Titulinis » Naujienos » U-10 „Akropolio“ taurę į viršų kėlė Klaipėdos BTJ

U-10 „Akropolio“ taurę į viršų kėlė Klaipėdos BTJ

2015-03-30
hockey.lt informacija
 Nacionalinė vaikų ledo ritulio lyga turi pagrindo džiaugtis. Ne todėl, jog kažkas lygoje išskirtinai palaiko klaipėdiečius ar džiaugiasi kitų komandų nesėkme. Vaikų lygoje čempionų klubas priėmė naują narį. Prie trijų Lietuvos komandų, savo sąskaitoje turėjusių čempionų titulus, prisidėjo ketvirtas. O tai negali nedžiuginti bent kiek besidominčiųjų ledo rituliu, kadangi dar labiau plečiasi stiprių vaikų klubų geografija.
 
Sekmadienį Vilniaus „Akropolyje“ finišavo U-10 „Akropolio“ taurės konferencija, kurioje triumfavo Klaipėdos BTJ vaikai. Jie prisidėjo  prie čempionų titulais nuolat besidžiaugiančių Vilniaus GV ledo ritulininkų, o taip pat pergales lygos čempionate turinčių Elektrėnų SSM ir Klaipėdos SKT vaikų.
 
Penkių komandų konferencijoje kovėsi trys komandos iš Lietuvos ir dvi iš Rusijos. Prieš paskutinįjį turą praktiškai buvo aišku, jog nugalėtojais taps klaipėdiečiai, tačiau jiems iki absoliučios ramybės trūko taško.
 
Taškų BTJ iškovojo greitai ir nesibaigus varžyboms Vilniuje vaikščiojo plačiomis šypsenomis.
 
Klaipėdiečiai 1:3 nusileido dėl medalių kovojusiai Gusevo GSV komandai, tačiau reikalingus taškus atėmė iš Klaipėdos SKT komandos – 4:1. Dvikova su Vilniaus GV ekipa ir vėl tapo turo puošmena – klaipėdiečiai pirmavo 2:0, tačiau rungtynių pabaigoje rezultatą Vilniaus komanda išlygino. Baudinių serijoje stipresni buvo ledo šeimininkai, kurie iškovojo pergalę po baudinių serijos.
 
Nieko nelėmusiose rungtynėse BTJ net 15:1 sutriuškino Kaliningrado FNK.
 
Antri divizione liko Vilniaus GV, kuri pralaimėjo tik Gusevo GSV – 1:3.
 
Trečiąją vietą užėmė GSV komanda, kuri paskutiniame ture ir nusileido pagrindiniams konkurentams SKT ekipai 2:6, tačiau pergalės prieš Vilniaus ir Klaipėdos klubus leido pakilti laipteliu aukštyn.
 
Ketvirti apmaudžiai liko SKT vaikai, kurie trečiojoje vietoje žengė visą sezoną.
 
Šiais metais silpnokai atrodę FNK auklėtiniai teturi 3 taškus savo sąskaitoje, kurie buvo įrašyti po techninės pergalės prieš GSV ekipą.
 
Geriausiu puolėju konferencijoje pripažintas Zacharas Jevdokimovas (GSV), gynėjas – Artiomas Kuzmenka (GV), vartininkas – Danila Cepovas (BTJ). Naudingiausiu tapo Vitalijus Fediukinas (BTJ).
 
Beje, BTJ sėkmė U-10 divizione tapo pirmąja klubo istorijoje. Iki šiol šio Klaipėdos klubo vaikai nebuvo iškovoję jokios spalvos medalio. Tad klaipėdiečiams tai dviguba sėkmė.
 
Ir nebyli padėka klubo įkūrėjui, vienam žinomiausių Lietuvos ledo ritulininkų Jurijui Merkutovui, kuris šiemet paliko šį pasaulį.