Titulinis » Naujienos » U-20 rinktinė pirmą pasiruošimo etapą baigė pralaimėjimu HC „Balticai“ (papildyta, trenerių komentarai)

U-20 rinktinė pirmą pasiruošimo etapą baigė pralaimėjimu HC „Balticai“ (papildyta, trenerių komentarai)

2013-11-07
hockey.lt informacija
 Ketvirtadienį pirmąjį pasiruošimo etapą 2014 metų pasaulio čempionatui baigė Lietuvos 20-mečių (U-20) rinktinė, kuri antrose rungtynėse su HC „Baltica“ šįsyk nusileido varžovams rezultatu 2:8 (0:4, 1:2, 1:2).
 
Pirmojoje dvikovoje Lietuvos U-20 rinktinė šventė pergalę rezultatu 5:3.
 
Antrosiose rungtynėse aikštelėje karaliavo ne pilnos sudėties rungtyniavusi HC „Baltica“, kurios gretose pasižymėjo po du įvarčius pelnę Aleksandras Petrovas (04:13, 46:10), Raimonds Upenieks (13:46, 29:04), Vladislavas Mikulinas (16:52, 57:12) ir Aimas Fiščevas (18:46, 29:22).
 
Lietuvos rinktinei įvarčius pelnė Paulius Gintautas (27:41) ir Ugnius Čižas (50:59).
 
Antrasis rinktinės pasiruošimo etapas įvyks gruodžio pradžioje.
 
„Balticos“ trenerio A. Aleinikovo komentaras: „Vakar dienos rungtynėse „Balticos“ komanda neįvertino varžovo ir nors pradžioje mums sekėsi neblogai, tačiau vėliau pritrūko nusiteikimo ir sėkmės. Rinktinė puikiai išnaudojo progas žaisdami daugumoje ir laimėjo. Šiandien į aikštę grįžome nusiteikę pergalei ir įvertinę vakar dienos klaidas. Todėl nebeleidome varžovui pelnyti lengvų įvarčių ir gerai atakavome. Esu patenkintas ir abiejų komandų vartininkų žaidimu“.
 
Lietuvos rinktinės (U20) vyr. trenerio A. Cipruso komentaras: „Ne viskas pavyko taip, kaip norėjome. Kadangi nemažai „Balticos“ žaidėjų išvykę į Latviją, šioms rungtynėms teko „paskolinti“ keletą rinktinės žaidėjų. Galbūt būtų geriau, jei visi būtų galėję atstovauti rinktinę, tačiau vistiek esu patenkintas bendru rezultatu. Norėjosi išbandyti ir tuos lietuvius, kurie rungtyniauja užsienio klubuose, ir vietinius. Iš viso rinktinės stovykloje dalyvavo 24 žaidėjai, iš kurių 20 pateks į galutinę rinktinės sudėtį. Kas astovaus Lietuvą, spręsti dar anksti, ko gero, daug kas paaiškės gruodžio mėnesį kai vėl susirinksime į treniruotes. Šie draugiški susitikimai buvo naudingi abiems komandoms.“