Titulinis » Naujienos » Užsienyje - sėkmingi Lietuvos vartininkų pasirodymai

Užsienyje - sėkmingi Lietuvos vartininkų pasirodymai

2023-01-24
hockey.lt informacija
Praėjusiomis dienomis savo pasirodymus tęsė užsienyje rungtyniaujantys lietuviai.
 
Pergale Švedijos pirmenybėse džiaugėsi „Leksand“ klubas su Mantu Armaliu. Lietuvos rinktinės vartininkas po pratęsimo pergale 3:2 pasibaigusiame susitikime atrėmė 25 iš 27 varžovų metimų į jo vartus.
 
27 susitikimus šį sezoną jau sužaidęs M. Armalis tarp geriausių SHL vartininkų žengia trečias (92,47% atremtų metimų), o jo komanda užima aštuntą poziciją.
 
Slovakijos čempionate Nerijus Ališauskas nepasižymėjo, o „Spišska Nova Ves“ 2:3 nusileido „Košice“ klubui. Visgi, net ir patyrusi pralaimėjimą gynėjo komanda išliko ketvirta.
 
Norvegijos čempionate pergalę šventė „Sparta“ klubas, kurio garbę gina Paulius Gintautas. Puolėjas iš Lietuvos atliko rezultatyvų perdavimą, o jo ekipa 4:0 susitvarkė su „Frisk Asker“ klubu.
 
Aukščiausioje Norvegijos lygoje „Sparta“ šiuo metu rikiuojasi antra, o P. Gintautas šiame sezone surinko 14 rezultatyvumo balų (7 įvarčiai ir 7 rezultatyvūs perdavimai).
 
Pralaimėjimą Lenkijoje po baudinių serijos patyrė „JKH GKS Jastrzebie“ 3:4 nusileidusi „Torun“ klubui. Pralaimėtojų gretose Markas Kaleinikovas nepasižymėjo. Čempionato turnyrinėje lentelėje „JKH GKS Jastrzebie“ ir toliau rikiuojasi penkta.
 
Rezultatyvų perdavimą Vengrijos čempionate atliko Ugnius Čižas, bet „FEHA 18“ po atkaklios kovos 5:6 nusileido „Gyergyoi Hoki Klub“ ekipai. Tai buvo jau 20-asis Lietuvos rinktinės puolėjo naudingumo balas šiame sezone (7 įvarčiai ir 13 rezultatyvių perdavimų), bet jo komandai ir toliau nepavyksta išlipti iš paskutinės pozicijos pirmenybėse.
 
Alpių ledo ritulio lygoje puikus Eimanto Noreikos žaidimas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo „Steel Wings“ klubo. Mūsų šalies atstovas pats pasižymėjo bei kartą tiksliai asistavo savo komandos draugui, bet jo atstovaujamas klubas po pratęsimo 2:3 nusileido „Fassa Falcons“.
 
Antrąjį pralaimėjimą antrajame čempionato etape iš eilės patyrusi „Steel Wings“ komanda žengia paskutinėje, penktoje savo pogrupio pozicijoje. Į atkrintamąsias varžybas pateks trys stipriausios šio diviziono komandos. E. Noreika šiame sezone jau pelnė 9 įvarčius bei atliko 10 rezultatyvių perdavimų.
 
Suomijos antroje lygoje (Mestis) Martynas Grinius, kaip ir visa „Peliitat“ komanda, nepasižymėjo ir patyrė pralaimėjimą 0:2 prieš „Koovee“ ledo ritulininkus. Po nesėkmės lietuvio atstovaujama komanda išlieka dvylikta.
 
Norvegijos antroje lygoje netikėtą pergalę šventė Lauryno Lubio atstovaujama „Hasle-Loren“ komanda 4:3 patiesusi „Narvik“ klubą. Prie nutrauktos 13 iš eilės pralaimėjimų serijos L. Lubys prisidėjo atremdamas 33 iš 36 metimų į jo vartus. Kitą dieną šių komandų susitikime 7:1 triumfavo jau „Narvik“, o tuomet dėl susižeidimo L. Lubys negalėjo padėti savo klubui.
 
Dar dvi pergales toje pačioje lygoje šventė „Nidaros“ su Dominyku Bogdziuliu. „Nidaros“ išvykoje dukart palaužė „Comet“ – 4:2 ir 2:1. Prie abejų pergalių puolėjas iš Lietuvos prisidėjo atlikdamas po vieną rezultatyvų perdavimą.
 
Po 29 sužaistų rungtynių „Nidaros“ žengia pirmoje turnyrinės lentelės pozicijoje, o paskutinė esanti „Hasle-Loren“ jau nebeturi vilčių pakilti iš šios pozicijos. D. Bogdziulio sąskaitoje šį sezoną – 9 įvarčiai ir 24 rezultatyvūs perdavimai, o L. Lubys atrėmė 91,7% varžovų metimų į jo vartus.
 
Antrajame Prancūzijos divizione nesėkmingai rungtynės susiklostė „Nantes“ klubui, kuriam atstovauja Edgaras Protčenko. Gynėjas iš Lietuvos nepasižymėjo, o jo ekipa 4:8 nusileido „Corsares de Dunkerque“ ekipai. Po pralaimėjimo „Nantes“ nukrito į 11 poziciją pirmenybėse, o kovą atkrintamosiose varžybose tęs 10 klubų.
 
Vokietijos trečiajame divizione Arnoldas Bosas dukart atliko po rezultatyvų perdavimą, bet „Black Dragons“ patyrė du pralaimėjimus 2:6 nusileisdama „Herner EV Miners“ ir 1:5 „Tilburg Trappers“. Per šį sezoną Lietuvos rinktinės puolėjas surinko 47 rezultatyvumo balus, o jo komanda žengia 10 pozicijoje.
 
Nyderlandų pirmenybėse lengvą pergalę iškovojo „Gijs HEPRO Groningen“ su dviem lietuviais 7:1 nugalėdami „Yeti‘s Breda“ ekipą. Šiose rungtynėse Vainius Jankauskas nepasižymėjo, o Tomašas Krukovskis užsidirbo dvi baudos minutes.
 
Ketvirtajame Vokietijos divizione „Aderdorfer“ iš pradžių 4:3 nugalėjo „Icefighters“ ekipą, bet vėliau 3:6 nusileido ECW Sande atstovams. Per dvi rungtynes Domantas Čypas atliko vieną rezultatyvų perdavimą, o Ruslanas Černychas nepasižymėjo.
 
Švedijos ketvirtoje lygoje įspūdingą pergalę iškovojo „Kovlands“ klubas, kurio vartus gina Elvinas Karla 10:3 sutriuškinęs „Kramfors-Alliensen“ ekipą. Šiame susitikime E. Karla atrėmė 37 iš 40 į jo vartus skriejusių metimų.
 
Po pergalės „Kovlands“ savo divizione išliko antra, o E. Karla geriausių vartininkų rikiuotėje taip pat antras (90,36% atremtų metimų).