Titulinis » Naujienos » LRK „Žalgiris“ po atkaklios kovos nusileido turnyrinės lentelės kaimynams

LRK „Žalgiris“ po atkaklios kovos nusileido turnyrinės lentelės kaimynams

2014-12-24
HCzalgiris.eu
Po trumpos pertraukos ledo ritulio klubas „Žalgiris“ susitiko su „Zelenograd“ ekipa iš Rusijos. Dviejų pajėgių komandų žaidimas nenuvylė sirgalių, aikštėje vyko įnirtinga ir azartiška kova.
 
Jau nuo pirmųjų kėlinio minučių lietuviai tikrino varžovų vartininką Semjoną Riabovą nuolatinėmis atakomis. Visgi, gerokai sudėtimi „nukraujavę“ žalgriečiai neatsilaikė prieš rusų daugumą ir 9-ą minutę Kirilas Belousovas (Imants Lešjovas, Aleksej Komlev) pelnė pirmąjį įvartį 0:1. Susilyginus žaidėjų skaičiui, lietuviai puikiai pasirodė 11-ą minutę, kai Ugnius Čižas sėkmingai realizavo Danieliaus Nomanovo perdavimą ir išlygino rezultatą. Apsikeitusios įvarčiais, abi ekipos stengėsi išlaikyti ritulį priešingoje aikštės pusėje.
 
Antrajame kėlinyje tęsėsi atkakli kova dėl pergalės. 29-ą minutę „Žalgirio“ kapitonas Vladimiras Denisovas (Glebas Chvolesas, Pavelas Širokovas) minimaliai padidino šeimininkų persvarą. Atsiplėšti žalgiriečiams saugiu atstumu nepavyko, nes jau 35-ą minutę rusijos žaidėjai Michailas Žolobovas (Pavelas Kimas) išlygino rezultatą sukeldami naują intrigą 2:2.
 
Dar kartą pasinaudoję dauguma trečiajame kėlinyje, „Zelenograd“ žaidėjai Vladislavas Barulinas (Kirilas Belousovas) kontraatakavo lietuvių vartus 2:3. Pajutę psichologinį pranašumą, svečiai perėmė iniciatyvą ir užgulė šeimininkų vartus. Komandą gelbėjo ir žaidėjai, ir Vadimas Miščiukas, kuris puikiai sulaikė bei atrėmė varžovų metimus. Perėję į ataką, žalgiriečiai nepalaužė svečių gynybos, tačiau kovojo iki paskutinės kėlinio sekundės.
 
Po rungtynių kalbinome vyriausiąjį „Žalgirio“ trenerį Aigarą Ciprusą ir puolėją Ugnių Čižą.
 
- Kaip pakomentuotumėte rungtynes?
 
- Rungtynės buvo sunkios, pradėjome neblogai ir buvo progų, žinoma, norisi, kad tos progos būtų išnaudotos, tačiau neišnaudojome. Žaidimas buvo sudėtingas, varžovai gerai pasiruošę. Pirmus du kėlinius tarpais turėjome persvarą, tačiau viską nulėmė trečiasis. Vaikinai pradėjo trečiąjį kėlinį nekovingai, nesusikoncentravę, darė klaidas ir „Zelenograd“ komanda tuo pasinaudojo. Perimti iniciatyvą buvo sunku, nes priešininkai turėjo labai stiprią gynybą ir žalgiriečiai nerado būdų jos palaužti. Taigi, svečiai laimėjo sąžiningai, bet mums laikas galvoti apie rytojaus rungtynes, peržiūrėti klaidas ir pasiruošti.
 
- Kaip manote, pertrauka buvo žaidėjams į gerą?
 
- Žinoma, tokios pertraukos yra sudėtingos komandai vėl įsižaisti, tuo pačiu žaidėjai turi prie to priprasti, priimti ir būti pasiruošę. Taip sutapo, kad komandos, kurios pasitraukė iš pirmenybių, yra būtent šiame etape, tačiau vaikinai privalo būti pasiruošę ir tai suprasti, nes dėl pasitraukusių komandų vėl laukia pertrauka. Tai, kokia susidarė situacija su rungtynėmis nėra esminis faktorius, žaidėjai iki galo nesusikoncentravo ir nesusižaidė – čia pagrindinis trūkumas. Per pasiruošimą komanda gerai padirbėjo ir šiandieninis pralaimėjimas nesusijęs su pertrauka tarp rungtynių, o su tuo, kad vaikinai iki galo nepasistengė, nesusižaidė, dėl to ir pralaimėjome.
 
Taip pat kalbinome „Žalgirio“ puolėją Ugnių Čižą:
 
- Ką manai apie šiandienos rungtynes?
 
- Žaidėme neblogai, tačiau trečiajame kėlinyje nepasirodėme gerai. Nesusikaupėme iki galo išeidami po pertraukos.
 
- Ar tokių rungtynių tikėjotės?
 
- Tikėjomės stiprių, atkrintamojo lygio rungtynių.
 
- Ką norėtum pakeisti rytoj, ko trūko?
 
- Daugiau susikaupimo ir viskas.
 
- Pertrauka tarp rungtynių turėjo įtakos?
 
- Buvo labai daug varžybų, tad kaip tik pailsėjome, treniravomės prieš visas varžybas, todėl fizinė forma tikrai gera.
 
- Kaip galvoji, kokios varžybos laukia rytoj?
 
- Lygiai tokios pačios, galbūt dar sunkesnės.
 
Sėkmės žalgiriečiams atsirevanšuojant prieš „Zelenograd“ ekipą jau gruodžio 24-ą dieną, 14-ą val.!