Titulinis » Naujienos » Po dviejų metų pertraukos Elektrėnus atstovaus vienas ledo ritulio klubas - ,,Energija“

Po dviejų metų pertraukos Elektrėnus atstovaus vienas ledo ritulio klubas - ,,Energija“

2021-08-26
Elektrėnų "Energijos" informacija, Tito Pacausko nuotr.
 Po dviejų metų pertraukos į Elektrėnus grįžta viena ledo ritulio komanda – Elektrėnų ,,Energija“. 2019-2020 metų sezone Lietuvos ledo ritulio čempionate Elektrėnai neturėjo nei vienos ,,Energijos“ komandos, o 2020-2021 metais mieste jų buvo net dvi. Po dviejų metų pertraukos į ledo ritulio sostine vadinamus Elektrėnus sugrįžusi vieninga ,,Energija“ kelia sau aukštus tikslus ir yra pasiruošusi su naujomis jėgomis grįžti į Lietuvos ledo ritulio čempionatą.
 
Elektrėnų ,,Energiją“ šį sezoną treniruos du treneriai – ledo ritulio buvęs vartininkas bei šios sporto šakos treneris, gerai žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautinėje ledo ritulio erdvėje, Arūnas Aleinikovas bei nemažą treniravimo patirtį sukaupęs, nevienerius metus ,,Energiją“ jau anksčiau treniravęs specialistas iš Baltarusijos Vladimiras Dejevas. ,,Vladimiras Dejevas bus labiau atsakingas už puolėjus, o aš būsiu daugiau atsakingas už gynybą ir už vartininkus. Manau, kad būsime neblogas tandemas“,- sako Arūnas Aleinikovas.
 
,,Energija“ daugelį metų buvo laikoma stipriausia šalies ledo ritulio komanda, kuri pasižymėjo ne tik medalių gausa, tačiau ir stipriais žaidėjais. Kalbėdamas apie naujai formuojamą komandą, klubo treneris Arūnas Aleinikovas sako, kad komandoje žais tik tie, kurie iš tikrųjų to nori ir kurie yra pasiryžę atiduoti visas savo jėgas ginant Elektrėnų miesto komandos vardą. ,,Komanda yra formuojama iš tų, kurie yra likę Lietuvoje, kurie nėra išvykę į užsienį ir iš tų, kurie nori žaisti mūsų komandoje. Komandos branduolys bus sudarytas iš keleto vyresnių žaidėjų, tokių kaip Donatas Kumeliauskas, Rolandas Aliukonis, Aurimas Gaidauskas ir Karolis Kubilius. Taip pat klube žais ir keletas patyrusių užsieniečių, kurie atvažinės į varžybas. ,,Energijos“ komandoje bus nemažai jaunimo, kuris ir yra mūsų tikslas. Mes norime kelti jaunimo lygį. ,,Energijos“ vartus kol kas gins Martinas Petiulis  ir iš Kauno atvykęs jaunas vartininkas Vilius Ramanauskas. O vėliau žiūrėsime kaip seksis – ar reikės mums pastiprinimo, ar susitvarkysime su šiais dviem vartininkais“,- sako Arūnas Aleinikovas.
 
Komandos pasiruošimas sezonui jau prasidėjo prieš kelias dienas, tačiau komandos treneris sako, kad apie bendrą komandos vaizdą kalbėti dar anksti. ,, Pirmoji pasiruošimo sezonui savaitė labiau orientuota į fizinį krūvį. Treniruosimės keturis kartus per savaitę – žemė ir ledas. Ir vėliau iki varyžybų dirbsime tokiu pačiu grafiku. Dabar treniruojasi tik apie pusė žaidėjų, nes daugelis dar atostogauja. Manau, kad jau nuo rugsėjo mėnesio būsime optimalios sudėties. Sąrašas tikrai didelis ir kas yra svarbiausia, bus konkurencija. Žais tie, kurie nori žaisti, kurie treniruočių metu įrodys, kad jie turi žaisti komandoje“,- apie pasiruošimą sezonui pasakoja treneris A. Aleinikovas.
 
Kalbėdamas apie būsimo sezono iššūkius, vyriausiasis Elektrėnų ,,Energijos“ treneris sako, kad rezultatas priklausys nuo pačių žaidėjų noro laimėti. ,,Mano, kaip trenerio, iššūkis yra daugiau jaunų žaidėjų atvesti į vyrų ledo ritulį. Taip pat šiais metais Elektrėnų ledo rūmai ir ,,Energija“ švęs savo 45 metų jubiliejų, todėl norime parodyti kuo geresnį rezultatą. Aš nespėliosiu koks tas rezultatas bus, bet mes stengsimės viską padaryti maksimaliai gerai, kad žaidėjai žaistų su didžiausiu užsidegimu. Jų noras ir parodys, koks bus rezultatas“,- sako A. Aleinikovas.
 
Pasakodamas apie vieno klubo svarbą Elektrėnams, treneris sako, kad tai yra labai svarbu, nes daugiau nei keturiasdešimt metų miestą garsino viena ,,Energijos“ komanda, kuri užkariavo daugybės sirgalių širdis. ,,Aš manau, kad tai yra per mažas miestas, kad  būtų dvi komandos. Mums norėtųsi, kad į tą vieną komandą vėl pritrauktumėme žiūrovų širdis, kad ateitų daugiau žmonių mūsų palaikyti. Stengsimės džiuginti juos rezultatais. Labai svarbu, kad mūsų mieste būtų viena komanda, visi juk yra įpratę, kad tai – Elektrėnų ,,Energija“.“ Arūnas Aleinikovas džiaugiasi, kad Elektrėnuose dabar yra užtikrintos visos sąlygos augti naujiems žaidėjams. Anot jo, čia yra sudarytos geros galimybės tiek vaikams, kurie iš vienos amžiaus grupės galės pereiti į kitą, tiek jaunimui, kuris savo jėgas galės išbandyti ,,Energijoje“. Tai, pasak trenerio, padės siekti geresnių rezultatų visose amžiaus grupėse.
 
Analizuojant varžovų komandas, kurios Lietuvos ledo ritulio čempionate žaidė be pertraukų, A. Aleinikovas sako, kad ,,greičiausiai labiausiai pasistūmėjo tie, kurie turi geresnį finansavimą. Jie turėjo galimybę atsivežti daugiau stipresnių žaidėjų, kurie ir lėmė tuos rezultatus. Komandų, kuriose yra daugiau lietuvių, rezultatai būdavo gal šiek tiek mažesni. Bet bandysime vytis“. A. Aleinikovas sako, kad pagrindinis sugrįžtančios ledo ritulio komandos ,,Energija“ tikslas bus ne tik medaliai. ,,Man atrodo, kad laimėjimas bus tada, kai matysime, jog paruošiame daugiau žaidėjų į Lietuvos rinktines. Aš manau, kad tai yra didesnė pergalė nei užsikabinti medalį. Bent tokia mano, kaip trenerio, pozicija – man svarbiau yra duoti kuo daugiau naudos Lietuvos ledo rituliui, nei užsikabinti medalį.“
 
Namų varžybų Elektrėnuose bus nedaug – vos dešimt rungtynių. ,,Norėčiau, kad tas dešimt varžybų žmonės susikauptų ir ateitų mūsų palaikyti. Sakau  iš savo, iš komandos pusės - mes tikrai stengsimės parodyti gražų žaidimą, stengsimės nenuvilti savo sirgalių“,- pažada vyriausiasis ,,Energijos“ treneris Arūnas Aleinikovas. Pirmosios namų varžybos įvyks jau rugsėjo 19 dieną Elektrėnų ledo arenoje.