Titulinis » Naujienos » "Žalgirio" kalendorinių metų rezultatai. Teisinga kryptis

"Žalgirio" kalendorinių metų rezultatai. Teisinga kryptis

2014-12-29
LRK "Žalgiris" informacija
Tradiciškai ledo ritulyje visi akcentai būna sudėti pavasarį, iš kitos pusės, pabaiga kalendorinių metų yra puiki priežastis peržiūrėti ir pergaltoti tai, kas buvo.
 
Jau akivaizdu, kad „Žalgiris“ nepateko tarp neturinčių alternatyvų. Panašu, kad trenerių strategija turi neabejotinų privalumų. Konkurencinėje aplinkoje, kai su komandos draugais turi dalintis žaidimo laiką, neužsistovi nei vienas iš vartininkų, kas teigiamai veikia moralinę pusę – visi nusiteikę kovai už pirmą vietą, visi turi galimybes. Žinoma, svarbiausias faktorius yra traumos – čia, esant kovingoms sąlygoms, „Žalgiris“ turi papildomą draudimą nenumatytiems atvejams. Beje, atkreipiant dėmesį į statistiką, galima pastebėti, kad Vadimas Miščukas sužaidė 28-ias rungtynes, tuo tarpu Pavelas Prokofevas sužaidė 14-a, nors paskutinėse rungtynėse saugojo vartus žaidžiant su vienais iš lygos lyderių, kas rodo trenerių pasitikėjimą. Gali būti, kad šių vartininkų lygio dar nepasiekia Daniil Seppenen, kita vertus, rungtyniavęs du kartus, abu pelnė pergalę. Neseniai vykuriame Pasaulio čempionate D. Seppenen atstovavo Estijos rinktinę, kas tikriausiai jam suteikia pasitikėjimo ir galimybę garsiai pasireikšti ir MHL lygoje. Reikia tik dirbti.
 
Apie „Žalgirio“ taktiką mes jau rašėme anksčiau, paliesdami šią temą ir per interviu su vyriausiuoju treneriu. Štai ką mums lapkritį pasakė Aigaras Ciprusas:
- Mes nesutelkiame dėmesio į vieną lyderiaujantį penketuką. Dažniausiai pas mane pastoviai paeiliui išeina trys poros penketukų. Stengiamės, kad visi pasirodytų maksimaliai, džiugu, kad turime tokią galimybę.
Tokiu būdų, atsižvelgiant į ketvirtąją atsarginę penketo porą, sunkus darbas visų keturių porų atnešė savo indėlį ir komanda pakankamai gerai praėjo šią čempionato atkarpą. Kita vertus, dėl svarbiausio tikslo pasiekimo (patekimo į atkrintamąsias rungtynes), reikės dar daug padirbėti, ypač svarbiausiu metu – reguliaraus sezono pabaigoje.
 
Pabrėžkime trenerių palaikymą žaidėjams. Visuose savo komentaruose A. Ciprusas pabrėždavo vaikinų atsidavimą ir norą dirbti, ko pasekoje komanda atsakydavo jam tuo pačiu. Ne mažiau svarbus rodiklis, parodantis komandos charakterį ir stiprybę, tai kiekis iškovotų pergalių. „Žalgiris“ išplėšė pergalę 8-iose rungtynėse iš 25-ių laimėtų, tenka pripažinti, kad procentas įspūdingas.
 
Treneris atsisakė kritikuoti savo komandos žaidėjus, nors žiniasklaida rėmė jį prie sienos ne vieną kartą. Treneris diplomatiškai išsisukdavo nuo tiesioginių atsakymų ir gindavo savo auklėtinius, net kai jų trūkumai būdavo akivaizdūs. Retas atvejis ledo ritulyje…
 
Pabaigai šiek tiek informacijos apie „Žalgirio“ žaidėjus, kurie pasiekė pergales iki 2014 metų galo.
 
Šiame sezone geriausiai atakavo puolėjas Pavelas Širokovas, surinkęs 41 tašką (23+18), vos vienu tašku atsilieka jo poros žaidėjas, puolėjas Glebas Chvolesas – 40 taškų (19+21), trečioje vietoje Danielius Nomanovas – 33 taškai (10+23).
 
Tarp geriausiųjų gynėjų daugiau mažiau įsitvirtinęs Vladislavas Šaranas (+21), pagal sistemą įvartis-perdavimas lyderiauja komandos kapitonas Vladimiras Denisovas – 22 taškai (5+17).
 
Daugiausiai smūgiuojančiu tavo puolėjas G. Chvolesas – 113 atakų, arba 2.8 smūgio per rungtynes.
 
Naujausias „Žalgirio“ žaidėjas Artjomas Dašutins efektyviausiai realizavo savo smūgiavimus – 25%.
 
Išmetant ritulį geriausias komandoje Ugnius Čižas – 59.7% laimėtų bandymų.
 
Žaidžiant mažumoje Pavelas Širokovas ir Ilja Četvertakas dalinasi vieną vietą, nes po du kartus pelnė įvarčius.
 
Geriausiu asistentu tapo Dmitry Gurkovas – 24 taškai.
 
Su nekantrumu laukiame Naujųjų metų ir naujų „Žalgirio“ pergalių!