Titulinis » Naujienos » Traumomis paženklintose rungtynėse „7bet-Hockey Punks“ iškovojo pergalę Daugpilyje

Traumomis paženklintose rungtynėse „7bet-Hockey Punks“ iškovojo pergalę Daugpilyje

2022-11-19
hockey.lt informacija
„7bet-Hockey Punks“ komanda iškovojo penktąją sezono pergalę Optibet ledo ritulio lygoje.
 
Šeštadienį vilniečiai išvykoje 4:2 palaužė paskutinėje OHL pozicijoje žengiančią „Dinaburga“ komandą. Triumfas Daugpilyje leido „pankams“ pakilti į šeštąją poziciją lygoje.
 
Jau pirmąją rungtynių minutę „7be-Hockey Punks“ treneriui Mindaugui Kierui teko atlikti priverstinį keitimą. Traumą patyrė ir rungtynių nebegalėjo tęsti vartininkas Sergejus Pisarenko, kurį pakeitė po kelių metų pertraukos į komandą sugrįžęs Artūras Pavliukovas.
 
Pirmajame kėlinyje vilniečiai ne kartą pažeidė taisykles, tačiau būtent mažumoje jie pelnė pirmąjį rungtynių įvartį. Greitoje atakoje Tadas Kumeliauskas įveikęs varžovų vartininko gynybą išvedė svečius į priekį (11:08, rez. perd. Ilja Četvertakas).
 
Antrojo kėlinio pradžioje „7bet-Hockey Punks“ padvigubino pranašumą po Laisvydo Kudrevičiaus metimo iš arti (24:21, rez. perd. I. Četvertakas).
 
Įpusėjus rungtynėms ant ledo užfiksuotas dar vienas nemalonus epizodas. Po susidūrimo su varžovu traumą patyrė ir tik su neštuvų pagalba ledą paliko „pankų“ gynėjas Dominykas Motiejūnas.
 
Kėlinio pabaigoje „Dinaburga“ pavyko pirmą kartą rungtynėse pralaužti A. Pavliukovo gynybą, kai tikslus buvo Edvinas Berzinšas (39:16, rez. perd. Vadimas Vabiščevičsas, Daniilas Andrejevas), bet Lietuvos čempionai spėjo surengti savo atsaką. Į pasimatymą su vartininku iššokęs T. Kumeliauskas antrą kartą rungtynėse suklaidino oponentų vartų sargą ir sugrąžino vilniečiams saugesnį pranašumą (39:40, rez. perd. L. Kudrevičius).
 
Trečiajame kėlinyje aktyviau žaidę „7bet-Hockey Punks“ atstovai savo pranašumo ant ledo nepavertė įvarčiu, o galimybę ramiai užbaigti rungtynes jie sukomplikavo po klaidų prie savo vartų. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti mažiau nei dvi minutes varžovai prasižengė, bet vilniečiai daugumoje prarado ritulį prie savo vartų ir šia galimybe pasinaudojo „Dinaburga“ legionierius iš Lietuvos – Šarūnas Baltrūnas (58:21, rez. perd. Edgaras Petrovas).
 
Negana to, M. Kiero auklėtiniai leido mažumoje žaidusiems oponentams surengti dar vieną pavojingą išpuolį, kurį svečiai iš Lietuvos nutraukė nuobauda taip išlygindami žaidėjų ant ledo skaičių. Visgi, pasiekti trečiojo įvarčio Daugpilio klubas nesugebėjo, o pačioje susitikimo pabaigoje L. Kudrevičius pasiuntė ritulį į tuščius vartus (59:58, rez. perd. Tomas Tilla).
 
Priminsime, jog kitose šios dienos OHL rungtynėse „Kaunas City“ 0:9 pralaimėjo prieš „MOGO/LSPA“, o „Airwell Energija“ į kovą su „HS Riga“ stos 19:00 val.