Titulinis » Naujienos » Viltis dar gyva: „Energija“ Baltarusijos lygos pusfinalyje šventė pirmą pergalę (VIDEO)

Viltis dar gyva: „Energija“ Baltarusijos lygos pusfinalyje šventė pirmą pergalę (VIDEO)

2016-03-08
Sportas.lt informacija
Elektrėnų „Energija“ nutraukė septynių pralaimėjimų seriją prieš Baltarusijos aukščiausios ledo ritulio lygos reguliariojo sezono laimėtoją Soligorsko „Šachtior-2“ ekipą. Antradienį elektrėniškiai savo arenoje šventė pergalę rezultatu 6:3 (1:0, 2:2, 3:1) ir sušvelnino serijos iki 4 pergalių rezultatą – 1:3.
 
„Energija“ į priekį išsiveržė jau pirmojo kėlinio viduryje, kai po Aimo Fiščevo ir Karolio Kubiliaus perdavimų pasižymėjo Mauras Baltrukonis (9:59 min.). Šeimininkų persvarą antrajame kėlinyje po Ugniaus Čižo ir Justino Vėželio perdavimų padvigubino Povilas Verenis (25:46), bet „Šachtior-2“ žaidėjas Vladislavas Riadčenka (26:11) vos po 25 sek. priartino svečius iki minimumo.
 
Dar sykį atitrūkti nuo varžovų „Energija“ pabandė po Edvino Boroškos (31:05) įvarčio. Jam perdavimus atliko J.Vėželis ir A.Fiščevas. Deja, per šį kėlinį elektrėniškiai gavo net 10 baudos min. ir „Šachtior-2“ už tai juos galiausiai nubaudė, kai pasižymėjo Daniilas Bokunas (37:43).
 
Trečiajame kėlinyje jau „Šachtior-2“ rinkosi gausybę pražangų. Net tris kartus svečiai liko žaisti trise prieš penkis varžovus ir visus tris sykius už tai buvo nubausti. Rolandas Aliukonis (51:12) įmušė įvartį po Artūro Katulio ir P.Verenio perdavimų, netrukus jau A.Katulis su R.Aliukoniu perdavimais prisidėjo prie P.Verenio (52:41) įvarčio, o dar po kiek ilgiau nei minutės R.Aliukonis (53:58) pasižymėjo dubliu. Jam perdavimus atliko Dovydas Kulevičius ir A.Katulis.
 
Kiekybine persvara vėliau pasinaudojo ir svečiai. Jiems įvartį pelnė Jelisejus Muzyčenka (56:21). Tiesa, tai „Šachtior-2“ klubui tebuvo menka paguoda. „Energijos“ vartus visas rungtynes gynė Nicholas Naaburs.
 
Penktosios serijos rungtynės Soligorske numatytos kovo 10-ą dieną.
 
Sportas.lt primena, kad abejas rungtynes Soligorske kiek anksčiau laimėjo „Shakhter-2“ – 5:2 ir po pratęsimo 5:4, o pirmadienį Elektrėnuose „Shakhter-2“ vėl laimėjo po pratęsimo 3:2.
 
„Energija“ pirmą kartą žaidžia šios lygos pusfinalyje, o reguliariajame sezone pralaimėjo visas keturias dvikovas prieš „Šachtior-2“.