Titulinis » Naujienos » Vilniuje kroatai iš lietuvių atėmė sidabrą. Atims lietuviai iš kroatų bronzą? (3 VIDEO)

Vilniuje kroatai iš lietuvių atėmė sidabrą. Atims lietuviai iš kroatų bronzą? (3 VIDEO)

2016-04-23
hockey.lt informacija
 Pasaulio ledo ritulio čempionato IB divizione Lietuvos rinktinė prieš paskutiniąsias čempionato rungtynes pusę dvyliktos surengė treniruotę, kurioje ant ledo pasirodė vos penki žaidėjai.
 
Visi kiti lengvai judėjo lauke, kur 17 laipsnių šilumos ir šviečia saulė.
 
Treneriai leido žaidėjams pailsėti prieš lemiamas rungtynes. Komandos kapitonas pripažino, jog vakar buvo sunkiausios čempionato rungtynės ir kūnas tai jaučia iki šiol.
 
Lietuvos rinktinė šiandien turi neįtikėtiną šansą iškovoti pirmą vietą grupėje ir kilti aukštyn.
 
Tuo pačiu jaunoji Lietuvos ledo ritulio karta turi šansą „atsidėkoti“ kroatams už atimtą sidabrą čempionate Vilniuje prieš du metus, kai paskutinėse čempionato rungtynėse Kroatija su Borna Renduličiumi priešakyje nutildė sausakimšą „Siemens“ areną, laimėjo 3:2 ir užėmė antrą vietą.
 
To nepamiršo vyriausiasis treneris Berndas Haake, kuris tvirtina, jog komanda šiandien nugalės.
 
„Tai labai svarbios rungtynės. Mes žinome kaip laimėti, kad iškovotume medalius ir mes laimėsime. Ypatingo pasiruošimo nereikia. Turime žaisti kaip komanda, laikytis drausmės ir pergalė bus mūsų“,- sakė B.Haake.
 
 
Du iš komandos „trijų muškietininkų“ gynėjų, Rolandas Aliukonis ir Mindaugas Kieras gerai pamena 2006-ųjų čempionatą Estijoje, kai Lietuvos rinktinė galėjo pakilti į elito divizioną. Kilti į viršų šiame čempionate gali ir dabartinė rinktinė.
 
„Tai yra mūsų lygio komanda. Bandysim žaist nuo gynybos ir akcentuot komandinį žaidimą. Svarbiausia, jaunimą prikalbint, kad jie gintųsi kaip vienas. Daugiau nieko sakyt ir nereikia. Komanda turi atsidėjusi banke sugebėjimą sužaist paskutines čempionato rungtynes“,- sakė kapitonas Mindaugas Kieras.
 
 
 
„Svarbiausia, kad jaunimas per daug negalvotų apie rungtynes ir neperdegtų. Tikslas jau pasiektas ir kaip vakar po rungtynių sakė Artūras (Katulis – aut. past.). dabar žaisime savo malonumui ir kaip bus taip bus, pamatysim vakare“,- sakė R.Aliukonis.
 
 
 
 Balandžio 23 d. rungtynės
 
14.00 val. Ukraina – Didžioji Britanija
17.30 val. Estija – Rumunija
21.00 val. Lietuva – Kroatija, tiesiogiai per TV6 ir TV3.lt
 
Pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
 
1. Didžioji Britanija       4   4   1   0    0  22:5   11
2. Lietuva                  4   3   0   0    1  14:12   9
3. Ukraina                  4   3   0   0    1  18:5    9
4. Kroatija                 4   2   0   0    2  18:13   6
5. Estija                   4   0   0   1    3  9:22   1
6. Rumunija                 4   0   0   0    4   5:29   0