Titulinis » Naujienos » Vakarai: „Delovaja Rus-2“ padovanojo pergalę Kretingai

Vakarai: „Delovaja Rus-2“ padovanojo pergalę Kretingai

2013-02-04
NLRL informacija
 
Nacionalinės ledo ritulio lygos I-o diviziono Vakarų konferencijoje kovingą, tačiau nesėkmingą savaitgalį Lietuvoje praleido Kaliningrado „Delovaja Rus-2“ komanda. Rusai patyrė du pralaimėjimus, 4:5 (3:0, 1:2, 0:3) nusileidę Kretingos „Grifams ir 4:7 (2:1, 0:3, 2:3) – Klaipėdos „Baltijai“.
 
Rusijos ekipa Klaipėdoje surengė du ledo ritulio spektaklius. Pirmojoje dvikovoje su „Grifais“ rusai užsuko tokią „rusišką ruletę“, kad varžovai nesuprato kas ir kur. Jau pirmojo kėlinio pabaigoje rusai po dviejų Deniso Kucovo (05:12, 15:36) ir Olego Gromovo įvarčio (12:05) kiekybinėje daugumoje turėjo trijų įvarčių persvarą.
 
Antrojo kėlinio pradžioje „Grifai“ sušvelnino rezultatą iki 2:3,kai pasižymėjo Simas Gorelis (23:02) ir Virginijus Valantinavičius (26:37). Rusai dar iš inercijos padidino skirtumą iki dviejų įvarčių, tačiau per anksti patikėję pergale ir sumažinę tempą atsigauti nesugebėjo.
 
„Grifai“ trečiajame kėlinyje trimis įvarčiais norą laimėti įrodė persverdami rezultatą , rungtynių pabaigoje dar neišnaudojo ir baudinio. „Grifai“ šventė antrąją pergalę sezone, išsaugodami šansus kautis dėl vietos atkrintamosiose varžybose.
 
Dvikovoje su „Baltija“ rusai vėl ėmėsi iniciatyvos pirmieji ir pirmojo kėlinio viduryje pirmavo 2:0. Klaipėdiečiai atsakė tik Jurijaus Merkutovo įvarčiu.
 
„Baltija“ jau ne pirmą kartą įrodė, jog įsižaidžia tik antrajame kėlinyje, kuriame pelnė tris įvarčius be atsako. Šiame kėlinyje įsižaidė Vitas Strazdas, be kurio pagalbos perduodant ritulį nepasiėjo beveik visi likę klaipėdiečių įvarčiai.
 
Paskutiniajame kėlinyje „Delovaja Rus-2“ dar bandė vytis „Baltiją“ po Deniso Abramovo įvarčio (40:43), tačiau aikštelės šeimininkai jau rado žaidimo ritmą ir nebeleido varžovams išlyginti rezultato, patys pridėję dar tris įvarčius. „Baltija“ ir toliau lieka nė vieno pralaimėjimo Vakaruose nepatyrusia ekipa.
 
„Grifai“ – „Delovaja Rus-2“ 5:4 (0:3, 2:1, 3:0).
„Grifai“: S.Gorelis 2, V.Valantinavičius, D.Razmadzė, J.Gorelis, I.Kuzminovas po 1 įvartį.
„Delovaja Rus-2“: D.Kucovas 2, O.Gromovas, A.Frolovas po 1 įvartį.

„Baltija“ - „Delovaja Rus-2“ 7:4 (1:2, 3:0, 3:2).
„Baltija“: J.Merkutovas, A.Konovalovas po 2, V.Strazdas, V.Vaičiulionis, V.Knistautas po 1 įvartį.
„Delovaja Rus-2“: D.Abramovas 2, S.Šichovas, D.Kucovas po 1 įvartį.