Titulinis » Naujienos » U-12 lyderių dvikovoje - dramatiška „Geležinio vilko“ pergalė (pergalė gali būti anuliuota)

U-12 lyderių dvikovoje - dramatiška „Geležinio vilko“ pergalė (pergalė gali būti anuliuota)

2015-03-11
hockey.lt informacija
Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos (NVLRL) dvylikamečių divizione šeštadienį susitiko turnyrinės lentelės lyderiai - Vilniaus GV ir Klaipėdos SKT komandos. Šiomis rungtynėmis prasidėjo finalinis keturių komandų turas, kuriame dar varžysis Svetlogorsko SVT ir Kaliningrado JTZ-1 komandos. Tiesa, į pirmąjį turą Klaipėdoje neatvyko Kaliningrado JTZ-1 komanda, jos likimas finaliniame ketverte paaiškės vėliau.
 
Nei vieno pralaimėjimo nepatyrusi Vilniaus ekipa Klaipėdoje 4:3 (2:1, 1:1, 1:1) nugalėjo ketvirtą pralaimėjimą patyrusius klaipėdiečius.
 
Rungtynių pradžia sėkmingesnė buvo Klaipėdos vaikams, kurie po 39-o šiame sezone Nikita Volocho (4:37) įvarčio išsiveržė į priekį 1:0. Tiesa, jau po trijų minučių Ernestas Misiukas (9:26) išlygino rezultatą, o dar po minutės Mathiajus Simonsenas (10:31) pirmą kartą išvedė GV į priekį.
 
Antrojo kėlinio pradžioje Markas Samėnas (16:07) padidino vilniečių persvarą iki dviejų (3:1), tačiau po aštuonių minučių klaipėdietis Anatolijus Sedura (22:11) sumažino šeimininkų deficitą iki vieno - 2:3.
 
Artėjant trečiam kėliniui į pabaigą, A.Sedura (41:22) pelnė 59-ą šio sezono ir savo antrąjį šių rungtynių įvartį bei išlygino rezultatą. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti minutę, M.Simonsenas dar kartą išvedė GV į priekį (4:3), o po dvidešimties sekundžių vilnietis Rojus Plepys buvo nubaustas dviem baudos minutėmis ir suteikė šansą klaipėdiečiams dar kartą išlyginti rezultatą.
 
Minutės pertraukėlės paprašę klaipėdiečiai nesugebėjo per 40 sekundžių įmušti įvarčio ir turėjo pripažinti Vilniaus komandos pranašumą.
 
Beje, SKT komanda apšilime ir rungtynėse teturėjo 12 žaidėjų. Rungtynių arbitrai leido žaisti rungtynes, o apie neatitikimą nuostatams paliko įrašą rungtynių protokole.
 
GV ir SKT ekipos jau yra sužaidusios po septyniolika rungtynių, o iki sezono pabaigos liko žaisti vos po penkerias rungtynes. Vilniečiams reikėtų pralaimėti visas rungtynes, o Svetlogorsko SVT ekipai laimėti likusias šešias rungtynes, kad „Geležinio vilko“ komanda nukristų žemiau antrosios vietos. Dar viena lyderių akistata numatoma kovo 21-ą dieną.