Titulinis » Naujienos » Už nesportišką elgesį „Kaunas Hockey“ gynėjui J. Stephanssonui skirta dešimties rungtynių diskvalifikacija

Už nesportišką elgesį „Kaunas Hockey“ gynėjui J. Stephanssonui skirta dešimties rungtynių diskvalifikacija

2019-02-27
hockey.lt informacija
Antradienio Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynės tarp „Energijos“ ir „Kaunas Hockey“ neapsiėjo be nemalonaus incidento. Atsižvelgusi į šią situaciją NLRL kreipėsi į teisėjų komitetą, po kurio rekomendacijų buvo priimtas sprendimas dėl bausmių priėmimo.
 
Rungtynių pabaigoje įsivyravo konfliktas tarp „Energijos“ atstovo Karolio Kubiliaus ir „Kaunas Hockey“ žaidėjo Jono Stephanssono, kurio metu legionierius iš Kanados savo varžovui trenkė lazda.  Išnagrinėję vaizdo medžiagą ir įvertinę situaciją „Hockey Lietuva“ teisėjų komitetas nusprendė:
 
Pakeisti „Kaunas Hockey“ žaidėjui Jonui Stephanssonui skirtą drausminę nuobaudą (5+20)  į drausminę nuobaudą iki rungtynių pabaigos (25), atsižvelgiant į IIHF taisyklių 124 II. 1 punktą.

„Kaunas Hockey“ žaidėjui Jonui Stephanssonui pagal asociacijos „Hockey Lietuva“ Drausmės kodekso 3 punktą teks praleisti artimiausias rungtynes ir sumokėti finansinę 60 eurų baudą.

„Kaunas Hockey“ žaidėjui Jonui Stephanssonui už agresyvų nesportinį elgesį pagal asociacijos „Hockey Lietuva“ Drausmės kodekso 13 punktą papildomai skirti dešimties rungtynių diskvalifikaciją.

„Energijos“ žaidėjui Karoliui Kubiliui skirti 2+10 nuobaudą, pagal IIHF taisyklių 124 I. Punktą.
 
Dar prieš galutinį sprendimą „Kaunas Hockey“ klubas ir jų atstovas Johnas Stephanssonas atsiprašė varžovų ir žiūrovų dėl įvykusio incidento:

Klubas „Kaunas Hockey“ ir John Stephansson atsiprašo varžovų ir žiūrovų dėl rungtynių su „Energija“ metu įvykusio incidento. Pateisinimo jam neieškome. Laukiame lygos sprendimo, kurį gerbsime.
Tikimės visų supratimo ir linkime korektiškų atkrintamujų kovų visoms komandoms.“, - rašoma išplatintame kauniečių pranešime.