Titulinis » Naujienos » T.Kumeliausko į priekį vedami „7bet-Hockey Punks“ iškovojo pergalę Latvijoje (VIDEO)

T.Kumeliausko į priekį vedami „7bet-Hockey Punks“ iškovojo pergalę Latvijoje (VIDEO)

2022-09-17
hockey.lt informacija
 „7bet-Hockey Punks“ komanda sėkmingai užbaigė pirmąją šio sezono išvyką į Latviją.
 
Dinaburgo mieste vykusiose rungtynėse vilniečiai užtikrintai 7:2 susitvarkė su šeimininke „Dinaburga“ komanda ir džiaugėsi antrąja savo pergale Optibet ledo ritulio lygoje.
 
 
Rungtynių pradžia „7bet-Hockey Punks“ komandai buvo kone ideali. Išprovokavus oponentų nuobaudą Tadas Kumeliauskas jau ketvirtą rungtynių minutę išvedė savo komandą į priekį (03:30, rez. perd. Tomas Tilla), o vos po minutės Edgaro Rybakovo reidas leido padvigubinti jų komandos persvarą (04:46, rez. perd. Martynas Miliūnas).
 
Tęsiantis pirmajam kėliniui netrūko nuobaudų – pankai prasižengė net penkis kartus, o jų varžovai keturis. Tiesa, du kartus ant suolo vienu metu buvo siunčiami abiejų komandų žaidėjai, tad kiekybinio pranašumo šių nuobaudų metu neįgydavo nė viena komanda. Nepaisant didžiulio nuobaudų skaičiaus, abiejų komandų vartininkai žaidė nepriekaištingai ir per pirmąsias dvidešimt minučių daugiau įvarčių žiūrovai neišvydo.
 
Antrajame kėlinyje savo individualų meistriškumą pademonstravo T. Kumeliauskas. Iš pradžių „7bet-Hockey Punks“ puolimo lyderis pasižymėjo perėmęs ritulį oponentų zonoje bei puikiais klaidinamais judesiais įveikęs tiek ir varžovų gynybą, tiek ir vartininką (24:18), o vos po 16 sekundžių Tadas jau džiaugėsi „hat-tricku“ po to, kai jį prie varžovų vartų laiku surado Laisvydas Kudrevičius (24:34, rez. perd. L. Kudrevičius, T. Tilla).
 
Paskutiniame rungtynių kėlinyje nemalonią procedūrą traukti ritulį iš savo vartų buvo priverstas atlikti ir Sergejus Pisarenko. „7bet-Hockey Punks“ vartininką iš Ukrainos įveikė Renato Vabiščevičso metimas (41:18, rez. perd. Edgaras Petrovas, Ivo Haritonovas).
 
Rungtynių pabaigoje „pankai“ dar du kartus varžovus baudė greitomis atakomis. Iš pradžių išpuolį užbaigė Martynas Miliūnas (53:03, rez. perd. Gediminas Jadkauskas, E. Rybakovas), o vėliau ir Laisvydas Kudrevičius (56:02, rez. perd. T. Kumeliauskas, T. Tilla).
 
Rungtynių pabaigoje „Dinaburga“ pelnė savo antrąjį įvartį, o jis buvo įsimintinas 15-mečiui Pijui Pranskevičiui. Latvijos klube žaidžiantis jaunasis Lietuvos ledo ritulininkas debiutuodamas OHL asistavo Daniilo Andrejevo įvarčiui (59:02, rez. perd. P. Pranskevičius, Maksimas Galilejevas).
 
Priminsime, kad šiandien jau įvykusiose rungtynėse „Kaunas City“ 2:10 nusileido „MOGO“ komandai, o „Airwell Energija“ dieną užbaigs dvikova su „Zemgale/LLU“.