Titulinis » Naujienos » Trečiasis varžovas - Serbija

Trečiasis varžovas - Serbija

2020-01-09
hockey.lt
Po poilsio dienos Lietuvos jaunimo rinktinė šiandien pratęs kovas Vilniuje vykstančiame pasaulio čempionate. Šį vakarą lietuviai kausis su taškų vis dar neturinčia Serbijos rinktine.
 
Serbijos pozicijos prieš mačą: išlikimui reikia mažo stebuklo
 
Tik šiemet į IIA divizioną sugrįžusi Serbijos rinktinė, panašu, jog kitąmet gali sugrįžti atgal į žemesnio lygio kovas. Pirmajame mače neišlaikę persvaros prieš rumunus, vėliau jie pralaimėjo ir prieš Ispaniją, taip atsidurdami itin nepavydėtinoje situacijoje. Dabar jiems nebeužtenka vienos pergalės įveikiant vieną iš trijų pirmaujančių komandų, tad per likusius tris turus išsikapstyti iš šios situacijos serbams bus itin sudėtinga.
 
Serbų sudėties ypatybės: kovinga ir susižaidusi rinktinė
 
Serbijos rinktinės sudėtyje yra net devyni „Crvena Zvezda“ atstovai, o šio klubo akademijoje taip pat žaidė ir ne vienas šiuo metu užsienyje karjerą tęsiantis žaidėjas. Dėl šios priežasties susižaidimo jiems tikrai netrūksta.
 
Per pirmuosius du turus ši rinktinė taip pat priminė tai, kuo išsiskiria visos šios šalies rinktinės – metamą kovą nuo pirmos iki pat paskutinės mačo sekundės. Tiek ir rumunai, tiek ir ispanai negalėjo atsipalaiduoti ir buvo priversti dėl trijų taškų kautis visas 60 žaidimo minučių.
 
Kertinis oponentų žaidėjas: Lazaras Pejčičius (gynėjas)
 
Vienas iš mažiausių viso čempionato gynėjų jau ne pirmus metus yra vienas iš svarbiausių žmonių savo komandoje. Pernai jaunių rinktinėje tapęs rezultatyviausiu čempionato gynėju, šiemet Vokietijoje žaidžiantis L. Pejčičius taip pat netruko įrodyti savo svarbos Serbijos rinktinėje. Po dviejų čempionato turų jis pirmauja tarp visų žaidėjų pagal „plius-minus“ rodiklį, o toks pasiekimas komandoje, kuri nelaimėjo nė vieno mačo, yra rimtas pareiškimas apie jo galimybes ant ledo.
 
Esminis rungtynių faktorius: pozityvus atsakas po pralaimėjimo
 
Prieš šį mačą Lietuvos rinktinė dega noru įrodyti, kad antradienį rodytas žaidimas ir pralaimėjimas prieš britus buvo tik prasto vakaro pasekmė ir mes galime žaisti gerokai geriau. Didelis noras atsitiesti prie savų žiūrovų ne tik garantuoja maksimalią energiją, tačiau ir suteikia rizikos perdegti bei dar labiau apsunkinti savo gyvenimą šiame čempionate.
 
Nebeturintys kur dingti serbai bandys primesti kietą žaidimą nuo rungtynių starto, o mūsų žaidėjams bus itin svarbu nesivelti į nervų karą ir sekti prieš rungtynes numatytą žaidimo planą.
 
Lietuvos ir Serbijos rungtynių startas – 19:00 val.