Titulinis » Naujienos » Vilniaus HC „Baltika“ tikisi tapti Lietuvos ledo ritulio flagmanu (papildyta)

Vilniaus HC „Baltika“ tikisi tapti Lietuvos ledo ritulio flagmanu (papildyta)

2011-08-12
hockey.lt informacija
Jau antrą savaitę Kauno ledo arenoje treniruojasi paslaptinga komanda, kurios sudėtyje yra kelių valstybių ledo ritulininkai.
 
Paaiškėjo, jog Kauno ledo arenos stiklus drebina naujai kuriamos Vilniaus HC „Baltikos“ komandos žaidėjai. Klubas jau šį rudenį startuos jaunimo ledo ritulio lygoje Rusijoje (МХЛ), kuri yra tiksli kontinentinės ledo ritulio lygos (КХЛ) kopija. Jaunimo lygoje auginama pamaina antrajai pagal pajėgumą pasaulyje po NHL lygos Šiaurės Amerikoje kontinentinei ledo ritulio lygai.
 
Komandą subūrė keli Lietuvos ledo ritulio entuziastai, kurie gretose yra ir lietuviai Sergejus Rybakovas, Benediktas Vanagas.
 
Rusijoje įsteigta lyga plečiasi ir prie 32 stipiausių Rusijos, Baltarusijos, Kazachstano ir Slovakijos klubų, jungiama "B" grupė, kurios komandų skaičius turėtų pasiekti 20. Su kokiais varžovais žais Lietuvos klubas "B" grupėje, paaiškės ateityje.
 
Lygoje, kurioje gali rungtyniauti ledo ritulininkai 1990 metais, o tais metais gimusių kiekvienoje komandoje gali būti ne daugiau kaip po 5. Klubuose be apribojimų gali žaisti iki 1994 metų gimusieji ledo ritulininkai. Jaunimo ledo ritulio lygos komandos gali registruoti ir 1995 metais gimusius ir 16 metų jau turinčius ledo ritulininkus, tačiau tokio amžiaus ledo ritulininkai turi gauti specialų lygos leidimą, praeiti medicininę apžiūrą viename iš Kontinentinės ledo ritulio lygos medicinos centrų. Tad HC "Baltika" komandos protokoluose  turėtų girdėtis ir kelios lietuviškos pavardės, tačiau jų nebus daug. Vieno iš HC „Baltika“ įkūrėjų Sergejaus Rybakovo žodžiais, 1990 metais ir vėliau gimusių pajėgių  ledo ritulininkų Lietuvoje nėra daug, tad teks tenkintis keliais Lietuvos ledo ritulininkais. Tačiau tai ilgalaikis projektas ir tikimasi gausesnio papildymo ateityje iš Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos.
 
Šiuo metu Kaune komandos sudėtyje treniruojasi Arnoldas Bosas, Artūras Kuzmičius, Dovydas Streckis, Remigijus Guoga, Andrejus Židkovas, Aivaras Bendžius, Justas Steponaitis. Komandą nuolat papildo rusai, komandoje jau yra keli suomiai, slovakų, latvių. Neslepiama, jog komandoje gali likti tik 2 - 3 lietuviai. Į klubo treniruotes kviečiami jaunieji Lietuvos ledo ritulininkai, visi norintys išmėginti savo jėgas ir patekti į pagrindinę klubo sudėtį.
 
Vyriausiuoju treneriu klube dirbs lietuvis Dmitrijus Medvedevas, asistentai nepaskirti, jais pretenduoja tapti slovakas ir latvis, yra dar keli kandidatai.
 
Komanda turės 800 tūkst. eurų biudžetą, kuri turėtų sudaryti lietuvių kompanijų lėšos, paramos tikimasi ir iš užsienio.

-          Ar pavyko sukaupti reikiamus pinigus pirmajam startui lygoje?- hockey.lt paklausė vieno klubo įkūrėjų Sergejaus Rybakovo.
 
-          Pagrindinis biudžetas jau surinktas, laukiame dar kelių Lietuvos verslininkų paramos. Dirbame intensyviai r daug. Nesame pasiskirstę pareigomis, tačiau ir neskubame to daryti, kadangi darbų begalė ir visus juos reiki padaryti. Vėliau nusistovės sritys, kas už ką atsakingas.  Komanda bus pilnai profesionali, turės medicininį personalą, žaidėjams bus nuomojamas gyvenamasis plotas, mokamas atlyginimas. Tikimės ilgalaikio projekto ir sėkmės jau pirmajame sezone.
 
-          Kur rungtyniaus naujasis klubas?
 
-          Sezone žaisime Vilniaus pramogų arenoje, tačiau turime sutartis ir su Vilniaus „Siemens“ ir Kauno „Žalgirio“ arenomis, tad gali būti, jog sezono atidarymas vyks vienoje iš jų.
 
 
-          Kokių rezultatų tikitės pirmajame sezone?
 
-          Tikiu, jog pateksime į kitą etapą ir jame žaisime su jaunimo lygos „A“ grupės komandomis, kurių gretose yra garsių Rusijos klubų jaunimas. Dirbame jau antrus metus ir ši komanda nėra sutverta per mėnesį.