Titulinis » Naujienos » "HC Klaipėda" U-10 komanda - Dariaus Kasparaičio taurės laimėtoja

"HC Klaipėda" U-10 komanda - Dariaus Kasparaičio taurės laimėtoja

2018-05-03
HC "Klaipėda" informacija
 Šį savaitgalį Elektrėnuose vyko dviejų dienų U10 tarptautinis turnyras, į kurį susirinko aštuonios komandos iš keturių valstybių: 4 komandos iš Lietuvos, 2 - iš Rusijos ir po vieną iš Latvijos ir Baltarusijos. Komandos susirinko laimėti Dariaus Kasparaičio taurę.
 
Komandos buvo suskirstytos į dvi grupes, jos kovojo per visą ledą, žaidimas truko du kėlinius po 15 minučių. "HC Klaipėda" komanda pakliuvo į B grupę kartu su Dariaus Kasparaičio ledo ritulio mokyklos auklėtiniais ir komandomis "DLS" iš Daugpilio ir "Grodno" iš Gardino. 

Klaipėdiečiai pirmąją turnyro dieną sužaidė trejas rungtynes ir iškovojo tris pergales:
"HC Klaipėda" - "DLS" 8:1 (3:0; 5:1), klaipėdiečiams po 3 įvarčius pelnė: Georgijus Pavliukovas ir Aistis Sobutas, po 1 - Jokūbas Mostavičius ir Michailas Puzikovas. Geriausiu rungtynių žaidėju tapo Jokūbas Mostavičius.
"HC Klaipėda" - DKLRM 4:3 (1:3; 3:0), Klaipėdos komandai po du įvarčius pelnė Jokūbas Mostavičius ir Vakaris Vilimas. Geriausiu rungtynių žaidėju tapo Tauras Giedra.
"HC Klaipėda" - "Grodno" 5:1 (4:1; 1:0), įvarčius pelnė Aistis Sobutas - 2, Georgijus Pavliukovas, Robertas Bartkėnas ir Michailas Puzikovas - po 1. Geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas Arijus Benderavičius.
 
"HC Klaipėda" ledo ritulininkai savo grupėje užėmę pirmą vietą, ketvirtfinalyje susitiko su A grupės autsaideriais - komanda "Buldogi" iš Sankt Peterburgo. Pirmas kėlinys pasibaigė rezultatu 0:0, antrame kėlinyje pirmas įvartis įskrido į klaipėdiečių vartus. Tačiau netrukus Martynui Vitauskiui pavyko išlyginti rezultatą, ir tai pažadino Klaipėdos komandos ledo ritulininkus. Jie pasiuntė dar 3 įvarčius į varžovų vartus ir iškovojo nelengvą pergalę rezultatu 4:1. Po vieną įvartį "HC Klaipėda" komandai pelnė Martynas Vitauskis, Aistis Sobutas, Jokūbas Mostavičius ir Georgijus Puzikovas. Geriausiu varžybų žaidėju tapo Borisas Kožuščenka.
 
Pusfinalyje Klaipėdos dešimtmečiai susitiko su komanda "DLS" iš Daugpilio, su kuria jau buvo susitikę savo grupėje. Bet šį kartą iškovoti pergalę nebuvo taip lengva. Abiejų komandų žaidėjai kovojo iš paskutiniųjų, žinodami, kad pergalės atveju keliaujama į finalą. Tačiau "HC Klaipėda" auklėtiniai geriau sužaidė pirmąjį kėlinį, tai jiems ir padėjo iškovoti pergalę rezultatu 3:2 (3:0; 0:2). Geriausio žaidėjo prizas įteiktas Georgijui Pavliukovui.
 
Na o finalo rungtynės buvo įdomiausia turnyro kova. Ant ledo susitiko lygiavertės komandos - "HC Klaipėda" ir "Jantarnaja Zvezda" ( iš Kaliningrado). Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 1:1, rezultatą išlyginti pavyko Jokūbui Mostavičiui. O kuri komanda stipresnė, buvo išsiaiškinta tik po bulitų serijos. Čia fortūna labiau šypsojosi klaipėdiečiams, ledo ritulininkams iš Rusijos nepavyko pralaužti Nojaus Narmonto saugomų vartų. "HC Klaipėda" komandos baudinius realizavo Georgijus Pavliukovas ir Aistis Sobutas.
 
Sveikiname Jokūbą Mostavičių, kuriam buvo įteiktas turnyro geriausio puolėjo prizas.