Titulinis » Naujienos » Vilniaus „Ober-Haus“ šventė pergalę prieš Vilniaus „Taurą“ (FOTO)

Vilniaus „Ober-Haus“ šventė pergalę prieš Vilniaus „Taurą“ (FOTO)

2021-11-26
hockey.lt informacija
 Lapkričio 25-osios vakarą Vilniuje ant ledo susitiko dar pergalių šį LRML čempionato sezoną savo sąskaitoje neturinčios komandos. Iš nesėkmingo starto duobės išsikapstyti pavyko Vilniaus „Ober-Haus“ ledo ritulininkams: Vilniaus „Taurą“ jie nugalėjo rezultatu 7:4 (3:2, 3:1, 1:1).
 
Prasidėjus rungtynėms vadžias savo rankose laikė „Ober-Haus“ komanda. Keturių minučių atkarpoje pirmuosius įvarčius į „Ober-Haus“ sąskaitą įrašė Andrej Levšunov (1:0, 07:01, rez. perd. Ivan Reis) ir Edvardas Valickas (2:0, 10:53). „Tauras“ atsakė greita, sustyguota ir rezultatyvia ataka. Įvarčio autorius – Gabrielius Pupienis (2:1, 12:18, rez. perd. Tomas Kirstukas). O netrukus savo pranašumu įtikėjusius ir atsipalaidavusius „Tauro“ varžovus pažadino Artūro Jermakovo išlyginamasis įvartis (2:2, 15:00, rez. perd. Mantas Milašauskas). „Ober-Haus“ susigriebė ir į Kristupo Pranckiečio saugomus „Tauro“ vartus įskriejo Virgio Balbieriaus mestas ritulys (3:2, 16:46, rez. perd. Gintautas Bulauka).
 
Antrajame kėlinyje „Taurą“ užklupo entuziazmą gesinanti įvarčių lavina: taikliai smūgiavo Vadim Kozlov (4:2, 29:31, rez. perd. Mantas Žiromskis, Mantas Buika), savo progos nepraleido ir Mantas Buika (5:2, 33:45, rez. perd. Gintautas Bulauka), o po minutės atskirtį padidino dar vienas Edvardo Valicko įvartis (6:2, 34:20, rez. perd. Gintaras Mikštas, Ivan Reis). „Tauras“ ginklų nesudėjo: iš vartų išviliotas ir atgal sugrįžti nespėjęs „Ober-Haus“ vartininkas Boleslav Konopackij praleido Egidijaus Pakinčio mestą ritulį (6:3, 34:32).
 
Paskutinis kėlinys sužaistas lygiosiomis. Akistatą su vartininku laimėjo ir įvartį į „Tauro“ vartus įmušė Gintautas Bulauka (7:3, 48:13, rez. perd. Gintaras Mikštas). „Tauras“ suspėjo į nuvažiuojantį traukinį: paskutinę susitikimo minutę ritulį į „Ober-Haus“ vartus pasiuntė Tomas Kirstukas (7:4, 59:22, rez. perd. Gintaras Pilikauskas).
 
Geriausiais vakaro žaidėjais pripažinti Virgis Balbierius („Ober-Haus“) ir Andrius Vaiciekauskas („Tauras“).