Titulinis » Naujienos » Vilniaus VNA: „vis dar kaupiame patirtį“

Vilniaus VNA: „vis dar kaupiame patirtį“

2013-03-21
NLRL informacija
Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) aukščiausio diviziono finalinio ketverto varžybose Vilniaus VNA ekipai teko sunkiausia užduotis. Jauniausia komanda jau pusfinalyje turės susigrumti su Elektrėnų „Energija“, kuri šiame sezone nežino kas yra pralaimėjimas.
 
Lietuvos U-18 rinktinės pagrindą sudaranti komanda amžiaus vidurkį yra gerokai jaunesnė nei varžovai, ekipoje žaidžia septyniolikos ir dvejais metais jaunesni ledo ritulininkai. Tad Vilniaus klubas finaliniame ketverte aukštų tikslų nekelia, tačiau rankų į viršų iš anksto nekelia.
 
  • Kaip vertinate komandos sezoną? - hockey.lt pasiteiravo VNA ir Lietuvos U-18 rinktinės vyriausiojo trenerio Andrejaus Jadkausko.
    - Žinant komandos žaidėjų amžių, sezonas neblogas. Ekipos lyderiai jau sužaidė apie 50 rungtynių ir tai dar ne pabaiga, laukia finalinis ketvertas, U-18 pasaulio čempionatas Estijoje. Pritrūkom stabilumo, tačiau jauniems ledo ritulininkams tai atleistina. Jei vienas rungtynes sužaidžiam gerai, kitas prasčiau. Tai, ko gero ir būtų rimtesnė bėda mūsų komandai. Tačiau bendrai vertinant sezoną esu patenkintas. Reguliariajame čempionate Kėdainių LRK įveikėme tris kartus per keturias rungtynes. Tai tikrai neprastas rezultatas.
 
  • Kokie didžiausi šio sezono atradimai?
  • Visos komandos rungtyniavo savo lygyje ir ypatingai kažkuo nenustebino. Na, galbūt galima būtų pabrėžti „Energijos“ stabilumą ir Kėdainių LRK jėgą. Kėdainių klubas pademonstravo, jog gali žaisti ir su „Energija“. Tereikia rimtesnio požiūrio.
 
  • Ką laikote finalinio ketverto favoritais?
  • Be jokios abejonės, „Energiją“. Klubas visais žaidimo aspektais pranoksta varžovus. Ne veltui ekipoje nemažai šalies rinktinės žaidėjų, tad klubas Lietuvoje kol kas nesulaukia rimto pasipriešinimo.
  • Kaip prognozuotumėte finalinio ketverto baigtį?
  • Manau, jog LRK ir „Energija“ žais finale. LRK į finalą pateks tokiu atveju, jei sužais taip, kaip rungtynėse su „Energija“, kai pirmavo rezultatu 3:1. Mes, stengsimės pusfinalyje pateikti sensaciją, tačiau bus sunku. Su visa pagarba varžovams tenka pripažinti, jog šiai dienai jie gerokai stipresni.