Titulinis » Naujienos » U-20 rinktinė pasaulio čempionatui pradės ruoštis lapkričio pradžioje

U-20 rinktinė pasaulio čempionatui pradės ruoštis lapkričio pradžioje

2013-10-14
NLRL informacija
 2014 metų pasaulio ledo ritulio čempionato II-o diviziono A grupės kovoms Vengrijoje Miskolco mieste gruodžio 9-15 dieną Lietuvos dvidešimtmečių rinktinė (U-20) pradės ruoštis jau lapkričio pradžioje.
 
Rinktinės vyriausiasis treneris latvis Aigars Cipruss į pirmąją stovyklą kandidatus kviečia jau lapkričio 4 dieną. Strategas tikina, jog pirmoji stovykla bus labiau pažintinė, be didelių taktinių ar žaidybinių sprendimų.
 
„Pirmojoje stovykloje noriu pamatyt jaunimą, susipažinti su jais, pabendrauti. Dar nežinome, kiek žaidėjų atvyks iš užsienio, tačiau stovykla ir skirta būtent užsieniečiams, kuriuos norime matyti joje. Vietoje žaidžiančius matau vos ne kasdien, tiek „Balticos“, tiek „Energijos“ jaunimas man gerai pažįstamas“,- hockey.lt portalui sakė A.Cipruss.
 
Lapkričio 4 ir 5 dienomis įvyks treniruotės dieną, lapkričio 6 dieną planuojama treniruotė vakare, o lapkričio 7 dieną rinktinės kandidatai sužais draugiškas rungtynes su Vilniaus „Baltica“.
 
„Pirmojoje stovykloje tikimės susipažinti su kandidatais, ypač žaidžiančiais Skandinavijos šalyse, Šveicarijoje. Danielius Bogdziulis, Edgaras Protčenko - tai žaidėjai į kuriuos nėra daug ką žiūrėti. Svarbiau pamatyti kitus kandidatus. Antrojoje stovykloje gruodį jau didelių peržiūrų nebebus. Tad prieš čempionatą rinksimės rimtai ruoštis kovoms, derinti taktiką, komandinius veiksmus. Tad gruodį rinksime jau beveik optimalią sudėtį, kuri beveik visa ir vyks į čempionatą“,- sakė A.Cipruss.
 
Beje, kandidatų sąrašas nėra galutinis ir rinktinės treneriai gali pakviesti į stovyklą ir kitus žaidėjus.
 
Rinktinę strategui iš Latvijos padės treniruoti trenerio asistentas Andrejus Jadkauskas ir vartininkų treneris Arūnas Aleinikovas.
 
Antroji stovykla prasidės gruodžio 5-6 dienomis ir truks savaitę. Rinktinė į pasaulio čempionatą išvyks gruodžio 13 dieną autobusu.