Titulinis » Naujienos » Savaitgalį Elektrėnuose surengta moterų rinktinės stovykla

Savaitgalį Elektrėnuose surengta moterų rinktinės stovykla

2021-10-06
hockey.lt informacija
 Praėjusį savaitgalį Elektrėnuose ant ledo plušo Lietuvos moterų rinktinės kandidatės, kurios surengė trijų dienų stovyklą.
 
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė praėjusios vasaros pabaigoje turėjo dalyvauti olimpiniame atrankos turnyre Islandijoje, bet IIHF priėmė sprendimą atšaukti šio etapo kovas. Visgi, atkreipus dėmesį į tai, jog rinktinės kandidatėms ir treneriams stovykla prieš naujojo sezono startą būtų labai naudinga, buvo nuspręsta ją surengti Elektrėnuose.
 
Stovykla Elektrėnuose buvo skirta treneriams geriau pažinti mažiau pažįstamas žaidėjas ir įvertinti jų sugebėjimus, o žaidėjoms tai buvo puiki proga įgyti naujų žinių ir geriau pasiruošti laukiančiam sezonui. Rinktinės narių laukė trys treniruotės – viena penktadienį ir dvi šeštadienį, teorijos paskaita, o stovyklą užbaigė tarpusavio rungtynės sekmadienį.
 
Stovyklos metu žaidėjoms vadovavusio trenerio Raimondo Šrimaičio teigimu, stovykla tikrai pavyko, bet norėtųsi turėti progų į jas merginas pakviesti dažniau.
 
„Stovykloje nebuvo kai kurių pagrindinių žaidėjų, bet atvyko tos, į kurias treneriai norėjo pasižiūrėti labiausiai. Stovykla pavyko gerai, žaidėjoms parodėme taktinius dalykus, supažindinome su komandiniu darbu. Turėjome ir merginų, kurios tokių užsiėmimų nebuvo turėjusios, tad taip sakant stovykloje supažindinome jas su tikru ledo rituliu. Visgi, tikrai trūko laiko ir visada norėtųsi, jog tos stovyklos vyktų ilgiau ir dažniau“, - apie stovyklą pasakojo treneris.
 
Rinktinės stovykloje didžiausias dėmesys buvo skirtas merginoms, kurios į Lietuvos rinktinę pretenduos ateityje. R. Štrimaitis pasidžiaugė galimybe iš arčiau pasižiūrėti į rinktinės ateitį ir pripažino pastebintis, jog ledo ritulys merginų tarpe vis labiau populiarėja.
 
„Į tokias stovyklas kviečiame kone visas aktyviai ledo rituliu užsiimančias merginas. O jau tuomet žiūrėdami kaip jos atrodo ir kaip tobulėja, vertiname jų galimybes atstovauti rinktinę. Šį kartą nebuvo svarbiausių žaidėjų ir rinktinės lyderių, bet treneriams stovykla buvo didelis pliusas, nes galėjome įvertinti savo ateities perspektyvas.
 
Džiugu, jog ledo ritulys merginų tarpe populiarėja. Ypatingai smagu dėl Klaipėdos ir Vilniaus, kur steigiasi ir jaunimo merginų komandos. Malonu, kad pagaliau ledo ritulys tarp merginų nebėra tabu ir Elektrėnuose, nes turėjome tokią keistą situaciją, jog čia susikūrė pirmoji moterų komanda, bet paskui buvo labai sunku pritraukti naujų žaidėjų ir prioritetine sporto šaka buvo dailusis čiuožimas. Kuo daugiau turėsime merginų ir komandų, kuo dažniau galėsime surengti tokias stovyklas, mergaičių ledo ritulio dienas, tuo mūsų lygis šalyje vis labiau kils.“
 
Lietuvos moterų rinktinės kandidatėms pastaruoju metu tobulinti savo įgūdžius buvo nelengva. Dėl pandemijos rinktinė negalėjo dalyvauti ne tik olimpinėje atrankoje ir pasaulio čempionate, tačiau nukentėjo ir klubai: dvi Latvijoje besirungusios Lietuvos komandos pusantrų metų negalėjo žaisti su kaimynais, o šiemet į Latviją sugrįžta vienintelė „Hockey Stars“ komanda.
 
Rinktinės treneris neslepia, jog žaidybinės praktikos stoka itin jautėsi ir stovyklos metu. Jis pabrėžia, jog siekiant tobulėti vien tik treniruotis neužtenka ir labai svarbu turėti galimybę dalyvauti varžybose.
 
„Žaidybinės praktikos trūkumas tikrai buvo jaučiamas. Nors merginos nebuvo apleidusios treniruočių, bet vien tik treniruotėmis gerinti savo žaidimą yra sunku. Galima gludinti techninius įgūdžius ir kitus ledo rituliui reikalingus žaidimo elementus, bet juos įvertinti ir pritaikyti gali tik rungtyniaudamas. Dėl to be rungtynių tobulėti yra itin sunku ir rungtynės yra būtinos tobulėjimo procesui.“
 
Tarptautinių dvikovų stoką bus siekiama nutraukti šiemet Lietuvoje surengiant tarptautinį turnyrą. R. Štrimaitis viliasi, jog šį kartą pandemija nesujauks planų ir merginos turės galimybę kovoti su varžovėmis iš užsienio. Trenerio teigimu, tai ne tik puiki galimybę sugrįžti į žaidybinį ritmą ir tobulėti, tačiau ir reikalingas moralinis postūmis, po beveik du metus trukusių tarptautinių turnyrų atšaukimo.
 
„Labai tikimės, jog gruodį Elektrėnuose įvyks planuojamas tarptautinis turnyras, nes iki tol visi turnyrai, kuriems ruošdavomės, įskaitant ir šiemet turėjusį įvykti olimpinės atrankos turnyrą, būdavo atšaukti. Suprantame to priežastis, bet tai tikrai jaučiasi merginų tarpe – matomas didelis nusivylimas, ypač toms žaidėjoms, kurios tikrai būtų atstovavusios mūsų rinktinę. Galimybė vėl žaisti už Lietuvos rinktinę tikrai pakeltų ūpą rinktinės narėms.“
 
Į gruodžio 3-5 dienomis Elektrėnuose vyksiantį turnyrą pakviestos Ukrainos ir Estijos nacionalinės rinktinės. Šis turnyras bus vienu iš pagrindinių pasiruošimo etapų prieš kitų metų balandį Bulgarijoje laukiantį pasaulio moterų IIIA diviziono čempionatą.