Titulinis » Naujienos » U. Čižas buvo rezultatyvus Vengrijoje, A. Bosas pelnė pergalingą įvartį Vokietijoje

U. Čižas buvo rezultatyvus Vengrijoje, A. Bosas pelnė pergalingą įvartį Vokietijoje

2022-11-28
hockey.lt informacija
Praėjusį savaitgalį Lietuvos atstovai tęsė savo pasirodymus užsienio šalių pirmenybėse.
 
Švedijos čempionate Mantas Armalis atrėmė 21 iš 24 oponentų metimų į jo vartus, bet „Leksands“ 1:4 nusileido „Skelleftea“ klubui. Po pralaimėjimo lietuvio atstovaujama komanda nukrito į septintąją turnyrinės lentelės poziciją, o Lietuvos rinktinės vartininkas pagal atremtų metimų procentą (92.79%) rikiuojasi antras.
 
Slovakijos lygoje be Nerijaus Ališausko žaidusi „Spišska Nova Ves“ 1:4 pralaimėjo prieš „HC Košice“ klubą. Pralaimėjimas nustūmė šią ekipą į šeštąją poziciją pirmenybėse.
 
Lenkijos aukščiausioje lygoje Markas Kaleinikovas atliko rezultatyvų perdavimą, bet „Jastrzebie“ po pratęsimo 1:2 nusileido „Comarch Cracovia“ klubui. 12 įvarčių pelnęs ir 11 rezultatyvių perdavimų per 22 susitikimus šį sezoną atlikęs puolėjas iš Lietuvos rezultatyviausių lygos žaidėjų rikiuotėje žengia penktas, o jo klubas Lenkijos čempionate taip pat užima penktąją poziciją.
 
Sėkmingą pasirodymą Vengrijos pirmenybėse surengė Ugnius Čižas, bet tai nepadėjo „FEHA 19“ klubui iškovoti pergalės. Lietuvis pelnė įvartį bei atliko rezultatyvų perdavimą, tačiau jo atstovaujama komanda 3:5 nusileido „DEAC“ ledo ritulininkmas. Po šių rungtynių savo sąskaitoje 3 įvarčius ir 9 rezultatyvius perdavimus turintis puolėjas yra rezultatyviausias paskutinėje Vengrijos čempionato pozicijoje žengiančios komandos žaidėjas.
 
Alpių ledo ritulio lygoje Eimantas Noreika nepasižymėjo, o „Steel Wings“ 2:4 nusileido „Jesenice“ ledo ritulininkams. Po 19 sužaistų rungtynių Austrijos klubas lygoje žengia paskutinis.
 
Suomijos antroje lygoje „Peliitat“ be traumuoto Martyno Griniaus 1:2 po pratęsimo nusileido „IPK“ klubui. Dėl čiurnos patempimo savaitę be ledo ritulio praleidęs puolėjas iš Lietuvos ant ledo sugrįš jau artimiausiose rungtynėse.
 
Prancūzijos antrajame divizione Edgaro Protčenkos atstovaujama „Nantes“ komanda 3:2 nugalėjo „Vipers“ klubą. Lietuvos rinktinės gynėjas šiame susitikime kartą atakavo į varžovų vartus, o pergalė leido jo komandai pakilti į ketvirtąją poziciją čempionate.
 
Vokietijos trečioje lygoje Arnoldas Bosas pelnė įvartį padėjusį „Black Dragons“ klubui 3:2 parklupdyti „Diez-Limburg“ atstovus. 15 įvarčių ir 12 rezultatyvių perdavimų savo sąskaitoje turintis A. Bosas yra rezultatyviausias komandos žaidėjas, o ji rikiuojasi 13-oje savo diviziono pozicijoje.
 
Norvegijos antroje lygoje Dominykas Bogdziulis nepasižymėjo,  o „Nidaros“ 5:2 nugalėjo „Gjovik“ klubą, bet 2:5 nusileido „Furuset“ ekipai. Po šio savaitgalio „Nidaros“ pakilo į pirmąją pirmenybių poziciją, tačiau yra sužaidę daugiau rungtynių nei jų artimiausi persekiotojai.
 
Nyderlandų čempionate dviejų lietuvių atstovaujama „GIJS Groningen“ 4:1 nugalėjo „Red Eagles“ klubą. Nugalėtojų gretose Vainius Jankauskas pelnė įvartį, o Tomašas Krukovskis užsidirbo dvi baudos minutes. Kitose šios lygos rungtynėse Dominykas Bisturys atliko rezultatyvų perdavimą, bet tai nepadėjo „Dordrecht Lions“ klubui iškovoti taškų rungtynėse su „Tilburg Trappers“ – patirtas pralaimėjimas 3:6.