Titulinis » Naujienos » Užsienyje - N. Ališausko, E. Protčenko ir M. Griniaus įvarčiai

Užsienyje - N. Ališausko, E. Protčenko ir M. Griniaus įvarčiai

2023-03-06
hockey.lt informacija
Užsienyje vykstančiose pirmenybėse tęsiasi svarbiausios sezono dvikovos.
 
Pralaimėjimą Švedijos čempionate patyrė „Leksands“ klubas su Mantu Armaliu. Lietuvis atrėmė 37 iš 40 varžovų metimų, tačiau jo ekipa 0:4 nusileido „Frolunda“ ledo ritulininkams.
 
Pralaimėjimas prieš tiesioginius varžovus suprastino „Leksands“ galimybes reguliarųjį sezoną užbaigti tarp pirmų šešių komandų, kurios tiesiogiai pateks į ketvirtfinalį. Iki reguliaraus sezono finišo likus vos 2 rungtynėms nuo šeštoje vietoje esančių oponentų jie atsilieka keturiais taškais ir užima aštuntąją poziciją. M. Armalis geriausių lygos vartininkų rikiuotėje išlieka trečias (92,29% atremtų metimų).
 
Sėkmingai reguliarųjį sezoną Slovakijoje užbaigė Nerijus Ališauskas ir „Spišska Nova Ves“ komanda. Gynėjas pelnė įvartį 6:3 laimėtose rungtynėse su „Zvolen“ ekipa.
 
Reguliarųjį sezoną „Spišska Nova Ves“ baigė penktoje pozicijoje. N. Ališauskas per 47 rungtynes pelnė 3 įvarčius bei atliko 11 rezultatyvių perdavimų.
 
Antrąją pergalę Norvegijos pirmenybių ketvirtfinalyje iškovojo „Sparta“ su Pauliumi Gintautu. „Sparta“ 4:3 išvykoje palaužė „Stjernen“ ekipą ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 2:0. Laimėtose rungtynėse 10:59 min. ant ledo praleidęs lietuvis kartą metė į vartus.
 
Lenkijos čempionato ketvirtfinalyje Marko Kaleinikovo atstovaujamai „JHK GKS Jastrzebie“ nepavyko užbaigti serijos namuose po pratęsimo 1:2 nusileidus „GKS Katowice“ komandai. Serijoje prireiks septintųjų, lemiamų rungtynių, o šeštoje akistatoje Lietuvos rinktinės puolėjui pasižymėti nepavyko.
 
Įvartį Suomijos antroje lygoje pelnė Martynas Grinius, bet jo komanda šį kartą 3:7 nusileido „K-Vantaa“ ledo ritulininkams. 19:31 min. ant ledo praleidęs puolėjas iš Lietuvos šiame susitikime tris kartus metė į vartus bei laimėjo 6 iš 14 ritulio įmetimų.
 
M. Griniui tai buvo dešimtasis įvartis šiame sezone, o jis taip pat yra atlikęs ir 13 rezultatyvių perdavimų. Jo komanda „Mestis“ lygoje išlieka dvylikta.
 
Vokietijos trečios lygos reguliarųjį sezoną nesėkmingai baigė Arnoldas Bosas ir „Black Dragons“. Lietuvis šįkart nepasižymėjo, o jo ekipa 1:6 nusileido „Tilburg Trappers“ komandai.
 
Šiame sezone A. Bosas ant ledo pasirodė visose 56 rungtynėse bei pelnė 37 įvarčius ir atliko 28 rezultatyvius perdavimus. Jo atstovaujama komanda liko dešimta ir dėl vietos ketvirtfinalyje serijoje iki dviejų pergalių kausis su „Icefighters“ ledo ritulininkais.
 
Skaudų pralaimėjimą Prancūzijos antroje lygoje patyrė „Nantes su Edgaru Protčenko. Gynėjo atstovaujamas klubas 1:6 nusileido „Bisons“ komandai ir komplikavo savo galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas. Prieš paskutinį pirmenybių reguliaraus sezono turą ji privalės ne tik laimėti savo rungtynes, bet ir sulaukti aukščiau žengiančių komandų kluptelėjimo.
 
Nesėkmingai komandai susiklosčiusiose rungtynėse E. Protčenko pelnė vienintelį savo komandos įvartį. Iš viso šiame sezone jis pelnė 5 įvarčius bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus.
 
Nyderlandų pirmenybėse startavo atkrintamosios varžybos, kurias skirtingai pradėjo klubai su lietuviais. Dviejų lietuvių „Gijs Groningen“ 2:1 ir 7:2 nugalėjo „Berging Dragons“ komandą ir žengė į kitą etapą. Per dvi rungtynes Tomašas Krukovskis atliko du rezultatyvius perdavimus, o Vainius Jankauskas pelnė du įvarčius ir dukart asistavo savo komandos draugams. Tuo tarpu „Dordrecht Lions“ 2:7 ir 2:11 nepasipriešino „Amsterdam Tigers“ ir baigė savo pasirodymą, o pralaimėjusių gretose Dominykas Bisturys pelnė įvartį bei atliko rezultatyvų perdavimą.
 
Reguliarųjį sezoną Vokietijos ketvirtoje lygoje pergalingai baigė „Adendorfer“ su Domantu Čypu ir Ruslanu Černychu. Paskutinėse reguliaraus sezono rungtynėse D. Čypas nežaidė, o R. Černychas nepasižymėjo, o jų ekipa 7:1 nugalėjo „Lions“ ledo ritulininkus.
 
Savo regiono pirmenybėse „Adendorfer“ liko ketvirta.