulininkų oficialiai vis dar figūruoja Latvijos rinktinės kandidatų į pasaulio čempionatą sąraše ir iki šiol dirbo su visais geriausiais šalies ledo ritulininkais.
 
Nepaisant to, jog didžiąją dalį Latvijos rinktinės pagrindo sudarys 19-21-erių metų jaunimas, į Lenkiją vyksta ir šeši vyresni ledo ritulininkai, išaugę U-23 amžiaus ribos marškinėlius: Rygos „Dinamo“ atstovai Gunaras Skvorcovas ir Nikolajus Jelisejevas, dar pernai šioje ekipoje sezoną pradėjęs Frenkas Razgalas, Šveicarijoje žaidžiantys Tomas Andersonas ir Rihardas Puide bei studijas JAV pabaigęs Gvido Jansonas. Pirmieji trys žaidėjai šiemet jau žaidė ir reprezentacinėje Latvijos rinktinėje turnyre Vokietijoje, o F. Razgalas buvo ir rezultatyviausias latvių žaidėjas tame turnyre.
 
Jaunoje ir ambicingoje Latvijos rinktinėje netrūks ir aukščiausio lygio patirties jau įgijusių ledo ritulininkų: lygiai pusė šios rinktinės narių yra išbandę savo jėgas Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL), iš kurių devyni ledo ritulininkai Rygos „Dinamo“ marškinėlius vilkėjo šį sezoną. Daugiausiai patirties šioje lygoje yra sukaupęs vyriausias Latvijos rinktinės narys šiame turnyre Gunaras Skvorcovas, kuris šį sezoną Rygos klubo gretose pakeitė poziciją ir vietoj žaidimo atakos krašte jį nuo šiol galima pamatyti užimant poziciją gynyboje. Kartu su F. Razgalu jis gali pasigirti ir tuo, jog jau yra gynęs latvių garbę ir pasaulio čempionatų metu.
 
Būsimi latvių varžovai turnyre negalės pasigirti savo gretose turintys tokiame lygyje rungtyniavusių žaidėjų, tad aukštą žaidimo spartą galėsiantys primesti latviai yra pasiruošę priimti turnyro favoritų etiketę. Arti Latvijos reprezentacinės rinktinės slenksčio esantiems žaidėjams turėtų netrūkti ir motyvacijos siekiant įrodyti, jog jie nusipelno vietos greta stipriausių šalies ledo ritulininkų. Ne vienas iš jų į Lenkiją vyksta su viltimi, kad žaidimas šiame turnyre padės įtikinti Latvijos rinktinės trenerių štabą suteikti jiems galimybę tęsti pasiruošimą pasaulio čempionatui.
 
Apie tai, jog Latvijos atstovai yra šio turnyro favoritai sufleruoja ne tik galingas į Lenkiją atvykstančių žaidėjų sąrašas: skirtingai nuo kitų šio turnyro dalyvių, latviai daugiau nei dvi savaites plušo treniruočių stovykloje gimtinėje ir per tą laiką spėjo sužaisti dvi kontrolines rungtynes. Daugiau laiko pasiruošti ir pagerinti tarpusavio ryšius turėję latviai ir šiais aspektais turėtų lenkti visus Katovicuose prieš juos į kovą stosiančius oponentus.
 
Pirmosios „Trijų jūrų taurės“ turnyro rungtynės tarp Lietuvos ir Latvijos U-23 rinktinių įvyks sekmadienį 17:45 val.