Titulinis » Naujienos » Vilniuje - „Hockey Punks“ kausis su Elektrėnų „Energija“ bei į kovą debiutui mes dar vieną legionierių

Vilniuje - „Hockey Punks“ kausis su Elektrėnų „Energija“ bei į kovą debiutui mes dar vieną legionierių

2019-01-29
“Hockey Punks” inf.
Rytoj Vilniuje Lietuvos pirmenybių rungtynėse „Hockey Punks“ priima Elektrėnų „Energijos“ ledo ritulininkus. Kol kas tarpusavio rungtynėse lygybė – komandos iškovojo po 2 pergales.
 
Įdomu tai, kad tarpusavio rungtynėse šį sezoną pergales visuomet iškovoja išvykoje rungtyniaujanti komanda. Pažymėtina ir tai, kad šiose rungtynėse „Hockey Punks“ komandoje debiutuos dar vienas legionierius iš kaimyninės Baltarusijos – 349 rungtynes aukščiausioje kaimyninės šalies lygoje sužaidęs puolėjas Aliaksei Kuveka. Per šias rungtynes žaidėjas pelnė 45 įvarčius, atliko 73 rezultatyvius perdavimus, viso surinko 118 taškų. Dar šio sezono pradžioje A.Kuveka žaidė pora rungtynių Žlobino „Metallurgs“ komandos gretose, bet dėl šeimyninių aplinkybių paliko komandą.
 
„Nepaisant pertraukos vakar treniruotėje jaučiausi visai gerai. Savo komandoje Baltarusijoje man visuomet buvo patikimas žaidimas mažumoje, taip pat kažkiek žaisdavau ir kiekybinėje daugumoje. Mėgstu kombinacinį žaidimą, stengiuosi žaisti agresyviai. Tikiuosi būti naudingas komandai. Žinau, kad kovo mėn. prasideda play off, todėl darysiu viską, kad per likusį laiką pasiekti optimalią formą“, - kalba naujasis „Hockey Punks“ puolėjas.
 
Praėjusiose „pankų“ rungtynėse su „Kaunas Hockey“ debiutavo kitas Baltarusijos atstovas gynėjas Siarhejus Markouskis.
 
„Nepaisant to, kad neiškovojome pergalės tos rungtynės buvo tikrai labai naudingos. Pamatėme, kad puolime trūksta jėgos. Aliaksejus yra galingo sudėjimo puolėjas, mėgstantis jėgos dvikovas. Jo situacija yra kur kas palankesnė, nei Siarhejaus. A.Kuveka žaidė dar šį sezoną, todėl, manau, jam greičiau pavyks susigražinti buvusias kondicijas“, - komentuoja Vilniaus klubo vadovas Šarūnas Kuliešius.
 
„Hockey Punks“ vartininkas Simas Baltrūnas praėjusiose rungtynėse atrėmęs 25 iš 27 smūgių mano, kad laukia sunkios ir įdomios rungtynės:
 
„Varžovai, manau, bus motyvuoti, nes stengsis atsirevanšuoti mums už paskutinį tarpusavio susitikimą. Paskutines dvejas rungtynes jie jau žaidė pilnos sudėties, todėl rytoj bus labai sunkios ir įdomios rungtynės. Tikiuosi gero žiūrovų palaikymo“.
 
Komandos vyriausiasis treneris Mindaugas Kieras nori savo žaidėjų didesnio atsidavimo
 
„Varžovų komandos vadovybėje permainos, bet galvoju, kad tai nesutrukdys jiems - atvažiuos stiprūs ir pasiruošę. Tačiau tikiu ir savo komandos galimybėmis namuose rodyti tik geriausią žaidimą! Turime audringus sirgalius dėl kurių privalome plėšytis ant ledo!'“.