Titulinis » Naujienos » Jubiliejiniame IIHF Kontinentinės taurės sezone Lietuvos čempionai vyks į Turkiją

Jubiliejiniame IIHF Kontinentinės taurės sezone Lietuvos čempionai vyks į Turkiją

2022-06-22
hockey.lt informacija
Ištraukti būsimo IIHF Kontinentinės taurės sezono burtai, po kurių paaiškėjo Lietuvos ledo ritulio čempionato nugalėtojų „7bet-Hockey Punks“ varžovai būsimame sezone.
 
Kasmetiniame lygos susirinkime paskelbtas būsimo turnyro modelis bei ištraukti burtai. Jubiliejiniame, 25-ajame, IIHF Kontinentinės taurės sezone varžysis 20 komandų iš 20 šalių, tarp kurių ir Lietuvos čempionė Vilniaus „7bet-Hockey Punks“ komanda.
 
2022-2023 metų sezono IIHF Kontinentinės taurės turnyre komandų laukia kova keturiuose etapuose. Lietuvos čempionai savo kelią pradės nuo žemiausios kartelės – pirmojo etapo, kurio startas – jau šių metų rugsėjį.
 
Į B grupę patekę vilniečiai rugsėjo 23-25 dienomis vyks į Turkiją, kur jų lauks kova dėl vienintelio kelialapio į kitą turnyro etapą. Lietuvių grupėje varžysis turnyro šeimininkė „Buz Adam Istanbul“ komanda, „FC Barcelona“ iš Ispanijos bei „Liege Bulldogs“ iš Belgijos.
 
Sėkmės Stambule atveju mūsų šalies atstovai antrajame turnyro etape spalio 14-16 dienomis vyktų į Asiago miestą Italijoje, kur jų lauktų „Asiago Hockey“ (Italija), „Acroni Jesenice“ (Slovėnija) ir „Vojvodina Novi Sad“ (Serbija) klubai.
 
Priminsime, jog praėjusį sezoną IIHF Kontinentinės taurės turnyre debiutavę „pankai“ 12:6 nugalėjo „Vikingar“ iš Islandijos, bet pralaimėjimas 3:8 prieš Estijos čempionę Tartu „Valk 494“ komandą užkirto kelią į kitą turnyro etapą.