Titulinis » Naujienos » Baltijos lygos starte "Kaunas Hockey" neprilygo "Valk 494" komandai

Baltijos lygos starte "Kaunas Hockey" neprilygo "Valk 494" komandai

2020-11-27
hockey.lt informacija
Pentadienį Tartu mieste startavusiame Baltijos taurės turnyre skaudų pralaimėjimą patyrė Lietuvos atstovai „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkai.
 
Pirmose Sandžio Ozolinščio grupės vardo rungtynėse kauniečiai 4:10 nusileido Tartu „Valk 494“ komandai ir atsidūrė itin sudėtingoje situacijoje kovojant dėl vietos finaliniame ketverte.
 
„Kaunas Hockey“ aktyviau pradėjo rungtynes ir greitai išprovokavę pražangą įsitvirtino oponentų zonoje. Visgi, išnaudoti savo progų jiems nepavyko, o po ilgo laiko gynyboje į oponentų zoną perėję „Valk 494“ žaidėjai surengė tikslią ataką. Komandos draugo metimą pataisė Stefanas Garaninas (04:50, rez. perd. Nikita Tsyganovas, Harri Kollas).
 
Įvartį praleidę kauniečiai nesutriko ir toliau tęsė bandymus atakuoti. Galiausiai buvo išprovokuota dar viena pražanga, kuri šį kartą virto įvarčiu. Iš toli tikslų metimą atliko Ylia Malashkevichius (11:15, rez. perd. Romanas Reshetnikovas, Eduardas Chekmaryovas). Tiesa, netrukus po itin nemalonaus epizodo krito antrasis įvartis į „Kaunas Hockey“ vartus. Po aukšto Dmitrijaus Sapovalovo (13:04) metimo ritulys pataikė į Remigijų Guogą ir pakeitęs kryptį įskriejo į kauniečių vartus.
 
Itin nesėkmingai lietuviams susiklostė kėlinio pabaiga. Iš pradžių Vassilijus Titarenko (18:02, rez. perd. Fedoras Gusyninas, Oleksiis Voitsekhivskyi) realizavo daugumą, o netrukus iš arti ritulį į vartus pasiuntė H. Kollas (19:06, rez. perd. Nikita Garaninas, Danilas Galimulinas).
 
Antrajame kėlinyje kauniečiai dar kartą prasižengė, o po sumaišties prie jų vartų krito penktasis įvartis į Pavelo Davydyuko ginamus vartus. Ritulį į vartus pasiuntė Ivanas Akimovas (23:46, rez. perd. D. Galimuninas, Janis Brakssas). Sudėtingoje situacijoje atsidūrusiai „Kaunas Hockey“ komandai vėliau nepavyko išnaudoti situacijos žaidžiant keturi prieš tris, vėliau nepasinaudota ir standartine kiekybine persvarą, o apsigynę oponentai savo atakos metu sudrebino virpstą.
 
Sunkiai savo progų ieškoję kauniečiai galiausiai nustebino varžovus žaisdami mažumoje, kai Pavelas Pravilo (31:38) pabėgo vienas prieš vartininką ir jį suklaidinęs pasižymėjo . Visgi, pakeisti rungtynių eigos jiems ir toliau nesisekė: „Valk 494“ savo situaciją dar labiau pagerino besibaigiant kėliniui, kai daugumos metu D. Sapovalovas buvo paliktas vienas šalia vartų ir jam beliko nukreipti ritulį į vartų tinklą (39:38, rez. perd. F. Gusyninas, O.Voitsekhivskyis).
 
Trečiąjį kėlinį „Kaunas Hockey“ pradėjo pozityviai, kai daugumoje pasižymėjo Eduardas Chekmaryovas (40:30, rez. perd. Y. Malashkevichius, Lukas Žukauskas), bet nuo tos akimirkos aikštėje, kurį laiką dominavo varžovai iš Estijos.  Per keturių minučių atkarpą nervingumą rodę kauniečiai rinkosi baudos minutes, o oponentų gretose įvarčiais pasižymėjo V. Titarenko (43:29, rez. perd. O. Voitsekhivskyis, F. Gusyninas) Oleksiis Voitsekhivskyi (45:25, rez. perd F. Gusyninas) ir Fedoras Gusyninas (47:27).
 
Rungtynių pabaigoje kauniečiai pelnė savo ketvirtąjį įvartį, tiksliai atakavus Remigijui Guogai (58:45, rez. perd. Artiomas Starovoitovas), bet situaciją kontroliavę estai netruko atsakyti I. Akimovo (59:07, rez. perd. Aleksandras Krivosheevas, Nikita Garasinas) tiksliu metimu.
 
Rytoj „Kaunas Hockey“ užbaigs grupių etapo kovas rungtynėmis su „HK Mogo“ komanda iš Latvijos. Visgi, norint patekti į finalinio ketverto kovas kauniečiams reikės ne tik įveikti grupės favoritus, tačiau ir tikėtis palankaus rezultato paskutinėje grupės akistatoje sekmadienį.
 
 Turnyrinė lentelė:
 
Vieta
Komanda
R.
T.
Įv. S.
1
„Valk 494“ (Estija)
1
3
10:4
2
„HK MOGO“ (Latvija)
0
0
0:0
3
„Kaunas Hockey“ (Lietuva)
1
0
4:10
 
 
*P. - Pergalės, T. - Taškai, Įv. S. - Įvarčių santykis