Titulinis » Naujienos » Vilniuje šeštadienį startuoja pasaulio ledo ritulio čempionatas

Vilniuje šeštadienį startuoja pasaulio ledo ritulio čempionatas

2024-04-27
hockey.lt
Šiandien Vilniuje prasideda ledo ritulio šventė. Šeštadienį trejomis rungtynėmis startuoja „2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ turnyras.
 
Jau pirmąją rungtynių dieną laukia didelę reikšmę galutiniam turnyro rezultatui galinčios turėti rungtynės. Turnyro starte lauks Nyderlandų akistata su Kinijos rinktine. 12:30 val. prasidėsiančios turnyro atidarymo rungtynės gali būti lemtingos kovojant dėl išlikimo divizione. Būtent šios rinktinės pretenduoja į paskutinę poziciją, kuri pasitrauks į žemesnį divizioną.
 
16:00 val. savo pasirodymą pradės ir Lietuvos ledo ritulio rinktinė. Pirmoje akistatoje jie susidurs su Ispanijos ledo ritulininkais.
 
Būtent su Ispanijos rinktine lietuviai žaidė paskutines savo oficialias rungtynes. Tuo Vengrijoje vykusioje olimpinių žaidynių atrankoje stipresni buvo lietuviai, kurie iškovojo pergalę 2:0.
 
Dieną užbaigs akistata tarp dviejų ambicingus tikslus keliančių rinktinių. 19:30 val. į kovą stos Estijos ir Ukrainos rinktinės.
 
Abi šios rinktinės į Vilnių atvyksta su aukštais tikslais. Ukrainiečiai vedini tikslo pagaliau sugrįžti į aukštesnį divizioną triumfuodami šiame divizione, o Estijos rinktinė sieks pakartoti sėkmę praėjusiame čempionate Lietuvoje, kai Kaune jie laimėjo pirmuosius ir iki šiol vienintelius medalius I diviziono B grupėje.
 
   Balandžio 27 – gegužės 3 dienomis Vilnių sudrebins „2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ kovos. Įsigyti bilietus į „Twinsbet“ arenoje vyksiantį renginį galite bilietai.lt portale.