Titulinis » Naujienos » Po pergalės prieš čempionato lyderius - pagyros puikiai žaidusiam M. Armaliui

Po pergalės prieš čempionato lyderius - pagyros puikiai žaidusiam M. Armaliui

2019-01-25
hockey.lt informacija
Artėjant svarbiausioms sezono kovoms pamažu pagreitį įgauna ketvirtąją pergalę iš eilės iškovojusi „Skelleftea“ komanda, po kurios triumfo ir vėl liaupsės atiteko puikiai žaidusiam Mantui Armaliui.
 
Ketvirtadienį „Skelleftea“ išvykoje 3:2 parklupdė šiuo metu Švedijos čempionate (SHL) pirmaujančią „Lulea“ komandą. Šis triumfas jiems leido pakilti į aštuntąją SHL poziciją, tačiau nuo ketvirtoje vietoje žengiančios „Djurgardens“ komandos „Skelleftea“ atsilieka vos dviem taškais.
 
Pergalingame mače M. Armalis atrėmė 27 iš 29 metimų, o didžiausią darbą mūsų šalies atstovas nuveikė trečiajame kėlinyje. Jo metu varžovai visiškai dominavo, tačiau lietuvį jiems šio kėlinio metu pavyko pranokti vos kartą, kai įvartis buvo pelnytas pakartotinu metimu iš arti.
 
„Kartais būna tokių mačų, kai smūgiai atliekami po vieną, o tau pavyksta su jais susidoroti. Puikų darbą atliko mano komandos draugai, kurie užstojo ritulio kelią į vartus savo kojomis, lazdomis ir viskuo kuo tik galėjo“, - po mačo ekipos draugų indėlio neužmiršo M. Armalis.
 
Šiame sezone 18 mačų sužaidęs Lietuvos rinktinės vartininkas pagal vidutiniškai per 60 minučių praleidžiamus įvarčius visoje lygoje užima ketvirtąją (1,96), o pagal atremtus metimus jis žengia septintas (92,07%).