Titulinis » Naujienos » NVLRL pirmenybėse sužaisti pirmieji susitikimai

NVLRL pirmenybėse sužaisti pirmieji susitikimai

2019-11-05
LVLRL informacija, Gintaras Brazdžionis
Prasidėjo Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos (NVLRL) pirmenybės, kurios, kaip ir praėjusiais metais, vyksta keturiose skirtingose amžiaus grupėse. Komandos savo divizionuose sužaidė skirtingą rungtynių skaičių.
 
Nors pirmenybėse įvyko dar nedaug susitikimų, bet mažėja kolektyvų, kurie nebūtų patyrę pralaimėjimo kartėlio.
 
Pačioje jauniausioje U-11 amžiaus grupėje komandos varžosi dvejuose divizionuose.
 
U-11 B divizione, kur rungtyniauja aštuonios ekipos, liko vos du kolektyvai, nepatyrę pralaimėjimo kartėlio. Abejas rungtynes pavyko laimėti tik Kauno „Baltų ainiams“ ir Klaipėdos „Baltijai“.
 
Šios amžiaus grupės stipriausiame divizione (U-11 A) kol kas geru žaidimu išsiskiria Kaliningrado „Jantarnaja zvezda“. Komanda iš Rusijos visas ketverias žaistas rungtynes laimėjo bendru įvarčių santykiu 36:4.
 
„Jantarnaja zvezda“ du sykius dviženkle persvara įveikė Elektrėnų D. Kasparaičio ledo ritulio mokyklą ir du kartus nugalėjo Vilniaus Sostinės ledo ritulio akademiją. Tiesa, antrojoje akistatoje su vilniečiais „Jantarnaja zvezda“ po pirmojo kėlinio atsiliko 0:2, bet vėliau sugebėjo perlaužti rungtynes ir iškovoti pergalę minimaliu skirtumu 3:2.
 
Be pralaimėjimų žengia ir Vilniaus „Geležinis vilkas“, nesunkiai du kartus (13:3 ir 9:2) įveikęs kitą šalies sostinės ekipą – „Hockey Punks“. 
 
U-13 divizione sėkmingai sezoną pradėjo vieni iš šios amžiaus grupės favoritų Dariaus Kasparaičio ledo ritulio mokykla ir Vilniaus „Geležinis vilkas“. Praėjusių metų čempionai elektrėniškiai laimėjo visus penkis žaistus susitikimus bendru įvarčių skirtumu 34:5. Vilniečiai taip pat kol kas taškų dar neprarado ir tris susitikimus laimėjo bendru įvarčių santykiu 19:3.
 
U-15 amžiaus grupėje Vilniaus ledo ritulio mokykla „Geležinis vilkas“ šiame sezone turi dvi komandas - Žali ir Geltoni. Praėjusį savaitgalį šios dvi ekipos susitiko tarpusavyje, o pergalę įspūdingu skirtumu 18:0 iškovojo „Geležinis vilkas Žali“. Ši komanda, o taip pat Kauno „Baltų ainiai“ ir „Klaipėda“,  laikomos pagrindinėmis pretendentėmis į aukščiausias vietas.
 
Jaunių lygoje kol kas sužaisti tik du susitikimai. Kauno „Baltų ainiai-Klaipėda“ du kartus įtikinamai (8:3 ir 12:4) nugalėjo jungtinę komandą D. Kasparaičio LRM-„Feniks“.
 
Iš NLVRL pirmenybių pasitraukė trys Gardino miesto komandos – U-11 A divizione žaidusi „Neman“ bei U-13 amžiaus grupėje rungtyniavusios „Neman 2007“ ir „Neman 2008“. Šios trys komandos iki NVLRL pirmenybių starto nesikreipė į Baltarusijos ledo ritulio federaciją su prašymu leisti žaisti kitos šalies čempionate. Laiku neįvykdžius šio Baltarusijos ledo ritulio federacijos nuostatų punkto, minėtoms komandoms nebeleista toliau rungtyniauti NVLRL pirmenybėse. Šių komandų sužaisti susitikimai bus anuliuoti.
 
Jaunių lygoje (U-17) dalyvaujanti Gardino „Neman“ komanda lauku susitvarkė visus reikalingus formalumus ir tęs savo pasirodymą šių metų NVLRL pirmenybėse.