Titulinis » Naujienos » Trakų ledo ritulininkai išmėgino jėgas su krepšininkėmis

Trakų ledo ritulininkai išmėgino jėgas su krepšininkėmis

2014-01-15
hockey.lt informacija
Lietuvos edukologijos universiteto didžiojoje salėje įvyko rungtynės tarp dviejų skirtingų sporto šakų atstovų. Iššūkį BC „Tiketa“ krepšininkėms metė vyrų ledo ritulio komanda Trakų „Galvė“.
 
Kadangi krepšininkės jau yra žaidusios su vyrų ledo ritulio komanda, prieš rungtynes pernelyg nesijaudino, bet pasirodo, kad be reikalo. Vyrai pasirodė daug geresnės formos, nei tikėtasi. Kaip žinome, krepšinį Lietuvoje moka žaisti visi.
 
Taigi pirmojoje varžybų pusėje „Tiketos“ krepšininkėms kaip reikiant svilo padai. Po dviejų kėlinių jos atsiliko net 20 taškų. Trakų „Galvės“ sportininkai puikiai pataikė, o merginoms net ir laisvoms tai padaryti sunkiai sekėsi. Tačiau antrojoje rungtynių pusėje išseko ir ledo ritulininkų rezervas – metimai taip lengvai tikslo jau nepasiekdavo.
 
Beje, BC „Tiketa“ irgi metė savo slaptąjį ginklą –  vienintelį vyrą komandoje – ekipos trenerį Dainių Novicką.  Reikalai ne iškart pasitaisė, tačiau trenerio indėlis buvo svarbus, be to, ir jam tai išėjo į naudą, kadangi turėjo progą realiai suprasti, koks greitis ir jėga būna moterų krepšinyje. Nors treneris (treneris pats žaidžia krepšinį – aut. past.) pasižymi taiklumu nuo tritaškio linijos, deja, ir jam, kaip ir jo auklėtinėms, šįkart krepšys neatsirišo. Treneris karaliavo po krepšiu ir likus 2 min. iki rungtynių pabaigos komandas skyrė tik 3 taškai. Deja, nė vienai gynėjai taip ir nepavyko įgrūsti kamuolio į krepšį nuo trijų taškų linijos. Taigi rungtynės pasibaigė rezultatu 59 : 64 Trakų „Galvės“ sportininkų naudai.
 
Po rungtynių pakalbinome BC „Tiketa“ įžaidėją Dovilę Poniškaitienę, paprašėme pakomentuoti rungtynes ir kas vis dėl to lėmė šį merginų pralaimėjimą.
 
Kaip ir pridera ledo ritulininkams, jie paliko merginas ant ledo (juokiasi). O jei rimtai, mes labai norėjome, kad varžybos baigtųsi svečių naudai. Taip tiesiog būtų gražu iš mūsų pusės (vis dar juokiasi). O jei dar rimčiau, tiesiog jie šiandien mus pranoko. Kadangi rungtynės buvo draugiškas, o su vyrų fizine jėga, ypač ledo ritulininkų, moterims nėra ko lygintis, tai ir rezultatas yra toks, koks yra. Visi Lietuvoje žaidžia krepšinį, nes tai yra mėgstamiausias žaidimas, taigi nėra ko stebėtis, kad ir ledo ritulininkai tai daro net labai neblogai. Mes sieksime revanšo ir tikimės, kad vyrai priims mūsų iššūkį. Gal tuomet galės žaisti visos krepšininkės ir mes dar parodysime, kad BC „Tiketa“ merginų niekas ant ledo nepalieka (juokiasi).
 
Šios rungtynės taip pat buvo skirtos surinkti paramai beglobiams gyvūnams. Kaip pavyko akcija?
Vertinu kaip pavykusią, nes surinkome daugiau pinigėlių nei praėjusį kartą. Paaukota 310 Lt. Žinoma, mūsų sumos nėra milžiniškos, bet jeigu galime prisidėti prie gyvūnėlių gerovės nors ir vienu litu, būtinai tai padarysime. Abi komandos aukojo tiek pinigėliais, tiek daiktais. Ateinantį savaitgalį už surinktas lėšas nupirksime gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ beglobiams gyvūnams reikalingų daiktų ir juos nuvešime. Ir šią tradiciją dar būtinai pakartosime. Savo ruožtu raginu ir kitus neužsimerkti matant paklydusį ar benamį gyvūną ir jam padėti, o gyvūnams, kurie dabar yra globos organizacijų patalpose, padėti surasti naujus namus arba esant galimybei pagelbėti reikalinga parama. Mes pačios matėme, kiek savanoriai atiduoda jėgų ir laiko. Tai didžiulis darbas, tad jei tik galime bent šiek tiek pagelbėti, būtinai tai turime padaryti.
 
Nepraleidome progos kelis klausimus užduoti ir priešininkų komandos žaidėjui. Ko tikėjotės,  bijojote, laukėte prieš rungtynes su BC „Tiketa“ merginomis?
Bijoti tikrai nebijojome (juokiasi). Ledo ritulys daug kovingesnė sporto šaka nei krepšinis, o čia su merginomis žaidėme savo malonumui, bet pergalės skonį siekėme pajausti. Be to, daug kas iš mūsiškių nuo vidurinės laikų krepšinio kamuolio laikęs rankose nebuvo. Laukėme įdomaus ir gero žaidimo :) Manau tai gavome abipusiai.
 
Ar rezultatas nustebino?
Rezultatas išties nustebino. Galvojome bus daug sunkiau, nes, kiek pamenu, su HC "Baltica" lygiosiomis sužaidėte.
 
Kaip ledo ritulininkai, sakyčiau, gerai žaidžiate krepšinį. Ar treniravotės prieš šį susitikimą, ar tiesiog pritariate, kad Lietuvoje visi moka žaisti krepšinį?
Mano brolis visus agitavo porą kartų susitikti krepšinio aikštelėje, bet visi numojo ranka, čia Lietuva,  kiekvienas krepšinio specialistas. Tiesiog mane asmeniškai nustebino kai kurių komandos draugų žaidimas. Tikrai net pats nesitikėjau, krepšinį kartu žaidėme pirmą kartą, pasirodo, kai kurie žaidėjai savo lygyje tikrai neblogai žaidžia.
Ar priimsite merginų iššūkį siekti revanšo?
Būtinai! Jei bus toks noras, tikrai su mielu nori priimsime. Mums jau pradėti krepšinio treniruotes su krepšinio treneriu? (juokiasi).
Tokia sporto šakų draugystė iš esmės yra labai sveikintina, taigi, kaip sakė vienas iš ledo ritulio atstovų, jei tik merginos pageidaus, vyrai surengs ne tik revanšą krepšinio aikštelėje, bet ir ant ledo. Tai pavyzdys, kad Lietuva – labai sportiška šalis, ir tai viena iš vertybių, kas vienija žmones.