Titulinis » Naujienos » „Žalgiris“ – „Draguny“. Prieš rungtynes

„Žalgiris“ – „Draguny“. Prieš rungtynes

2015-01-14
LRK "Žalgiris" informacija
 Vilniaus „Žalgirio“ ledo ritulio klubas po dviejų savaičių pertraukos grįžta į MHL2 jaunimo ledo ritulio lygą, kurioje dvi dienas iš eilės kovos su Maskvos srities „Draguny“ klubu. Laimėję abejas rungtynes, žalgiriečiai Vakarų konferencijoje priartėtų prie lyderiaujančio trejeto.
Rungtynių vieta: Sporto rūmai „Bagration“, Maskvos sritis
Rungtynių laikas: Sausio 14 d. 18.00 ir sausio 15 d. 18.00
 
 
Varžovas
 
Pirmas dalykas, kurį verta pažymėti – „Draguny“ komanda yra absoliuti MHL turnyro autsaiderė. Aišku, nereikia tikėtis, kad dar neprasidėjus pirmoms rungtynėms, žalgiriečiai jau įsirašė 6 taškus į turnyro lentelę, tačiau bet koks kitoks rezultatas Lietuvos klubui būtų siaubingai skausmingas.
 
„Draguny“ komanda būsimose rungtynėse bus priversta rungtyniauti be vieno savo lyderių – Viačeslavo Gojevo. 
 
Varžovų komandos lyderiai – Sergejus Skvorcovas (29 įvarčiai, 29 rezultatyvūs perdavimai) bei Vladislavas Kara (19 įvarčių, 24 rezultatyvūs perdavimai).
 
„Draguny“ daug dėmesio skiria puolimui, neretai pamiršdami gynybą. Dėl to, Maskvos srities komanda yra daugiausiai įvarčių lygoje praleidusi ekipa.
 
 
 
Istorija
 
„Žalgiris“ ir „Draguny“ šį sezoną tarpusavyje kovojo du kartus ir abukart įtikinamas pergales iškovojo vilniečiai. 
 
Pirmasis susitikimas baigėsi 5:3, tačiau galutinis rezultatas neatspindi įvykių, kurie vyko aikštėje. Žalgiriečiai tose spalio mėnesio rungtynėse pirmavo 5:1 ir, tik rungtynėms besibaigiant, varžovai atsilikimą sušvelnino. Du įvarčius „Žalgiriui“ įmušė Vladislavas Nikulinas; dusyk „Draguny“ komandoje pasižymėjo Vladislavas Kara.
 
Antroje tarpusavio akistatoje „Žalgiris“ varžovams atseikėjo 10 įvarčių, į savo vartus praleisdami tik 1. Šių rungtynių rezultatyvumo bei didžiausiu skirtumu iškovotos pergalės rekordų nepavyko pagerinti iki šiol. Po du kartus vilniečių gretose pasižymėjo Andrejus Pyrinas bei Dmitrijus Gurkovas.
 
 
Komentaras
 
Aigars Ciprus („Žalgirio“ vyr. treneris): „Svarbiausia bus pajausti žaidimo ritmą. Mūsų komanda nežaidė daugiau nei dvi savaites, tačiau laiko veltui neleidome ir toms dvejoms rungtynėms ruošėmės labai rimtai. Noriu pabrėžti, kad nežiūrime į tai, kokioje turnyro lentelės vietoje yra varžovai, o žiūrime į tai, kaip esame pasiruošę patys. Visi vaikinai yra sveiki, todėl privalome laimėti abejas rungtynes ir ramiai grįžti į Lietuvą“.