Titulinis » Naujienos » Žalgiriečiai – lygos „Žvaigždžių rungtynėse“

Žalgiriečiai – lygos „Žvaigždžių rungtynėse“

2015-01-09
LRK "Žalgiris" informacija
 Vilniaus „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aigars Ciprus, vartininkas Vadims Miščuks ir puolėjas Pavelas Širokovas sausio 17 dieną pakviesti į lygos „Žvaigždžių rungtynes“, kuriose atstovaus „Vakarų rinktinei“. Tokį žalgiriečių pasirinkimą lėmė puikus sezonas MHL lygoje.
 
„Man, kaip treneriui, pakvietimas į šią šventę yra, tarsi, papildomas stimulas stengtis dar labiau siekiant aukštumų. Toks iškvietimas man yra nauja, tačiau jaučiu, kad tai yra mano, kaip trenerio, brandos įvertinimas“, - teigė A.Ciprus, kurio pasiteiravome ir apie jo auklėtinius, kurie taip pat „Žvaigždžių dienos“ rungtynėse žengs į aikštę.
 
-Sakykit, ar tikėjotės, kad tokia didelė „Žalgirio“ delegacija bus pakviesta į „Žvaigždžių dieną“?
-Atvirai kalbant, tokių dalykų niekas nelaukia. Tokio įvertinimo žaidėjai sulaukia savo žaidimu, o treneriai – komandiniu rezultatu. Kiekvienas treneris yra priklausomas nuo komandos. Juk kuo komanda žaidžia geriau – tuo ir treneris atrodo geresnis. 
Į „Žvaigždžių dieną“ paprastai renkami gerus rezultatus rodantys žaidėjai, o „Žalgiris“ šiemet žaidžia tikrai neblogai. Tiek V.Miščukas, tiek Širokovas už šį pakvietimą turėtų būti dėkingi komandai, nes tik jos pagalba, žaidėjai žais „Žvaigždžių rungtynėse“. Vaikinai už savo triūsą paprasčiausiai yra įvertinti.
Aš manyčiau, jog yra dar keli žalgiriečiai, kurie galėjo būti pakviesti, tačiau yra reglamentas. Todėl būsim trise. 
 
-Jei jūs būtumėt rinkęs žaidėjus, kuriuos žalgiriečius būtumėt pakvietęs?
Tiek Vadimas, tiek Pavelas yra komandos lyderiai, todėl nenuostabu, kad būtent jie iškviesti. Jei aš būčiau rinkęs „Vakarų rinktinę“, aš būčiau pakvietęs visus žalgiriečius, nes, pasikartosiu, rezultatą pasiekia ne vienas žaidėjas ir ne du – o visa komanda.
Sakykit, ar nebus „Žalgiriui“ problemų dėl priverstinės pertraukos? Komanda liks be trenerio, be poros žaidėjų..
Mūsų tvarkaraštis toks įtemptas, kad abejoju, ar tai pasijaus. Sausio 14 ir 15 dienomis mes išvykoje rungtyniausime su „Dragūnais“, sausio 17 – ąją „Žvaigždžių diena“, o sausio 18 – ąją mes jau būsime Lietuvoje. Reikia pažymėti ir tai, kad visiems sąlygos vienodos.