Titulinis » Naujienos » Trijų įvarčių pranašumą turėjusi Lietuvos rinktinė nusileido Japonijai (VIDEO)

Trijų įvarčių pranašumą turėjusi Lietuvos rinktinė nusileido Japonijai (VIDEO)

2024-02-08
hockey.lt informacija
Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinei nepavyko pergalingai pradėti pasirodymo Olimpinių žaidynių atrankos turnyre.
 
Turnyro Vengrijoje starte lietuviai 4:6 nusileido Japonijos ledo ritulininkams.
 
Dvikovą lietuviai pradėjo įspūdingai. Jau 14-ąją dvikovos sekundę į priekį Lietuvos rinktinę išvedė Markas Kaleinikovas (00:14, rez. perd. Nerijus Ališauskas).
 
Pirmajame kėlinyje dažnai oponentus prasižengti privertę lietuviai kėlinio viduryje išnaudojo kiekybinę persvarą. Greitoje atakoje M. Kaleinikovas nugabeno ritulį netoli vartų ir jį perdavė Eimantui Noreikai, kuris padvigubino lietuvių pranašumą (10:28, rez. perd. M. Kaleinikovas, Paulius Gintautas).
 
Po pertraukos Japonijos rinktinė bandė žaisti aktyviau, bet Lietuvos rinktinė pelnė savo trečiąjį įvartį. Emilijus Krakauskas bandė pasižymėti „lakroso“ stiliumi, už vartų užsimetęs ritulį ant lazdos ir sukdamasis mesdamas jį į vartus, ir nors vartininkas iš pradžių sustabdė ritulį, jis galiausiai atsidūrė vartuose (24:30, rez. perd. Aivaras Bendžius).
 
Situaciją rungtynėse pakeitė 17 sekundžių atkarpa. Per ją Japonai pelnė du įvarčius ir priartėjo iki minimumo. Tikslą pasiekė Sota Isogai‘us ir Kohei‘us Sato.
 
Kėlinio pabaigoje rezultatas jau buvo lygus. Į vartus ritulį siuntė Yushito Hirano.
 
Trečiąjį kėlinį Japonijos rinktinė pradėjo įvarčiu daugumoje. Į Elvino Karlos ginamus vartus nuo virpsto ritulį siuntė Teruto Nakajima.
 
Įsibėgėjusi Japonijos rinktinė pelnė ir penktąjį įvartį, kai pasižymėjo Kenta Takagi, o galiausiai nesusikalbėjus Lietuvos rinktinės gynybai šeštąjį japonų įvartį pelnė K. Sato.
 
Rungtynių pabaigoje Lietuvos rinktinė dar sugebėjo pasižymėti ketvirtąjį kartą. Po E. Krakausko prasiveržimo jis atmetė ritulį Pauliui Gintautui, o šis siuntė ritulį į vartus (58:55, rez. perd. E. Krakauskas).
 
 
„Šiek tiek apmaudu, nes turėjome tikrai gerą startą. Dvikovą pradėjome gal net per gerai, nes pirmavome 3:0. Galbūt mums kiek pritrūko jėgų ir susižaidimo. Mes atvažiavome be treniruočių, o japonai pasiruošimui turėjo savaitę laiko. Kai laiminėji ilgą laiką ir galiausiai pralaimi visada liūdna“, - po dvikovos kalbėjo P. Gintautas.
 
Komandos treneris Ronas Pasco pripažino, jog šiose rungtynėse buvo dvi skirtingos rungtynių dalys.
 
„Rungtynių startas buvo tikrai geras, sugebėjome atlikti viską ką norėjome. Visgi, kažkuriuo momentu viskas pasikeitė. Kartais viską gali pakeisti vienas įvartis, pradėjome daryti klaidas ir jie jomis pasinaudojo“ , - apie susitikimą pasisakė Lietuvos rinktinės treneris.
 
Rytoj Lietuvos rinktinė pratęs savo pasirodymą rungtynėmis su Vengrija.