Titulinis » Naujienos » Traumų išretinta „Energija“ pralaimėjo Breste

Traumų išretinta „Energija“ pralaimėjo Breste

2015-02-09
Sportas.lt informacija
Vietą Baltarusijos aukščiausios ledo ritulio lygos ketvirtfinalyje jau užsitikrinusi daugkartinė Lietuvos čempionė Elektrėnų „Energija“ pirmadienį patyrė nesėkmę. Traumų išretinti elektrėniškiai svečiuose 2:4 (1:0, 1:3, 0:1) nusileido Bresto „HC Brest-2“ ekipai.
 
Pirmajame kėlinyje dažniau ant nubaustųjų suolelio sėdėjo „Energijos“ žaidėjai, bet svečiai sėkmingai gynėsi žaisdami mažumoje, o kėlinio pabaigoje patys pasinaudojo kiekybine persvara ir po Aivaro Bendžiaus (19:07 min.) įvarčio išsiveržė į priekį. Sėkmingą žaidimą elektrėniškiai tęsė ir antrojo kėlinio pradžioje, kai po tikslaus Andriaus Židkovo (25:47) smūgio padvigubino savo pranašumą.
 
Deja, antrojo kėlinio vidurys „Energijai“ susiklostė ypač nesėkmingai. „HC Brest-2“ vos per 1 min. 34 sek. atkarpą tris kartus nuginklavo Donatą Žukovą ir persvėrė rezultatą savo naudai – pasiymėjo Sergejus Zanko (32:30), Romanas Isaikovas (32:51) bei Kirilas Raševskij (34:04). Beje, pastarąjį įvartį šeimininkai pelnė žaisdami mažumoje.
 
„Energijos“ viltis kovoti dėl pergalės dar labiau sumažino Igorio Griščiuko (52:56), o netrukus Mantas Marcinkevičius už grubų žaidimą buvo išvarytas iš aikštės. Rungtynių pabaigoje elektrėniškiai net nebandė keisti vartininko šeštuoju aikštės žaidėju.
 
Šiose rungtynėse „Energijai“ negalėjo padėti keletas labai svarbių žaidėjų. Dėl traumų su komanda į Brestą neišvyko Rolandas Aliukonis, Justinas Vėželis ir Martynas Šlikas, o dėl ligos rungtyniauti negali Dovydas Kulevičius.
 
Antradienį Breste šios dvi komandos susitiks dar kartą ir užbaigs reguliarųjį sezoną. Sportas.lt primena, kad anksčiau vykusias šių ekipų dvikovas Elektrėnuose abu sykius – 7:3 ir 4:3 – laimėjo „Energija“.
 
„Energija“ (52 tšk.) liko 8-oje turnyrinės lentelės vietoje tarp 11 komandų, o „HC Brest-2“ (48 tšk.) jau nepakils iš 9-os pozicijos.