Titulinis » Naujienos » Profesionalo karjerą Latvijoje pradėjęs E.Noreika: šiemet stipriai patobulėjau (VIDEO)

Profesionalo karjerą Latvijoje pradėjęs E.Noreika: šiemet stipriai patobulėjau (VIDEO)

2022-04-21
hockey.lt informacija
 Po 2018 metais laimėto pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono, Lietuvos ledo ritulio rinktinėje prasidėjo kartų kaita, kuri vis dar jaučiama rinktinės sudėties dėlionėje. Prie nacionalinės rinktinės jungiasi vis jaunesni ledo ritulininkai, tarp kurių ir Latvijoje rungtyniaujantis 19-metis Eimantas Noreika.
 
„HC Klaipėdos“ mokyklos auklėtinis E. Noreika buvo vienas iš tų žaidėjų, kurių prisijungimo prie rinktinės buvo galima laukti nuo pat pirmųjų žingsnių Lietuvos jaunių rinktinėje. 2017 metais, tuomet vos 14-kos metų puolėjas, ne tik debiutavo pasaulio jaunių čempionate, tačiau ir nepasimetęs tarp gerokai vyresnių kolegų bei varžovų čempionatą baigė su dviem įvarčiais ir rezultatyviu perdavimu.
 
Po kelių metų šalies jaunių ir jaunimo rinktinėse, „Liepaja“ klubo puolėjas prie rinktinės stovyklos prisijungė jau praėjusiais metais. Tuomet į draugišką turnyrą Lenkijoje Lietuvos rinktinė vyko su ne vienu jaunu ledo ritulininku, tarp kurių buvo ir E. Noreika.
 
Patirties rinktinėje jau įgijęs puolėjas pripažįsta, jog šįkart prisijungus prie rinktinės stovyklos jaudulio jis jau nejautė.
 
 
„Jokio jaudulio būdamas rinktinės stovykloje nebejaučiu. Dabar viduje jau jaučiuosi ramus“, - po prisijungimo prie rinktinės kalbėjo E. Noreika.
 
Į pasaulio čempionatui besiruošiančią rinktinę E. Noreika atvyko po ilgos, bet nesėkmingos Latvijos čempionato pusfinalio serijos. Serijoje su būsimais šios šalies čempionais „Zemgale“ ledo ritulininkais, „Liepaja“ net keturis kartus per šešerias rungtynes žaidė pratęsimą, bet galiausiai nusileido serijoje 2:4.
 
Po intensyvaus sezono finišo be šanso atostogoms į rinktinę atvykęs puolėjas kalbėdamas apie savo savijautą pripažino turintis kelias smulkias traumas, bet jos netrukdo atiduoti visas jėgas treniruotėse.
 
„Manau, kad esu geros formos, kuri išsilaikė po atkrintamųjų varžybų Latvijoje. Galbūt šiek tiek jaučiasi mikrotraumos, bet su laiku jos pasimirš. Turėjome intensyvesnę savaitę, bet po jos krūvis lengvės, viskas išsigydys ir būsiu puikios formos.“
 
Prieš ketverius metus tobulėjimą „HC Klaipėdos“ gretose į žaidimą užsienyje iškeitęs E. Noreika per šiuos metus spėjo išbandyti ne vienos ledo ritulio tradicijomis garsėjančios šalies jaunimo lygose: po dviejų stotelių JAV, vėliau jis išbandė ir Švedijos bei Suomijos jaunimo komandų lygį. Galiausiai šią vasarą lietuvis nusprendė pradėti profesionalo karjerą kaimyninėje Latvijoje.
 
Savo pirmajame sezone žaidžiant su vyrais, E. Noreika išsikovojo tvirtą vietą Liepojos klube ir vidutiniškai įvarčius mušė kas trečiose rungtynėse, pasižymėjęs 11 kartų bei atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus. Pats ledo ritulininkas kalbėdamas apie sezoną pasidžiaugė dėl tobulėti padėjusio didelio kiekio žaidybinio laiko.
 
„Man tai buvo vienas iš geresnių sezonų, gavau daug žaidybinio laiko, įgijau daug patirties. Komandoje dirbo geras treneris ir manau, kad tikrai šį sezoną stipriai patobulėjau.“
 
E. Noreika nebuvo vienintelis lietuvis šiame sezone žaidęs Latvijos čempionate. Šioje šalyje sezono metu rungtyniavo ir dar keturi rinktinės kandidatai, tiesa, visi iš jų Latvijoje nepraleido tik dalį 2021-2022 metų sezono. Rezultatyviausiu mūsų šalies atstovu šiame sezone Latvijoje buvęs E. Noreika pabrėžė, jog šioje šalyje pirmos keturios komandos yra išties gero lygio ir žaidžiant su jomis siekiant gero rezultato tenka įdėti visas jėgas.
 
„Pirmos keturios Latvijos komandos yra tikrai aukšto lygio. Kovojant prieš jas vykdavo itin atkakli ir aukšto lygio kova, ypač vėlyvoje sezono fazėje. Lyginant kaip prieš juos žaisdavome sezono pradžioje ir sezono pabaigoje, tai skirtumas man tikrai jautėsi. Lygis buvo tikrai aukštas, o žaidimas greitas.“
 
Iki šiol per keturis savo pasirodymus pasaulio jaunių ir jaunimo čempionatuose E. Noreika vis dar nebaigė nė vieno turnyro savo sąskaitoje neturėdamas bent vieno įvarčio. Savo vertę rinktinės treneriams stovykloje įrodinėjantis puolėjas tikisi sulaukti oficialaus debiuto rinktinėje ir išvykus į gegužės 3-9 dienomis vyksiantį pasaulio čempionatą Slovėnijoje pratęsti šią seriją, o kaip Lietuvos ledo ritulininkams seksis kautis su Slovėnijos, Vengrijos, Pietų Korėjos ir Rumunijos rinktinėmis pamatysime jau netrukus.
 
Prieš išvykstant į pasaulio čempionatą Liublianoje E. Noreika su komandos draugais Lietuvoje dar sužais dvi kontrolines rungtynes: balandžio 22 dieną 18:30 val. naujuose Kauno ledo rūmuose ir balandžio 23 dieną 17:50 Elektrėnų ledo arenoje lietuviai priims Estijos rinktinę. Bilietus į rungtynes Kaune galite įsigyti arenos kasose bei bilietai.lt puslapyje, o į rungtynes Elektrėnuose bilietus bus galima įsigyti arenos kasoje, valandą prieš rungtynes.