Titulinis » Naujienos » U-10 „Akropolio“ konferencijoje neįtikėtinoje lyderių dramoje nugalėjo HC „Klaipėda“ (VIDEO)

U-10 „Akropolio“ konferencijoje neįtikėtinoje lyderių dramoje nugalėjo HC „Klaipėda“ (VIDEO)

2015-12-07
hockey.lt informacija
 Dešimtmečių „Akropolio“ taurės konferencijoje uostamiestyje sužaistas keturių komandų turas, kuriame susitiko konferencijos lyderiai, iki šiol taškų nepraradę HC „Klaipėdos“ ir „Geležinio vilko“ klubai.
 
Abi ekipos iki turo turėjo po šešias pergales paeiliui ir tarpusavio dvikova lėmė, kas išsiverš į lyderius.
 
Lyderių kova tapo viso čempionato puošmena. Vienos gražiausių rungtynių visoje Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos istorijoje vyko su nedidele Vilniaus klubo persvara. „Geležinis vilkas“ atakavo pavojingiau, tačiau ir klaipėdiečiai turėjo šansų pelnyti įvartį.
 
Trileris prasidėjo antrojo kėlinio viduryje, kai Dmitrijus Tatarinovčius ir Artiomas Kuzmenka išvedė Vilniaus ekipą į priekį 2:0. Klaipėdiečiai greitai atstatė minimalų pranašumą, o rungtynių pabaigoje dar vieną įvartį pelnęs klaipėdietis Danilius Čečekovas ir išlygino rezultatą 2:2.
 
Vilniaus klubas iki antrojo kėlinio pabaigos likus 46 sekundėm po D.Tatarinovičiaus smūgio dar kartą išsiveržė į priekį 3:2 ir atrodė, jog pergalė jau „Geležinio vilko“ kišenėj.
 
Tačiau HC „Klaipėda“ treneris žaibiškai pakeitė vartininką šeštu aikštės žaidėju ir Viačeslavas Alfiorovas dramatiškai išlygino rezultatą iki rungtynių pabaigos likus 14 sekundžių.
 
Nugalėtojas sprendėsi baudinių serijoje, kurioje vėl teko ne kartą griebtis už galvų. Ir viena, ir kita kita komanda turėjo galimybių laimėti kovą, tačiau net du smūgiai buvo į virpstą.
 
Pergalę 4:3 penktojoje smūgių serijoje HC „Klaipėdai“ iškovojo Dovydas Jukna.
 
Kitose rungtynėse lietuviai problemų neturėjo. „Geležinis vilkas“ 11:2 sudorojo Svetlogorsko „Svetlogorecą“ ir 16:1 – Kaliningrado „Feniksą 2006“. HC „Klaipėda“ varžovus įveikė atitinkamai 6:1 ir 10:1.
 
Jau dabar neabejojama, jog „Akropolio“ konferencijos nugalėtojų likimas spręsis kovo 27 dienos ture Vilniuje, dviejų konferencijos lyderių kovoje.