Titulinis » Naujienos » "Kaunas Hockey" Baltijos lygą užbaigė pralaimėjimu prieš latvius (VIDEO)

"Kaunas Hockey" Baltijos lygą užbaigė pralaimėjimu prieš latvius (VIDEO)

2020-11-28
hockey.lt informacija
 „Kaunas Hockey“ komanda baigė savo kovas Baltijos lygoje – antrą pralaimėjimą patyrusiems kauniečiams iš Estijos tenka grįžti be pergalių.
 
Antrose Sandžio Ozolinščio grupės rungtynėse „Kaunas Hockey“ 2:7 nusileido „HK Mogo“ komandai iš Latvijos. Ši nesėkmė lėmė, jog du pralaimėjimus patyrusi Kauno komanda į finalinį ketvertą be Latvijos atstovų praleido ir „Valk 494“ klubą, kuriam buvo nusileista vakar.
 
Nuo pat pirmų rungtynių minučių „HK Mogo“ perėmė iniciatyvą ir nepaisydami to, jog pirmieji pažeidė taisykles, latviai pelnė įvartį. Mažumoje greitoje atakoje du prieš vieną pasižymėjo Janis Straupe (03:11, rez. perd. Lauris Rancevs).
 
Nepaisant greito įvarčio, Latvijos atstovams nepavyko visiškai perlaužti iniciatyvos. Kauniečiai turėjo ir savų progų, o Egidijus Binkulis ne kartą buvo atsidūręs vienas prieš vartininką, bet jo metimai tikslo nepasiekė. Užtikrintai „HK Mogo“ vartininkas žaidė ir kituose epizoduose, neleidęs oponentams iš Lietuvos išlyginti rezultato.
 
Savo pranašumą Latvijos atstovai galiausiai padvigubino sėkmingos atakos metu, kai po puikaus komandos draugo perdavimo ritulį į vartus pasiuntė Elvis Zelubovskis (13:54, rez. perd. Karlis Čukste, Krisjanis Redlihs).
 
Nuo antrojo kėlinio starto „Kaunas Hockey“ vis dažniau teko leisti laiką savo aikštės zonoje, o vis dažnesnės pražangos privertė gerokai dažniau veiksme būti ir kauniečių vartininką Artūrą Pavliukovą. Galiausiai spaudimą prie Kauno klubo vartų įvarčiu pavertė daugumą realizavęs Lauris Rancevs (26:25, rez. perd. Renars Demitirs).
 
Įpusėjus rungtynėms rezultatyvią ataką pagaliau pavyko surengti ir „Kaunas Hockey“ žaidėjams. Į greitą ataką buvo išvestas Vytautas Jagelavičius, kuris puikiu metimu į vartų kampą nepaliko vartininkui jokių šansų (27:46, rez. perd. Romanas Reshetnikovas, Silveris Lazerenovas). Iš karto po pelnyto įvarčio kauniečiai buvo arti antrojo įvarčio, bet nepasižymėjus patiems jiems jau teko dirbti gynyboje: latviai atsakė savo ataka, kurios metu iš toli mestas ritulys sudrebino vartų virpstą.
 
Antroje kėlinio dalyje situacija ir toliau nesikeitė: „Kaunas Hockey“ surasdavo būdų pabėgti į kontratakas, bet užbaigti jų nei Lukui Žukauskui, nei Eduardui Chekmaryovui nepavyko. Tuo tarpu „HK Mogo“ ir toliau kantriu žaidimu ieškodavo progų bei išnaudojo kauniečių pražangas. Iš pradžių daugumoje pasižymėjo E. Zelubovskis (32:49, rez. perd. Gatis Gricinskis, Juris Ziemins), o vėliau Renars Krastenbergs (36:59, rez. perd. R. Demitrs) pridėjo įvartį latviams turint dvigubą kiekybinę persvarą.
 
Trečiajame kėlinyje Lietuvos atstovams ir vėl dukart prasižengus , latviai dar kartą už tai juos nubaudė įvarčiu. Į A. Pavliukovo vartus ritulį pasiuntė Gatis Gricinskis (45:07, rez. perd. K. Čukste). Rungtynes kontroliavę latviai pelnė ir septintą įvartį, kurio autorius Elvis Kaimins (51:32, rez. perd. Kristaps Bazevics).
 
Paskutinę rungtynių minutę „Kaunas Hockey“ komandai pavyko įvarčiu atsisveikinti su šio sezono Baltijos lygos turnyru. Po sėkmingos kombinacijos iš arti ritulį į vartus pasiuntė Kirillas Danilenko (59:14, rez. perd. Pavelas Pravilo, Egidijus Binkulis).
 
Rytoj savo rungtynes šioje grupėje dar sužais „HK Mogo“ ir „Valk 494“ komandos, bet tai įtakos situacijai neturės – abu šie klubai jau dabar užsitikrino vietą finaliniame ketverte.
 
Vilniuje vykstančiame Dariaus Kasparaičio grupės turnyre šiandien „Liepaja“ 11:2 įveikė „Everest“ komandą. Ši pergalė lėmė, kad į finalinį ketvertą iš šios grupės kartu su latviais keliaus ir „Hockey Punks“ ekipa.
 
Būtent „Liepaja“ ir „Hockey Punks“ rytoj Vilniuje savo rungtynėmis 18:00 val. užbaigs Baltijos lygos grupių etapą.
 

"Liepaja" - "Everest"  rungtynių apžvalga: