Titulinis » Naujienos » Finale prireiks lemiamų rungtynių: "Kaunas Hockey" išplėšė penktąsias serijos rungtynes (VIDEO)

Finale prireiks lemiamų rungtynių: "Kaunas Hockey" išplėšė penktąsias serijos rungtynes (VIDEO)

2021-03-26
hockey.lt informacija, Rūtos Mikalkevičiūtės nuotr.
Lietuvos ledo ritulio čempionato finalo serijoje prireiks visų penkių rungtynių – Lietuvos čempionai paaiškės po lemiamų pirmenybių rungtynių.
 
Po trijų serijos rungtynių „Kaunas Hockey“ nebeturėjo galimybės klysti ir privalėjo triumfuoti Vilniaus „Pramogų“ arenoje vykusiose ketvirtose serijos rungtynėse. Prie sienos priremti kauniečiai savo gerbėjų nenuvylė ir triumfavo 7:3 išlygindami serijos prieš „Hockey Punks“ rezultatą – 2:2.
 
 
Ilgai laukti pirmojo įvarčio rungtynėse nereikėjo: Povilas Verenis atliko metimą iš toli klastinga trajektorija ir nors Artūrui Pavliukovui pavyko petimi atmušti oponento metimą, atšokęs nuo „Kaunas Hockey“ vartininko ritulys įšoko į vartus (02:42, rez. perd. Aivaras Bendžius).
 
Ilgai išlaikyti savo persvaros „pankams“ nepavyko. Netrukus po pelnyto įvarčio vilniečiai pažeidė taisykles, o daugumos metu „Kaunas Hockey“ surengė tikslią ataką, kurią užbaigė iš arti ritulį į vartus pasiuntęs Romanas Rešetnikovas (04:27, rez. perd. Eetu Moksunenas, Vladislavas Šiškovas).
 
Rezultatą išlyginusi „Kaunas Hockey“ komanda tęsė savo išpuolius, o vilniečiams kurį laiką teko leisti laiką prie savo vartų. Galiausiai toks spaudimas virto antruoju kauniečių įvarčiu, kai nuo mėlynosios linijos ritulį į vartus pasiuntė Vytautas Jagelavičius (09:00, rez. perd. Žygimantas Girdžius, Grigorijus Vorobyovas).
 
Antrasis kauniečių įvartis pakeitė vaizdą ant ledo: savo progas jau kūrė „Hockey Punks“ atstovai, o svečiams teko atlaikyti vilniečių išpuolius. Tai padaryti Kauno komandos atstovams ne visada pavykdavo pagal taisykles ir šeimininkai tris kartus įgijo kiekybinį pranašumą. Tiesa, „pankai“ ne tik nesugebėjo išnaudoti šių situacijų bet ir leido į kontrataką pabėgti Antonui Šarpanskikhui, kuris šaltakraujiškai nubaudė oponentus mažumoje (14:54, rez. perd. Kirilas Danilenka).
 
Praleistu trečiuoju įvarčiu sostinės klubo bėdos nesibaigė: po komandos draugo atlikto metimo ritulys pataikė į Sergejaus Markovskio veidą ir prakirto jam antakį. Tiesa, po šio epizodo į rūbinę patraukęs gynėjas padedamas medikų vėliau sugrįžo ant ledo, o patirtas smūgis pareikalavo 10 siūlių.
 
Antrajame kėlinyje „Hockey Punks“ sukūrė ne vieną progą sušvelninti rezultatui. Visgi, P. Vereniui pritrūko tikslumo, Aleksejaus Kuvekos metimą paskutinę akimirką sulaikė A. Pavliukovas, o Šarūnui Kuliešiui taip pat nepavyko pergudrauti „Kaunas Hockey“ vartininko. Tuo tarpu kauniečiai atsakė itin pavojinga ataka pabėgus dviese prieš vieną gynėją, bet ir jiems nepavyko pelnyti įvarčio.
 
Trečiajame kėlinyje vilniečiams pagaliau pavyko sugrąžinti intrigą rungtynėse. Į kauniečių zoną įsiveržęs Sergejus Markovskis nučiuožė už Kauno komandos vartų bei gudriai pasiuntė ritulį į varžovų vartininko apsaugas, nuo kurių ritulys įskriejo į „Kaunas Hockey“ vartus (45:09, rez. perd. Denisas Kuzminovas).
 
Antrasis įvartis įkvėpė „Hockey Punks“ atstovus mesti dar daugiau pajėgų į puolimą, bet klaida oponentų zonoje leido Eduardui Čekmariovui pabėgti vienam prieš vartininką, o rusas savosios progos neišvaistė atstatydamas „Kaunas Hockey“ dviejų įvarčių pranašumą (50:04).
 
Dar kartą sudėtingoje situacijoje atsidūrę „pankai“ šį kartą ilgai nelaukę surengė savo atsakomąjį išpuolį. Aktyviai trečiajame kėlinyje žaidęs Mauras Baltrukonis gavęs ritulį pavojingoje zonoje surado plyšį oponentų vartininko gynyboje (51:37, rez. perd. S. Markovskis, A. Kuveka). Tiesa, vos priartėjus iki minimalaus atstumo, „Hockey Punks“ ir vėl leido varžovams surengti kontrataką, kurioje šį kartą savo meistriškumą pademonstravo A. Šarpanskikhas (53:27).
 
Rungtynių pabaigoje šeimininkai dar pabandė vartininką keisti šeštuoju aikštės žaidėju bet savo aikštės pusėje grubiai suklydus jų gynėjui, A. Šarpanskikhui beliko nieko nekliudomam pasiųsti ritulį į tuščius vartus (57:56). Dvikovos pabaigoje „Hockey Punks“ pražanga leido „Kaunas Hockey“ ekipai dar labiau įtvirtinti savo pranašumą tolimą metimą pataisiusiam Egidijui Binkuliui (59:57 rez. perd. Ilja Malaškevičius).
 
Lemiamos Lietuvos čempionato rungtynės bus sužaistos sekmadienį 15:00 val. Paskutinės šio sezono rungtynės bus sužaistos Kauno ledo arenoje.
 
 
 
„Hockey Punks“ trenerio Mindaugo Kiero teigimu, pralaimėjimą šiose rungtynėse lėmė per didelis susikaustymas pirmajame kėlinyje.
 
„Manau, kad išėjome su per dideliu jauduliu ir per daug susikaustę, todėl pirmajame kėlinyje buvo labai sunku. Vėliau persilaužėme ir antrasis kėlinys buvo visai kitoks – mums tereikėjo įmušti vieną kitą įvartį ir viskas būtų pasikeitę. Didžiausia mūsų bėda, kad pirmajame kėlinyje nebuvome su tokiu nusiteikimu, kokio reikia finalams. Vėliau antrajame ir trečiajame kėliniuose juos reikėjo spausti, mušti įvartį, o tokiose situacijose varžovai neretai gauna progų kontratakose, ką ir matėme šiandien.“
 
Seriją išlyginusio „Kaunas Hockey“ klubo strategas Petras Nausėda po rungtynių neslėpė, jog nebuvo visiškai patenkintas savo komandos žaidimu, bet jį džiugino itin degusios auklėtinių akys.
 
„Mums nebebuvo kur trauktis, tad atidavėme viską bei buvome geresnėje psichologinėje situacijoje nei varžovai, šiandien mūsų vyrams ypatingai degė akys. Dar tikrai yra ką gerinti, tą matėme ir šiandien. Visgi žaidžiame greitai, oponentai stiprūs, tad maži momentai daug kainuoja. Dėl to kiekvienoje situacijoje norisi išspausti maksimumą.“