Titulinis » Naujienos » Vilniuje užbaigtas 2021-2022 m. LRML čempionatas

Vilniuje užbaigtas 2021-2022 m. LRML čempionatas

2022-05-18
LRML informacija
 Gegužės 7-8 dienomis Vilniaus „Pramogų arenoje“ surengtos paskutinės 2021-2022 m. LRML čempionato rungtynės, po kurių išaiškėjo prizininkų trejetas. Visas reguliarusis sezonas pasižymėjo intriga ir buvo nenuspėjamas net ilgamečiams LRML lygos stebėtojams ir fanams: stiprios daug vilčių teikusios komandos nepateko į LRML turnyrinės lentelės aukščiausias pozicijas ar liko už prizinių vietų ribų, o silpnesnėmis laikytos komandos stebino gerais rezultatais. Turnyrinės lentelės aukščiausių vietų ketvertas, turėjęs toliau kovoti dėl pagrindinių titulų, buvo neprognozuojamas iki pat paskutiniųjų reguliariojo sezono rungtynių. Todėl visos LRML komandos visą sezoną turėjo itin daug motyvacijos kovoti dėl kiekvieno taško.
 
Po reguliariojo sezono pirmą turnyrinės lentelės vietą užėmė Vilniaus „Lokiai“, antrąją – Vilniaus „Feniksas“, trečiąją – Vilniaus „Ober-Haus“, ketvirtąją – Kauno „Bizonai-Ekobazė“.
 
Po pusfinalių ir finalo rungtynių išdalinti svarbiausieji čempionato titulai: LRML čempionų titulą laimėjo Kauno „Bizonai-Ekobazė“, antrąją vietą užėmė Vilniaus „Feniksas“, trečiąja vieta tenkinosi Vilniaus „Lokiai“.
 
Kauno „Bizonų-Ekobazės“ kelias link svarbiausio titulo buvo banguotas ir gana neužtikrintas. Pasistiprinusiai jaunais ir veržliais naujokais komandai prireikė laiko „susižaisti“ ir kauniečiams ne kartą teko ragauti pralaimėjimo kartėlį. Visgi finalinėse kovose „bizonai“ atrado sėkmės formulę ir eilinį kartą išsivežė LRML čempionato pagrindinę taurę į Kauną.
 
Ne vieną lygos gerbėją nustebino ir Mindaugo Kiero treniruojamo Vilniaus „Fenikso“ skrydis aukštyn. Ankstesniais LRML čempionato sezonais turnyrinės lentelės gale snūduriavęs „Feniksas“ šiemet metė visas (tiek esamų, tiek naujų žaidėjų) pajėgas kopimui aukštyn. Pastangos atsipirko su kaupu – užimta garbinga antra LRML čempionato vieta, nusileidus tik daugkartiniams patyrusiems „Bizonų-Ekobazės“ ledo ritulininkams.
 
Ilgai siektą prizinę vietą nuskynė ir Vilniaus „Lokiai“. Tendencingo žaidimo ir taikliausio čempionato žaidėjo dėka „Lokiai“ susitvarkė su kitų stiprių komandų keliamais iššūkiais ir tapo LRML čempionato trečios vietos taurės savininkais. Įdomus faktas, kad reguliarųjį sezoną komanda laimėjo su neigiamu įvarčių skirtumu -3.
 
Apdovanoti 2021-2022 m. LRML čempionato reguliaraus sezono geriausieji:
 
Naudingiausias žaidėjas (MVP) – Šarūnas Citavičius (Kauno „Bizonai-Ekobazė).
Daugiausiai įvarčių pelnęs žaidėjas (Snaiperio titulas) - Dmitrij Grikien (Vilniaus „Lokiai“.
Daugiausiai perdavimų atlikęs žaidėjas (Nesavanaudiškiausio žaidėjo titulas) – Artiom Sidorov (Vilniaus „Orakulas“).
Geriausias gynėjas – Mantas Sakaitis (Vilniaus „Ober-Haus“).
Geriausias vartininkas – Kristupas Pranckietis (Vilniaus „Feniksas“).
 
Džiugu stebėti, kaip LRML lyga formuoja savo gerbėjų ratą, įtraukia naujų žaidėjų iš kitų lygų ir tampa vis labiau matoma. Ryškėja rungtynes lankančių, stebinčių ir savo komandas triukšmingai palaikančių atsidavusių sirgalių grupės, vis tirščiau užpildančios ledo arenų tribūnas. LRML lygos populiarinimas visoje ledo ritulio bendruomenėje, naujų žaidėjų, gerbėjų pritraukimas ir patrauklumo didinimas – vieni pagrindinių lygos tikslų, išliksiančių tokiais ir ateinančiuose sezonuose.