Titulinis » Naujienos » E. Noreika ir M. Grinius surengė rezultatyvius pasirodymus (VIDEO)

E. Noreika ir M. Grinius surengė rezultatyvius pasirodymus (VIDEO)

2023-01-08
hockey.lt informacija
Šeštadienį savo pasirodymus užsienio pirmenybėse tęsė Lietuvos atstovai.
 
Nesėkmę Švedijos aukščiausioje lygoje patyrė „Leksands“ klubas, kurio vartus gina Mantas Armalis. Lietuvis atrėmė 25 iš 28 metimų į jo vartus, bet „Leksands“ 2:4 nusileido „Oskarshamn“ klubui.
 
Po pralaimėjimo „Leksands“ nukrito į dešimtą vietą SHL lentelėje. Geriausių lygos vartininkų rikiuotėje pagal atremtus metimus M. Armalis (92,02%) žengia ketvirtas.
 
Alpių ledo ritulio lygoje sėkmingai pirmąjį čempionato etapą baigė „Steel Wings“ klubas su Eimantu Noreika. Rezultatyviose rungtynėse jie po baudinių serijos 7:6 palaužė „EHC Lustenau“ ledo ritulininkus. Prie pergalės Lietuvos rinktinės puolėjas prisidėjo įvarčiu bei rezultatyviu perdavimu.
 
Pirmajame etape „Steel Wings“ liko 14 tarp 15 komandų. E. Noreika sužaidė visus 28 susitikimus ir pelnė 8 įvarčius bei atliko 9 rezultatyvius perdavimus.
 
Sėkmingą atkarpą antroje Suomijos lygoje tęsia Martynas Grinius. Puolėjas šeštadienio rungtynėse atliko du rezultatyvius perdavimus padėjusius „Peliitat“ 5:2 parklupdyti „Koovee“ ekipą.
 
Nepaisant iškovotos pergalės „Peliitat“ išliko dvyliktoje „Mestis“ pozicijoje, o sezoną pratęs dešimt geriausių reguliaraus sezono komandų. 27 susitikimus šį sezoną jau sužaidęs M. Grinius savo sąskaitoje turi 5 įvarčius ir 9 rezultatyvius perdavimus.
 
Nesėkmę Prancūzijos antrajame divizione patyrė Edgaras Protčenko ir „Nantes“ klubas. Gynėjas kartą atakavo varžovų vartus, bet jo ekipa patyrė pralaimėjimą 0:4 prieš „Cholet“ ekipą. Nesėkmė prieš turnyrinės lentelės kaimynus nustūmė „Nantes“ į dešimtą poziciją lygoje.
 
Norvegijos antrajame divizione „Nidaros“ klubas po pratęsimo 3:4 nusileido „Lorenskog“ komandai. Pralaimėtojų gretose Dominykas Bogdziulis atliko rezultatyvų perdavimą. Toje pačioje lygoje žaidžiančiame „Hasle-Loren“ klube šeštadienį debiutavo ekipą pakeitęs Laurynas Lubys. Vartininkas atrėmė 21 iš 24 metimų į jo vartus, bet jo ekipa 1:4 nusileido „Gjovik“ komandai.
 
Nepaisant nesėkmės „Nidaros“ išliko pirmoje turnyrinės lentelės pozicijoje, o „Hasle-Loren“ žengia paskutinė. Šiame sezone D. Bogdziulis yra pelnęs 9 įvarčius bei atlikęs 20 rezultatyvių perdavimų. L. Lubys šiame sezone iš viso sužaidė 5 rungtynes, per kurias jis atrėmė 91,7% metimų į jo vartus.
 
Nyderlandų pirmenybėse pergalę iškovojo „GIJS Groningen“ su dviem lietuviais. Tomašas Krukovskis ir Vainius Jankauskas nepasižymėjo, bet jų ekipa 4:3 palaužė „Amsterdam Tigers“. Po 17 sužaistų rungtynių „GIJS Groningen“ pirmauja lygoje.
 
Ketvirtajame Švedijos divizione pergalę iškovojo Elvino Karlos atstovaujamas klubas. „Kovlands“ 4:3 palaužė „Solleftea“ klubo pasipriešinimą. Vartininkas iš Lietuvos šiame susitikime atrėmė 26 iš 29 metimų į jo vartus.
 
„Kovlands“ šiuo metu užima trečiąją poziciją savo divizione, kuri leistų tęsti kovą dėl vietos aukštesnėje lygoje. Geriausių lygos vartininkų rikiuotėje E. Karla pagal atremtus metimus žengia trečias (89,58%). Lietuvis taip pat yra daugiausiai metimų šiame sezone iš viso atrėmęs vartininkas.