Titulinis » Naujienos » Užsienio pirmenybėse - E.Noreikos ir U.Čižo įvarčiai (VIDEO)

Užsienio pirmenybėse - E.Noreikos ir U.Čižo įvarčiai (VIDEO)

2022-12-29
hockey.lt informacija
Po švenčių užsienyje rungtyniaujantys Lietuvos rinktinės žaidėjai tęsia savo pasirodymus užsienio pirmenybėse.
 
Švedijos aukščiausioje lygoje „Leksands“ su Mantu Armaliu 0:4 nusileido „Farjested“ klubui. Šiose rungtynėse Lietuvos rinktinės vartininkas nuo suolo stebėjo savo komandos pralaimėjimą, po kurio jo komanda nukrito į devintąją poziciją turnyrinėje lentelėje.
 
Slovakijos čempionate „HK Grotto Spišska Nova Ves“ 6:3 nugalėjo „HC Košice“ komandą. Nugalėtojų gretose Nerijus Ališauskas nepasižymėjo, o jo komanda po triumfo išliko šeštoje pirmenybių pozicijoje.
 
Norvegijos pirmenybėse į pergalių kelią sugrįžo „Sparta“ komanda, kurioje rungtyniauja Paulius Gintautas. „Sparta“ namuose 4:1 palaužė „Lillehammer“ ledo ritulininkus, o puolėjas iš Lietuvos šiame susitikime kartą atakavo varžovų vartus. Po pergalės „Sparta“ išlaikė pirmąją poziciją čempionate.
 
Ugnius Čižas pasižymėjo įvarčiu jau ketvirtose Vengrijos čempionato rungtynėse iš eilės, bet „FEHA19“ teko 2:5 nusileisti „DVTK Jegesmedvek“ klubui. Šiose rungtynėse puolėjas iš Lietuvos tiesiogiai prisidėjo prie abiejų savo komandos įvarčių: pats pasižymėjo antrajame kėlinyje bei asistavo savo komandos draugui trečiajame kėlinyje.
 
Vengrijos čempionate po 23 sužaistų susitikimų „FEHA19“ išlieka paskutinė, o per 21 šį sezoną sužaistą dvikovą U. Čižas iš viso jau pelnė 6 įvarčius bei atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir yra rezultatyviausias savo komandos žaidėjas.
 
Retą pergalę Alpių ledo ritulio lygoje iškovojo „Steel Wings“ klubas, kurio garbę gina įvartį trečiadienį pelnęs Eimantas Noreika. Austrijos klubas 6:1 nepasigailėjo „Fassa“ ledo ritulininkų bei pakilo iš paskutiniosios pozicijos turnyrinėje lentelėje.
 
Pergalingą įvartį rungtynėse pelnęs E. Noreika šiame sezone jau turi 6 įvarčius bei 8 rezultatyvius perdavimus.
 
Suomijos antroje lygoje Martynui Griniui ir „Peliitat“ komandai teko pripažinti „Kettera“ klubo pranašumą 1:5. Puolėjas iš Lietuvos šiame susitikime dukart atakavo varžovų vartus. „Mestis“ pirmenybėse „Peliitat“ žengia 11, o savo pasirodymą atkrintamosiose varžybose tęs 10 stipriausių reguliaraus sezono komandų.
 
Vokietijos trečiajame divizione Arnoldas Bosas atliko penkis metimus, bet jam, kaip ir visai „Black Dragons“ komandai, nepavyko pralaužti „Hammer“ klubo gynybos 0:4 pasibaigusiose rungtynėse. Po 33 sužaistų rungtynių „Blac Dragons“ žengia 11 pozicijoje, o visuose susitikimuose ant ledo pasirodęs A. Bosas šį sezoną jau pelnė 22 įvarčius bei atliko 18 rezultatyvių perdavimų.
 
Ketvirtoje Vokietijos lygoje Domantas Čypas ir Ruslanas Černychas nepasižymėjo dopralaimėjimu prieš „Harzer Falken“ pasibaigusiose rungtynėse. Po nesėkmės prieš diviziono lyderius „Adendorfer“ nukrito į penktąją poziciją tarp aštuonių komandų.