Titulinis » Naujienos » Pristatytas gruodžio 11-17 dienomis Kaune vyksiantis pasaulio jaunimo čempionatas bei Lietuvos rinktinės rėmėjai

Pristatytas gruodžio 11-17 dienomis Kaune vyksiantis pasaulio jaunimo čempionatas bei Lietuvos rinktinės rėmėjai

2022-12-08
hockey.lt informacija
Ketvirtadienį Kauno ledo arenoje įvyko spaudos konferencija, kurioje buvo pristatytas gruodžio 11-17 dienomis Kaune vyksiantis pasaulio jaunimo IIA diviziono čempionatas bei nauji Lietuvos rinktinės rėmėjai.
 
Jau gruodžio 11-17 dienomis Kaune ledo arenoje įvyks Pasaulio jaunimo IIA diviziono čempionatas. Jame Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinė kausis su varžovais iš Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Rumunijos, Kroatijos ir Nyderlandų.
 
Prieš laukiantį pasaulio čempionatą Kaune asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Dainius Zubrus pabrėžė, jog iš mūsų rinktinės laukiama pergalių bei pakvietė visus apsilankyti arenoje pasaulio čempionato metu.
 
„Norėčiau paskatinti kauniečius ir kitų miestų atstovus atvykti į šią puikią Kauno ledo areną, kurioje jau sekmadienį startuos pasaulio čempionatas. Kiekvienais metais U-20 rinktinės stipriai keičiasi, tad sunku prognozuoti, bet mes ruošiamės ir laukiame pergalių bei medalių. Nors bus nelengva, tačiau kas būna lengvai, tai nebūna įdomu. Kaunas turi senas ledo ritulio tradicijas ir tikiuosi, jog turėdami geriausią čiuožyklą Lietuvoje jie sugebės jas dar labiau sustiprinti.“
 
Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Mindaugas Kieras neslėpė, jog jis su trenerių štabu laukiančioms kovoms ruošėsi jau ne vieną mėnesį, o prieš laukiantį čempionatą treneris neslėpė, jog komanda turi tik vieną tikslą – iškovoti aukso medalius.
 
„Mūsų pasiruošimas pasaulio čempionatui prasidėjo dar prieš „Baltic Cup“ turnyrą, jau tuomet jam ruošiamės atsakingai bei rinkome žaidėjus, kurie dalyvaus ir pasaulio čempionate. Džiaugiuosi, jog mums pavyko surinkti geriausius trenerius Lietuvoje ir mes kartu labai ilgai diskutavome ruošdamiesi būsimoms kovoms. Žinojome, kad prieš pasaulio čempionatą turėsime tik savaitės stovyklą, todėl norėjosi perteikti žaidėjams, jog į stovyklą jie jau atvažiuotų puikios fizinės kondicijos. Žaidėjai į tai atkreipė dėmesį ir atvyko fiziškai pasiruošę, tad šios stovyklos metu jau skyrėme dėmesį taktiniams manevrams, schemoms, komandinio žaidimo lipdymą.
 
Mūsų tikslas vienintelis, siekti aukščiausio įmanomo tikslo – aukso medalių. Norime, kad visi komandos nariai jį žinotų ir darytų viską, jog jį pasiektų. Tačiau žinome, kad sportas yra toks, jog jame gali būti visko. Turime pajėgią rinktinę kautis dėl savo tikslo ir sieksime tai padaryti“, - kalbėjo treneris.
 
Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavęs kitas legendinis šalies ledo ritulininkas Darius Kasparaitis palinkėjo Lietuvos jaunimo rinktinės žaidėjams pakartoti Lietuvos vyrų rinktinės pasiekimą 2018 metais ir taip pat Kaune iškovoti aukso medalius.
 
„Čempionate matysime nemažai talentingų vaikinų, kuriems dar reikės įdėti nemažai pastangų, jog jie pasiektų aukštumų ledo ritulio pasaulyje. Mūsų komandai norisi palinkėti pergalių, kad čempionato metu jie įgautų pasitikėjimo savimi bei suprastų, jog gali žaisti aukštesniame lygyje. 2018 metais Kaune su vyrų rinktine mes laimėjome auksą, tai to norisi Kaune palinkėti ir mūsų jaunimui. Tik norėtųsi, kad skirtingai nuo mūsų čempionato, šįkart po jo žaidėjai dar į pensiją neišeitų“, - kalbėjo geros nuotaikos nestokojęs D. Kasparaitis.
 
Spaudos konferencijoje taip pat buvo pristatytas atnaujintas asociacijos „Hockey Lietuva“ ir lietuviškos azartinių lošimų bendrovės TOPsport bendradarbiavimas – po kelių metų pertraukos TOPsport ir vėl bus Lietuvos ledo ritulio rinktinės rėmėja.
 
Asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidento D. Zubraus teigimu, ši partnerystė yra labai svarbi tolimesniam Lietuvos ledo ritulio augimui.
 
„Norisi padėkoti mūsų partneriams, su kuriais draugystė užsimezgė dar prieš kelis metus. Puikiai prisimenu, kad mūsų bendravimas prasidėjo per pasaulio čempionatą Kaune ir labai džiaugiamės, kad TOPsport toliau palaiko ledo ritulį. Tikiuosi, kad su jūsų pagalba galėsime prisidėti prie tolimesnio ledo ritulio augimo Lietuvoje.“
 
TOPsport šis bendradarbiavimas su ledo ritulio atstovais jau nebus pirmasis: 2018 metais jie taip pat buvo Lietuvos rinktinės rėmėjais, o praėjusiais metais ji prisidėjo ir prie Lietuvos ledo ritulio čempionato vystymosi tapdami jos partneriais. TOPsport generalinis direktorius Gintaras Staniulis pristatant bendradarbiavimą su asociacija „Hockey Lietuva“ prisiminė puikius įspūdžius palikusį 2018 metų pasaulio čempionatą Kaune bei pripažino, jog tikisi prisidėti prie didžiausios Lietuvos ledo ritulio svajonės – žaidimo elitiniame pasaulio čempionato divizione.
 
„Ledo ritulį pradėjome remti 2018 metų pasaulio čempionate Kaune ir ta savaitė iki šiol yra viena iš įsimintiniausių sporto savaičių per visą mūsų šalies istoriją. Tuomet visą savaitę ėjome į „Žalgirio“ areną ir stebėjome tiek ir mūsų ledo ritulininkų auksinį pasirodymą, tiek ir „Žalgirio“ patekimą į Eurolygos finalinį ketvertą. Ledo ritulį mylėjome visada ir dabar galime prie jo augimo prisidėti finansiškai, kad padėtumėme siekti svajonės – žaidimo elitiniame pasaulio čempionate su tokiomis rinktinėmis kaip Kanada, Suomija, JAV ar Švedija. Ta svajonė galbūt atrodo ir tolima, tačiau tikime, jog bendru darbu ją galime pasiekti“, - spaudos konferencijoje kalbėjo G. Staniulis.
 
Pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato IIA diviziono kovos startuos jau sekmadienį. Lietuvos rinktinė pirmosiose rungtynėse 16:00 val. stos į kovą su Didžiosios Britanijos rinktine. Bilietus į rungtynes galite įsigyti bilietai.lt