Titulinis » Naujienos » Vierumiakio stovyklos lyderių sąraše - ir lietuviška pavardė

Vierumiakio stovyklos lyderių sąraše - ir lietuviška pavardė

2013-07-12
hockey.lt informacija
 Suomijos sporto institute Vierumiakyje vykstančioje ledo ritulio treniruočių stovykloje tarp beveik pusės tūkstančio dalyvių iš 53 šalių girdisi ir lietuvių kalba.
 
 Stovykloje yra 10 Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) deleguotų atstovų, kurie dalyvauja įvairiose programose.
 
 Besibaigiant stovyklai aštrėja kovos ant ledo, kur 8 komandos, suformuotos iš įvairių šalių atstovų, kovoja dėl turnyro apdovanojimų.
 
 Tarp stovyklos lyderių yra ir lietuvis Dominykas Bogdziulis, žaidžiantis „elektrinės“ spalvos komandoje. Pirmojo komandos penketo kairysis puolėjas dalinasi 3-6 vietas turnyre pagal rezultatyvumą (14) ir yra antras pagal atliktus perdavimus (9), šioje grafoje tik vienu tašku nusileidžiantis komandos draugui kanadiečiui Elderiui Kadenui. D.Bogdziulis kartu su kanadiečiu turi geriausią „plius-minus“ rodiklį turnyre - +14.
 
 Šiandien „elektrinė“ komanda rungtyniaus prieš „raudonąją“, kuriai atstovauja rokiškėnas gynėjas Gabrielius Šutas. D.Bogdziulio komanda pirmauja turnyre ir į pirmąją vietą iškopė po vakar dienos pergalės 7:4 prieš „mėlynuosius“. Beje, kova dėl apdovanojimų bus itin aštri, nes net 4 komandos turi po 9 taškus.
 
„Geltonųjų“ komandai atstovauja vartininkas kaunietis Tadas Guliakas, „bordo“ ekipos spalvas gina kaunietis Lukas Žukauskas.
 
Beje, komandos turnyre žaidėjus gavo burtų tvarka, iš viso pasaulio atvykę treneriai turėjo suskirstyti žaidėjus pagal pajėgumą į tris penketus, kurių keitimo tvarkos rungtynėse negalima keisti, tai yra pirmieji komandų penketai žaidžia vieni prieš kitus, antrieji prieš antruosius ir t.t.
 
Burtai lėmė, jog vienus silpniausių komandų turnyre yra T.Guliako „geltonieji“, kurios trenerio asistentu dirba klaipėdietis Eduardas Pavliukovas. Tiesa, dėl to nenusimena nė vienas lietuvis, kadangi ir be rungtynių, komandos visą dieną lieja prakaitą treniruotėse ant ledo ir lauke.
 
Turnyro rungtynes tiesiogiai galite sekti internete, IIHF puslapyje.