Titulinis » Naujienos » Vilniaus „Lokiai“ antrą kartą palaužė Vilniaus „Feniksą“ (FOTO)

Vilniaus „Lokiai“ antrą kartą palaužė Vilniaus „Feniksą“ (FOTO)

2022-03-14
LRML informacija
 Kovo 7-ąją „Pramogų arenos“ aikštėje pečius surėmė Vilniaus „Feniksas“ ir Vilniaus „Lokiai“. LRML čempionato pirmajame rate „Lokiai“ įveikė „feniksus“ rezultatu 3:1. Kovo 7-osios susitikime „Feniksas“ du pirmus kėlinius buvo besivejančių vaidmenyje ir tik trečiajame kėlinyje pradėjo lipti varžovams ant kulnų. To neužteko – „Feniksas“  varžovams nusileido rezultatu 2:3 (0:1, 0:2, 2:0).
 
Pirmajame kėlinyje pelnytas tik vienas įvartis - septintąją rungtynių minutę savo penkioliktąjį asmeninį šio sezono įvartį pelnė „lokys“ Dmitrij Grikien (0:1, 06:56, rez. perd. Karolis Janušauskas).
 
Panašiai „Lokiai“ pradėjo ir antrąjį kėlinį – „Fenikso“ vartininkas Kristupas Pranckietis neatrėmė Karolio Rusino tikslaus metimo (0:2, 21:01). Kol „Lokiai“ rezgė rezultatyvias atakas, „Fenikso“ žaidėjų atakos buvo gesinamos oponentų gynėjų, o visi metimai buvo atremti „Lokių“ vartininko Boleslavo Konopackij. Kėliniui persiritus į antrąją pusę „Lokių“ atotrūkis dar padidėjo – tikslą pasiekė Karolio Janušausko mestas ritulys (0:3, 33:00, rez. perd. Karolis Rusinas).
 
Trečiojo kėlinio metu „Feniksas“ sukaupė visą jėgų rezervą ir ne tik ėmė atkakliau gintis, bet ir perkėlė veiksmą prie „Lokių“ vartų. „Lokiai“ padidėjusio spaudimo neatlaikė – į jų vartus įskriejo Ernesto Čepulio mestas ritulys (1:3, 48:18, rez. perd. Dmitrij Jevstafjev). Dar po maždaug 10 minučių įvarčių skirtumą sušvelnino individualus „Fenikso“ žaidėjo Nerijaus Pranckaus įvartis (2:3, 57:36). Tačiau vadžias trečiajame kėlinyje į savo rankas perėmusiems „feniksams“ daugiau pelnyti įvarčių ir juo labiau - atsilyginti varžovams už pralaimėjimą pirmajame rate - nepavyko.
 
Geriausi rungtynių žaidėjai – Karolis Kasperavičius („Feniksas“) ir Boleslav Konopackij („Lokiai“).