Titulinis » Naujienos » U-12: BTJ ir toliau krečia "cirkus"

U-12: BTJ ir toliau krečia "cirkus"

2013-03-01
NVLR, "goalie statistics" informacija
Klaipėdos SKT vadovai turi būti dėkingi to paties miesto BTJ ekipos treneriams už pastabas aikštelėje ir nurodymus ką reikia tobulinti ant ledo.
 
BTJ jau antrą kartą per savaitę po baudinių serijos 4:3 (1:1, 1:2, 1:0, 0:0, 1:0) vėl įveikė SKT ekipą.
 
Ir antrose rungtynėse vyko trileris ant ledo. Šįkart nuolat pirmavo SKT, kurie pirmąjį įvartį pelnė jau 40 sekundę. Tačiau BTJ tris kartus lygino rezultatą, o beveik visuose epizoduose pasižymėjo jaunasis BTJ vunderkindas Anatolijus Sedura.
 
Baudinių serijoje BTJ jautėsi ramiai ir ją baigė jau po antrojo smūgio. Mat Laurynas Lubys, BTJ vartų sargas nepaliko jokių šansų varžovams, o A.Seduros ir Mato Mikalausko smūgiai buvo tikslūs.
 
Beje, pagal pateiktą portalo hockey.lt pagalbinko „goalie statistics“ duomenis, SKT tiesiog dominavo dvikovoje, tačiau pralaimėjo. Pateikiame mūsų pagalbininko apžvalgą.
 
„BTJ:
metimai į vartų pusę – 28 (10-10-8),
blokuoti metimai – 10 (5-4-1),
metimai į vartų stačiakampį – 8 (3-1-4),
įvarčiai – 3 (1-1-1),
taiklumas - 44%.

SKT:
metimai į vartų pusę – 70 (19-26-25),
blokuoti metimai – 23 (8-6-9),
metimai į vartų stačiakampį – 26 (6-12-8),
įvarčiai – 3(1-2-0),
taiklumas - 55%.

Atremti smūgiai: L.Lubys – 23 (88,46%); N.Kuzminovas- 5 (62,50%)

Pagal statistinius duomenis, be jokių abejonių, SKT žaidžia kur kas geriau nei varžovai. Įvartus meta du kartus daugiau, į jų stačiakampį pataiko tris kartus dažniau. Kodėl SKT nelaimi, o BTJ nepralaimi? Viena iš pagrindinių priežasčių – BTJ vartininko L.Lubio žaidimas užtikrintai „geras“, artėjantis prie atžymos „labai geras“. Antra priežastis – itin kibus gynėjų žaidimas, kurie „kabinasi“ prie kiekvienos varžovų puolėjų klaidos. Trečia – taktiškas trenerio J.Merkutovo vadovavimas komandai. Ir ketvirta, paskutinė – nedidelė BTJ sėkmė, kai fortūna leido sužaisti antrąsias rungtynes su SKT lygiosiomis per pagrindinį laiką. O lygiosios su tokiu vartininku kaip L.Lubys, tai jau pergalė, ką ir parodė šios rungtynės“.