Titulinis » Naujienos » Ž. Drėgvaitė: manau, kad antrąjį įvartį Rumunijos rinktinės vartininkė prisimins dar ilgai (VIDEO)

Ž. Drėgvaitė: manau, kad antrąjį įvartį Rumunijos rinktinės vartininkė prisimins dar ilgai (VIDEO)

2019-12-08
Operatorius: Tadas Marcinkevičius, Žurnalistė: Emilija Petkūnaitė, hockey.lt informacija
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinei pasaulio čempionate Bulgarijoje šiandien teko antrą kartą pripažinti varžovių persvarą – po atkaklaus mūšio lietuvės 2:4 buvo priverstos pripažinti Rumunijos rinktinės pranašumą.
 
Prieš šias rungtynes, nepaisant puikaus Lietuvos rinktinės starto šiose pirmenybėse, rungtynių favoritėmis buvo laikytos pastaruosius kelis metus aukštesniame divizione žaidusios Rumunijos ledo ritulininkės. Visgi, įrodyti savo pranašumą rumunėms pavyko tik pačioje mačo pabaigoje, o po šių rungtynių rinktinės kapitonės asistentė Živilė Drėgvaitė buvo įsitikinusi, jog varžovės tikrai lengvai nepamirš šios kovos ir ypač netikėtai kritusio antrojo įvarčio.
 
 
„Šiandienos varžovės tikrai buvo labai pajėgios. Rumunijos rinktinė pernai metais iškrito iš aukštesnio diviziono, tad patys suprantate ką tai reiškia. Žinoma, mes irgi esame savimi pasitikinčios ir manau, kad tą netikėtą įvartį Rumunijos rinktinės vartininkė atsimins labai ilgai“ , - po mačo kalbėjo puolėja.
 
Kalbėdama apie patį mačą rinktinės narė pripažino, jog šiandien žaidime trūko disciplinos, o po nesėkmingo pirmojo kėlinio merginoms atsitiesti padėjo žiūrovų suteiktas palaikymas.
 
„Stengėmės ant ledo atiduoti visas jėgas. Galiu pasakyti, kad mūsų žaidime pritrūko disciplinos, buvo daug nereikalingų pražangų, o tai mums kainavo papildomus įvarčius. Pirmasis kėlinys mums nesiklostė ir pradėjo trūkti motyvacijos, bet sirgaliai puikiai užvedė ir nuo antrojo kėlinio mes įsibėgėjome ir nors mūsų svajonė laimėti neįsipildė – kovosime toliau. Rytoj turime laisvą dieną ir po jos laukia paskutinė lemiama kova.“
 
Pirmadienį pasaulio ledo ritulio čempionate bus laisva diena, o antradienį 13:00 val. Lietuvos rinktinė stos į akistatą su Pietų Afrikos Respublikos komanda. Po trijų turų ši rinktinė turi 9 taškus ir nusileidžia tik Rumunijos ledo ritulininkėms. Pergalė per pagrindinį laiką šiame mače lietuvėms garantuotų bent jau bronzos medalius.
 
Lietuvos rinktinės įvarčiai rungtynėse su Rumunija: