Titulinis » Naujienos » Pirmoji pergalė: Lietuvos rinktinė palaužė Pietų Korėjos ledo ritulininkus (VIDEO)

Pirmoji pergalė: Lietuvos rinktinė palaužė Pietų Korėjos ledo ritulininkus (VIDEO)

2022-05-06
hockey.lt informacija
 Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė iškovojo pirmąją pergalę pasaulio čempionato IA diviziono turnyre Slovėnijoje.
 
Trečiose turnyro rungtynėse lietuviai 5:3 palaužė Pietų Korėjos komandą. Pergalė ne tik leido lietuviams iškovoti pirmuosius čempionato taškus, tačiau ir pagerino lietuvių poziciją turnyrinėje lentelėje. Po trijų rungtynių Lietuvos rinktinė žengia trečia.
 
 
Lietuvos rinktinei nuo pat rungtynių pradžios pavyko kurti pavojų prie Korėjos vartų, o varžovai nuo lietuvių atakų ne kartą gelbėjosi pažeisdami taisykles. Jei pirmosios daugumos metu Azijos atstovus išgelbėjo virpstas, tai antruoju bandymu į jų vartus krito įvartis. Tiksint paskutinėms daugumos sekundėms Arnoldas Bosas metimu vartininkui tarp kojų išvedė Lietuvos rinktinę į priekį (10:35, rez. perd. Ugnius Čižas, Jaunius Jasinevičius).
 
Iš karto po pelnyto įvarčio žaidimą mažumoje teko išbandyti ir lietuviams, o korėjiečiai išnaudojo savąją progą. Įvartį pelnė kombinaciją užbaigęs Jungwoo Jeonas (12:12).
 
Kėlinio pabaigoje Lietuvos rinktinė po sumaišties prie varžovų vartų dar kartą buvo arti įvarčio, o galiausiai Pietų Korėjos rinktinės gynėjas neleistinu veiksmu uždengė ritulį ir į šios rinktinės vartus buvo skirtas baudinys. Jo realizuoti ėmėsi Emilijus Krakauskas: Šveicarijos aukščiausioje lygoje žaidžiantis puolėjas įveikė oponentų vartininką ir antruoju savo įvarčiu turnyre dar kartą išvedė lietuvius į priekį (16:54).
 
Antrajame kėlinyje komandos ir toliau naudojosi savo priešininkų pražangomis. Lietuvos rinktinei problemų nuobaudos pridarė kėlinio viduryje: iš pradžių ant nubaustųjų suolo buvo pasodintas Martynas Grinius, o netrukus prie jo prisijungė ir Ugnius Čižas. Žaisdami trise prieš penkis lietuviai atsilaikė minutę, bet galiausiai Chong Min Lee pralaužė Manto Armalio gynybą (28:56).
 
Kėlinio pabaigoje progą daugumai gavo jau lietuviai, kurie taip pat išnaudojo šią situaciją. Po Martyno Griniaus metimo, šalia vartų buvęs Eimantas Noreika neleido varžovams prispausti ritulio ir surado laisvą E. Krakauską. Rezultatyviausias lietuvių žaidėjas šiame čempionate ir vėl nepraleido savosios progos ir nukreipė ritulį į vartus (39:32, rez. perd. Martynas Grinius, Eimantas Noreika).
 
Dar kartą prie varžovų vartų sumaištį E. Noreika sukėlė jau trečiajame kėlinyje. Šį kartą jauniausias rinktinės žaidėjas jau pats pataisė komandos draugo metimą ir pelnė pirmąjį karjeros įvartį atstovaujant Lietuvos rinktinę (52:34, rez. perd. M. Grinius, E. Krakauskas).
 
Dviejų įvarčių pranašumą įgiję lietuviai užtikrintai kontroliavo rungtynes ir galiausiai varžovams vartininką pakeitus šeštuoju aikštės žaidėju pelnė penktąjį įvartį. Per visą aikštę ritulį į vartus pasiuntė Ugnius Čižas (57:11, rez. perd. Nerijus Ališauskas).
 
Rungtynių pabaigoje varžovai dar pelnė vieną įvartį, bet situacijos pakeisti jiems nepavyko. Įvarčio autorius Jong Min Lee.
 
 
„Didžiuojuosi savo vaikinais. Pirmas dvi rungtynes mes buvome arti tikslo ir nepaisant pralaimėjimų, žaidėjai išlaikė maksimalų nusiteikimą ir toliau kovėsi. Galiausiai už tai mes buvome apdovanoti.
 
Kaip jau sakiau prieš turnyrą, mūsų tikslas buvo atrodyti geriau kiekvienose rungtynėse ir manau, kad mes matome progresą kiekvieną dieną. Treneriams yra labai džiugu ir malonu matyti kiek daug pastangų įdeda žaidėjai. Ypač, kai mes galime matyti to rezultatą“, - po rungtynių kalbėjo komandos vyriausias treneris Ronas Pasco.
 
 
„Po rungtynių jausmas puikus, kitaip po pirmos pergalės jautis ir negalima. Visi buvome puikiai nusiteikę, kovojome iki galo ir ši pergalė yra uždirbta. Tokia pergalė, kai žmonės prieš turnyrą mumis netikėjo ir gal dar dabar netiki, yra tik dar saldesnė.
 
Manau, kad tai buvo mano geriausios karjeros rungtynės rinktinėje. Bet be komandos ir savo penketo žaidėjų, taip lengva nebūtų. Todėl ačiū jiems ir ačiū visai komandai“,- apie rungtynes pasisakė du įvarčius pelnęs ir rezultatyvų perdavimą pridėjęs Emilijus Krakauskas.
 
 
„Jausmas labai geras, pagaliau įrodėme, kad mes esame verti čia būti. Stipriai kovėmės ir pirmas dvi rungtynes, bet dabar jau turime įrodymų, kad mūsų vieta šiame divizione. Pergalę lėmė komandinė aura, tikrai labai norėjome laimėti ir parodyti, kad mes čia verti būti ir tai dar ne pabaiga. Mes dar eisime iki galo bei sieksime medalių.
 
Visos mintys dabar į medalius, mes juos tikrai galime pasiimti. Norime įrodyti, kad jų nusipelnėme ir kad pirmos dvi rungtynės nebuvo tik atsitiktinumas“, - po susitikimo kalbėjo Jaunius Jasinevičius.
 
Rytoj Lietuvos rinktinė 16:30 val. užbaigs savo pasirodymą pasaulio čempionate rungtynėmis su Rumunija.