Titulinis » Naujienos » V. Jasinevičiūtei pripažinimas Latvijoje - išrinkta geriausia puolėja

V. Jasinevičiūtei pripažinimas Latvijoje - išrinkta geriausia puolėja

2022-03-30
hockey.lt informacija
 Vienintelė šį sezoną Latvijoje žaidusi Lietuvos moterų ledo ritulio komanda „Hockey Stars“ sezoną kaimyninės šalies čempionate baigė su jaunosios jų narės asmeniniu apdovanojimu – Viltautė Jasinevičiūtė pripažinta geriausia puolėja.
 
Latvijos moterų čempionato B divizione rungtyniaujanti „Hockey Stars“ komanda šiame lygmenyje užtikrintai triumfavo ir laimėjo pirmąją poziciją divizione. Sezono pabaigoje kelių žaidėjų netekusios vilnietės sužaidė rungtynes ir su aukščiausio diviziono trečiąja komanda, bet dviejų rungtynių serijoje joms teko pripažinti labiau patyrusių varžovių pranašumą.
 
Po sezono vilnietės sulaukė pripažinimo ir iš čempionato organizatorių – sostinės klube rungtyniaujanti „Klaipėdos Baltijos“ ledo ritulio mokyklos auklėtinė Viltautė Jasinevičiūtė buvo pripažinta geriausia Latvijos čempionato puolėja. 14-metė per aštuonerias sužaistas rungtynes pelnė net 24 įvarčius ir pridėjo keturis rezultatyvius perdavimus tapdama ir rezultatyviausia pirmenybių žaidėja.
 
V. Jasinevičiūtė pastaruoju metu dalyvauja ir Lietuvos moterų rinktinės stovyklose, bet IIHF nesuteikus leidimo išskirtine tvarka žaisti pasaulio čempionate, ji oficialaus debiuto turės palaukti iki savo 15-ojo gimtadienio.